7.7.2017

DIY: ikkunalautojen uudistus

Sarjassamme "otanpa tästäkin kuvan, niin voin sitten blogiin kirjoittaa miten kivat tuli". Ja sitten menee se 3kk ja joskus muistaa, että ainiin ne hemmetin ikkunalaudat. No tässä ne nyt olisi.

Eli tosiaan muutin tähän nykyiseen asuntooni huhtikuun alussa. Kyseessä on n. 30 neliön yksiö Töölössä (haluaisin sanoa Etu-Töölössä, mutta olen sen parikymmentä metriä liian pohjoisessa, että jouduin luopumaan 00100 postinumerosta. Kyynel. Joka tapauksessa ihan kohtuullinen säkä kävi asunnon kanssa, että vuokranantajan ainut ehto oli luottotietojen puhtaus. Ei rajoituksia lemmikkien suhteen, vuokra on Helsingin keskustan markkinoilla ihan kohtuullinen, asunnon ikkunat on pohjoiseen (eli ei ole liian kuuma koiran kanssa asumiseen), kylppäriin mahtuu pesukone, asunto on kohtuu siisti, keittiö uusittu ja sitä rataa.

Asunnon ensimmäisen kerran nähdessä oikeastaan huomioni kiinnitty pariin muutosta vaativaan asiaan. Ensimmäinen oli eteisen tummankeltaiset seinät ja toinen tummansinisillä laatoilla päällystetyt ikkunalaudat. Eteiseen löytyi vaaleampi maali vuokranantajalta varastosta, joten minulle jäi väin maalaaminen. Ikkunalaudoista en kehdannut kysyä, kun pelkäsin loukkaavani jonkun henkilökohtaista makua (vaikka lopulta selvisikin, että kyseessä oli jonkun edeltävää edeltävän vuokralaisen oma projekti, eikä vuokranantajalla ollut juuri mielipidettä asiaan), joten päätin kustomoida ne mahdollisimman väliaikaisella ratkaisulla. Jos olisin tiennyt vuokranantajan asenteen paremmin, olisin varmaan ostanut kaakelimaalia ja maalannut laatat, mutta tällä kertaa näin. Ja hyvähän siitä tuli :)DC-fix sisustusmuovi siis kyseessä, ja tarjouksessa tuollainen rulla kustansi huimat 5e, jolla päällysti helposti molemmat ikkunalaudat. Jos olisin päätynyt tekemään tämän diy-projektin maalaten, olisin värissä päätynyt varmasti valkoiseen. Muovin valinnassa vaikutti ihan liikaa tuo edullinen hinta, joten päätin kokeilla tuollaista sekavaa harmaata, joka tuo mieleeni lähinnä jotkut keittiötasot :D Mutta siis joo, ihan hyvältä ne tähän hätään näyttävät. Eihän tuo sininenkään laatta sinäällään ruma ole, mutta ei vain istu omaan tyyliin sitten ollenkaan.

Edellisessä kämpässä tuli jotenkin enemmän tehtyä kaikkea pientä remppaa ja projektia koko ajan, mutta nyt kun on ollut kevään täysipäiväisesti töissä, kaikki tuollainen on jotenkin vaan jäänyt. Kyllä asunto ihan asuttavassa kunnossa on ja varmaan yleisellä mittarilla ihan valmiin oloinen, mutta itsellä nyt vaan vielä ole sellaista fiilistä, joka pitäisi omasta kodista olla. Se on jotenkin keskeneräinen. Tietyllä tapaa ongelmana on myös asunnon hieman hankala pohja, joka jättää huonekaluille aika vähän "liikkumavaraa", joten liikaa ei pääse luovuutta käyttämään niiden suhteen. Mutta pitää nyt vielä miettiä, ehkä se tästä pikkuhiljaa :)Että tällaista. Katsotaan, josko saisi jotain muutakin postausta aikaan, kunhan tuon asunnon kanssa pääsee johonkin suuntaan liikkumaan. Vaikka tosiaan kyse onkin vuokrakämpästä, itsellä on aina kova tarve fiksailla kotia oman näköiseksi niissä rajoissa kuin se on mahdollista. Parhauttahan olisi vihdoin jossain vaiheessa saada se ihan ikioma koti, mutta sitä saa vielä hetken odotella. Säästötoimenpiteet on olleet kyllä käynnissä jo jonkin aikaa, mutta vielä pitäisi se vakkariduuni jostain jossain vaiheessa saada. Nyt siis toistaiseksi näin :) Onneksi kuitenkin osui kohdalle kiva kämppä ja kaikki asiat toimii kohtuudella, niin saa olla tyytyväinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti