LV vachetta-nahan käsittely

Olisi pitänyt tämäkin postaus kirjoitella jo viime viikolla, kun olin ihan fiiliksissä juuri hankkimastani Keepall 45:sta, mutta koska naisella on lupa muuttaa mieltään viikon välein (vähintään), laitoin tämänkin ihanuuden jo myyntiin :p Ai miksi? No kun ei tuo Monogram ole se oma kuosi, olisi pitänyt luottaa siihen omaan fiilikseen eikä antaa silmän tottua mihinkään muuhun... Kun ruskeasta puhutaan, Damier Ebene on vaan omaan silmään niin paljon kauniimpi ja jollain tapaa terävämpi kuosi sävyltään, joten jos siis joskus vielä tämän kyseisen laukun hankin, niin hankin sen siinä omassa värissä. Harmi vaan, ettei tuota de-kuosia juuri käytettynä myydä...

Siksipä siis Monogrammin ystävät ovat paremmassa asemassa, jos käytettyä laukkua metsästävät, ja tosiaan itse sain tämän oman yksilöni todella kivaan hintaan, mutta kyllähän se vähän hoitoa vaati. Kahvat ja nahkaosat oli todella kuivat, minkä huomasin jo ilmoituksen kuvista. Tosin mikään kohta ei varsinaisesti ollut rikki, joten mietin, että nuohan saa hyvin tuollaisella hunajanahkarasvalla hoidettua kuntoon. 

Alempi, tummempi kahva käsitelty vahalla, ylempi käsittelemättä.

Vasen puoli käsitelty, oikea käsittelemättä.

Kuten kuvista näkyy, siinä missä tämä käsittely suojaa ja hoitaa tuota nahkaa, se tietysti myös tekee siitä heti tummemman ja patinoituneemman näköisen. Itse olisin periaatteessa tykännyt nahasta ehkä enemmän tuollaisena hieman vaaleampana, mutta erityisesti olkahihnassa se kuivuminen aiheutti jo sen näköisiä halkeamien alkuja, että elvytys oli paikallaan. Tosin pitää kyllä huomauttaa, että nyt näin viikon käytön jälkeen on tuo nahka tuosta hieman palautunut vaaleammaksi, kun hoitoaine on kunnolla imeytynyt ja kuivunut.

Tuo vachetta-nahkahan on siis alunperin periaatteessa täysin käsittelemätöntä nahkaa, eli siihen helposti tarttuu lika- ja vesitahrat, eikä tummumista oikeastaan voi estää ajan myötä millään. Katselin jotain vanhoja kuvia ajalta, kun sen ison vaalean Neverfullin olin juuri hankkinut, eikä sitä ole edes päivittäisessä käytössä tajunnut, kuin laukun ulkonäkö on noiden nahkaosien osalta täysin muuttunut. 



Tuo nahkahan on siis uutuuttaan täysin vaalea, ja toiset yrittävätkin laukkulleen antaa ties mitä valohoitoja ja pitää sitä kesäisin mahdollisimman paljon auringonpaisteessa, että nahkaosat saisivat pintaansa nopeammin kauniin patinan, joka taas omalta osaltaan tietysti suojaa nahkaa. Tuolla rasvalla saa vaaleaa nahkaa kyllä tummemmaksi (kuten kuvista näkyy), mutta ihan uudelle laukulle sitä ei suositella, koska nahka on uutuuttaan vielä omasta takaa kostea, eikä ole takeita, että hoitoaine siihen imeytyisi. Että aikaahan se vaatii, tämänkin kyseisen laukun patina on ottanut sen 27 vuotta... :)

Ja tosiaan noiden nahkaosien hoitoon käytettyä hunaja pohjaista rasvaa saa ihan päivittäistavarakaupoista, kyseisen purkin äiti kävi hakemassa jostain Tokmannilta (Robinhoodista ehkä?) n. 4 eurolla. Toimii siis myös kaikkiin muihin käsittelemättömiin nahkatuotteisiin, joita aika on päässyt kuivattamaan.

Kommentit

  1. Hei! Laitoitko laukun myyntiin jollekin nettisivustolle vai jonnekin muualle? Olisin kiinnostunut laukusta. :) Muuten kivoja postauksia, kuten laukuista jotka on aina lähellä sydäntäni ja varsinkin second hand löydöistä. Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on Facebookin 'Louis Vuitton Forum Finland' -ryhmässä myynnissä (https://www.facebook.com/groups/401485563332043/) ja tarjouksia/huutoja on aikaa laittaa sunnuntaihin asti. Jos et ole ryhmän jäsen eikä löydy 'suosittelijaa', kannattaa laittaa yp:lle viestiä, niin hyväksyvät nopeammin. Siellä on paljon muillakin jäsenillä kivoja juttuja myynnissä.

      Ja kiitos, samoin sinne! :)

      Poista
  2. Hei! Oli myös tarkoitus kysyä, että yliopisto jossa opiskelet niin onko se maksullinen (olen saanut käsityksen että Hollannissa olisi melkein kaikki koulut)? Jos on niin minkä hintainen on lukukausi, jos saan udella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on maksullinen. Lukukausi on n. 2000e, vaihtelee tosin ohjelmittain yleensä. Siirsin tuohon alle vanhan blogin puolelta yhden postauksen, jossa käsittelen kaikkea opiskeluuni liittyvää, kannattaa lukea, jos kiinnostaa :)

      http://solongcu.blogspot.nl/2015/03/tbt-dov-opiskelu-hollannissa-nhtv.html

      Poista
  3. No hyvä, että laitoit eteenpäin :D. Kuten tiedät mun LV-ihastelun puutteen ja kaikista ihanuuksista toi monogrammi on vielä se kauhein! Kyllä sä sen oikean veskan vielä löydät ja saat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo tiedän. Ei jotenkin syntynyt sellasta suhdetta ton kanssa tässä viikon aikana, että haluisin sitä pidemmälle jatkaa... Ja ehkä pärjään nyt hetken ilman sitä laukkua, ajattelin, että onpahan sitten useampi satanen enemmän käyttää muutaman viikon päästä ;)

      Poista
    2. I like the way you think ;)

      Poista
  4. Moikka! Tämä kysymys ei nyt liity laukkuun, vaan Mulberryn huiviin. Sullahan on ollut jo jonkin aikaa käytössä tuo Mulberryn Lightweight Wrap ja olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan kommenttisi sen laadusta. Onko huiviin ilmaantunut nyppyjä tai onko se muuten kärsinyt normaalissa käytössä? Vai oletko ollut ihan tyytyväinen? Kiitos kovasti jos ehdit vastailemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vuosi takaperin huivin ostin ja on ilmaantunut todella paljon nyppyjä, että siinä mielessä olen hieman pettynyt laatuun. En tosin tiedä onko se ihan normaalia, kun huivi on 50/50 villa-cashmere-sekoitetta, mutta aika häijyn näköisessä kunnossa on, kun läheltä tarkastelee :D Varmaan sellaisella kammalla lähtisi irti... hankintalistalla on.

      Poista
    2. Kiitos! Tätä osasin vähän odottaakin, mutta saattaapa olla että hankin huivin silti... pysykööt nättinä sen aikaa kun pysyy :) Täytyy vaan miettiä nyt toiseen kertaan minkä verran olen siitä seconhandina valmis maksamaan.

      Tuo kampa kannattaa muuten ehdottomasti hankkia! Mulla on paljon villahuiveja, ohuempia ja paksumpia, enkä uskaltanut kokeilla niihin sitä paristokäyttöistä nukkaleikkuria reikien pelossa. Tuo kampa ajaa (lähes) saman asian eikä vaaraa rei'istä ole :)

      Poista
    3. Kyllähän tuo huivi edelleen tosi kaunis on (enkä tosiaan kadu ostoa, koska maksoin siitä siellä Mulberryn outletissa vajaa 150e uutena), joten tosiaan toivon, että tuolla kammalla saisi siihen taas eloa. Itsellä on myös se nukkaleikkuri ja sillä en edes saanut mitään irti huivista, mutta sitten taas ihan sormilla nyppimällä kyllä lähtee... Että katsotaan kuinka käy! :)

      Poista
  5. Olisiko tuo rasva hyvä tapa tasoittaa laukun patinaa? Mietin azur speedyn ostoa jonka kahva on jo aika tumma. Tykkään kyllä tumman nahan kontrastista vaalean laukun kanssa mutta mieluummin niin että kaikki nahkaosat olisivat suuriinpiirtein samaa tummuusluokkaa. Se on tietysti siitä käsienpitokohdalta vahviten kulunut.

    Ja hei, jos päätät luopua Mulberryn huivista niin täältä löytyy ostaja :) Olen siitä pari vuotta haaveillut jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo kyllä tekee nahasta tummemman eli uskoisin sen myös tasoittavan patinaa kivasti koko laukun osalta. Itselläni on NF azurina ja siinäkin ne kantokahvat alkaa olla jo melkein mustat, eli ne tulee kyllä aina olemaan tummimmat kohdat, teki mitä tahansa.

      Ja joo, pidetään mielessä :D Tosin sille on aika monta ostajaa jo ilmoittautunut, taisi loppua kaupoista ennen aikojaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti