Academic inflation - 'ability to lick your elbow'

Sain mukavan positiivista palautetta itp:n (individual thesis proposal) toisen version alustavasta arvioinnista (lopullinen palautus on tiistaina) ja enää on oikeastaan pieniä juttuja hiottavana ja lisäiltävänä. Olen kuulemma 'hyvä kuuntelemaan ja ottamaan palautetta vastaan', hämmentävä kohteliaisuus. Mutta joo, hyvä vaan, että tuo suunnitelma on kohtuudella kasassa, niin saa luvan edetä gradun kanssa ja jossain vaiheessa jopa pääsee valmistumaan :)

Olen jonkun verran nyt jo alkanut selailemaan mahdollisia työpaikkoja ihan tuon jatkon suhteen. On vain jotenkin turhauttavaa huomata, miten oikeasti paska tilanne työmarkkinoilla oikeastaan tälläkin hetkellä on. Ei jotenkin istu omaan ymmärrykseen ilmoitukset, kuinka "liiketoimintamme kasvaa räjähdysmäisesti ja nyt haemme palkattomia harjoittelijoita vähintään viiden vuoden työkokemuksella", näin niinkuin kärjistetysti. Mietin tuota koulutustakin, että kyllähän varmaan tällä maisterilla jotain pisteitä saa erikoistumiseen, mutta enemmän on loppupelissä tarjolla niitä perustylsiä assaripaikkoja, jotka saisi ihan vaan sillä pohjalla olevalla hso-tradenomin tutkinnolla ja kertyneellä työkokemuksella... Mutta kun en halua enää mitää tylsää assarihommaa, vaan haluan tehdä jotain tämän 'uuden alani' töitä. Tosin niissä kivemmissa hommissa vaan tuppaa tuo 'academic inflation' olevan korkeimmillaan, joten niin kai se täytyy taas aloittaa ihan pohjalta. Tätä tää nykypäivä näyttää olevan. Turhauttavaa.


Kommentit

  1. Tsemppiä työnhakuun! Mähän olin valmistumisen jälkeen puoli vuotta työttömänä, kun niihin maisteriduuneihin ei ollut tarpeeksi työkokemusta ja assarihommiin olin ylikoulutettu... tosin musta toi ylikoulutettu on vähän typerä määritelmä, kai se nyt on parempi olla jossain duunissa kuin maata kotisohvalla niiden maisterinpapereiden kanssa? :D Tarviiko Hollannissa osata hollantia töitä saadakseen? Itävallassa kun on lähes mahdotonta saada töitä jos ei saksa suju, täällä kun kansainvälistenkin firmojen sisäinen kieli on aina ja ikuisesti saksa :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoimpien kaupunkien ulkopuolelta, kuten täältä Bredasta, on ihan turha edes haaveilla työpaikasta ilman hollannin osaamista, ja oon huomannut, ettei se helppoa kyllä muuallakaan ole. Joskin Amsterdamissa kyllä on paljon kansainvälisiä firmoja, joiden työkieli on englanti, mutta se onkin sitten eri asia millaisia tehtäviä niissä on tarjolla. Monissa englannin kielisissäkin ilmoituksissa on usein jonkinlainen maininta, että pitäis hollannista ainakin perusteet osata, etenkin jos työ on millään tapaa 'sosiaalista'. Itseä kun kiinnostaa vielä kaiken lisäks juurikin sellaiset kohtuu asiakaslähtöiset työt, esim. tapahtumatuotanto tms., niin aika mahdotonta täällä mitään löytää, jos ei hollanti suju :/ Ja sitten taas kaikenmaailman vähänkin ylemmän tason paikat, joissa riittää pelkkä englanti työkielenä vaatii juurikin sen viiden vuoden työkokemuksen juuri tasan tarkkaan samanlaisista tehtävistä, ei ole helppoa :D ... jäljelle jääkin sitten noi muutaman kuukauden palkalliset/minimipalkatut harjoittelut, joista ehkä säkällä saattaa joku osua, mutta sekin aika hakuammuntaa. Saa nähdä kuinka käy, kiitos tsempeistä :)

      Poista
  2. Sanoit, että sua kiinnostaa tapahtumatuotanto. Mä oon kulttuurituottaja ammatiltani (opiskelin siis tapahtumatuottamista musapainotteisella linjalla) ja oon laittanut Damiin, tosin Suomesta käsin, niin moniin paikkoihin viestiä, ja aina tulee ettei oo tarvetta tai ei edes vastata, huoh. Laitoin myös eräälle suomalaiselle viestiä kun oli jostain media-alan paikasta kyse ja kyselin häneltä tietoa tapahtumatuottamisen, musabisneksen jne. työpaikoista ja sanoi että hänen kaverinsa on asunut Hollannissa 3 vuotta etsien saman alan töitä eikä ole tärpännyt. Ei tunnu olevan helppoa missään.

    -Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kilpailu kivoista töistä on kovaa, niinhän se menee. Serkku on myöskin tapahtumatuottaja, ja valmistuttuaan kun onnistu saamaan oman alansa töitä, totesi tilanteen olevan ihan lottovoitto. Noilla omilla aikasemmilla assaripapereilla saa kyllä kohtuu helposti töitä, mutta se niiden mielenkiintosuus on sitten asia erikseen. Toivon, että jotenkin voisin yhdistää molempien koulutuksien edut töitä hakiessa, eli vaikka kyseessä sitten olisikin assaripaikka, niin näillä tulevilla papereilla saisi niihin mielenkiintoisiin paikkoihin edes jonkinlaisen edun.

      En yhtään epäile tuota Damin tilannetta, etenkin kun vielä ulkomaalaisena laittaa viestiä, eikä edes asu kyseisessä maassa. Välillä kun tuntuu, että monissa paikoissa ne rekrytoijat kokee ongelmana jo sen, ettei asu samassa kaupungissa, vaikka kuinka sanoisi muuttavansa (heijastuu varmaan Amsterdamin huonoon asuntotilanteeseen). Että joo, haasteita riittää. Tsemppiä työnhakuun myös sinne :)

      Poista
  3. Jep, ei ole helppoa. Toivottavasti saat käytettyä molempien ammattien hyödyt! :) Mullakin kaveri (tutustuttiin kun aloitettiin toi koulu sillon) nii sai jo duunia ennen ku valmistu, koska sukulaissuhde.

    -Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, käy kyllä kieltämättä kateeksi niitä kenellä on oikeille aloille jo valmiit verkostot... Toivoa sopii, että jotain löytyisi :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti