I'd rather be a unicorn

Kyllä nää päivät taas kuluu ihan mielettömällä vauhdilla! Vastahan juuri oli torstai ja nyt on taas torstai. Sen tietää aina siitä, kun kaikki blogit ja erityisesti instagram on täynnä throwbackthursday-tageja. Olen tosi lähellä, etten itsekin aloita samaa, mutta toistaiseksi vielä pysyttelen näissä tämän hetken jutuissa. Tosin voisihan aina silloin tällöin kaivaa esiin jonkun tosi vanhan ja hölmön postauksen tai vaikka jonkun kuvan jostain menneiltä vuosilta... ehkä. Pitää miettiä.

Tulin pari tuntia takaperin tennistunnilta ja vielä en edes suihkuun ole jaksanut raahautua. Mietin, josko ensin katselisi tuon Temptation Islandin pois alta, vai vasta sen jälkeen... isot on ongelmat. En muuten ymmärrä miksi silloin aikoinaan se jenkkiversio sarjasta oli käännetty suomeksi 'Viettelysten Saari', mutta nyt tämä oikeasti kotimainen versio onkin sitten nimeltään 'Temptation Island Suomi'?! Miksei se voi olla Viettelysten Saari Suomi (koska tässä tapauksessa käännös olisi ihan toimiva), tai olisi nyt ainakin 'Temptation Island Finland', jos kerta se englanninkielinen nimi sinne halutaan jättää (en vain ymmärrä miksi, kun aikaisemmin sama formaatti on jo kertaalleen käännetty)... Välillä olisi oikeasti kiva saada ne kootut selitykset ja syyt erinäisten suomennosten takaa. Varmaan tossakin on joku juttu ollut, mutta itselleni se ei aukea sitten niin millään.

Muutenkin on taas vaihteeksi TVkaistan 'omat sarjat' täynnä sellaista laatuviihdettä, ettei tosikaan:
V***n puhelinmyyjät - Ihan hirveä sarja, älkää katsoko. En edelleenkään edes ymmärrä miksi tällainen sarja on tehty?! Tai, että miksi kyseinen firma on lähtenyt tuohon sarjaan mukaan, koska lähinnähän tuosta vain ruokkii myötähäpeää ja miten se voi edistää kenenkään liiketoimintaa? Toisaalta paikan toimarina on 28-vuotias jamppa, jonka käsityksen mukaan paras myyntikannustin on hän itse munasillaan juoksemassa toimistoa ympäri ja paikan kakkosmiehen titteli on annettu umpilaiskalle 19-vuotiaalle kakaralle, jolle kävelymatka roskiksellekin on ylivoimainen ponnistus. Ja silti tuota kuraa katsoo tylsyyksissään :D

Temptation Island Suomi - No joo, juuri se. Tykkäsin aikoinaan omalla tavallaan siitä ensimmäisestä versiosta, jolloin tosi-tv ei vielä ollut niin pinnalla, mitä se nykyään on. Ja ainahan noita suomalaisversioita on katsottava, ihan vaan jos joskus kerrankin kävisi säkä, että joku tuttu tai puolituttu olisi mukana. Vaikka toisaalta pitäisi varmaan olla enemmänkin iloinen, että se oma ystäväpiiri on valikoitunut ihmisistä, jotka eivät tuollaiseen hae edes vitsillään...

Ensitreffit alttarilla - Täytyy sanoa, että positiivinen yllätys, mitä alkuun olisi uskonut! Toisin sanoen tasokkaampi 'deittiohjelma' mitä useat muut ja porukka on oikeasti ollut täysillä tossa mukana. Pakko myöntää, että kurkkasin ihan mielenkiinnosta sen toisen kauden hakulomakkeen... olisihan se tosi mielenkiintoista, että joku selvittäisi 'tieteen avulla' itselle mukamas sopivan puoliskon, mutta toisaalta itselleni avioliitto on jotenkin sen verran 'pyhä' asia, etten ikinä koskaan voisi sitä ensimmäistä kertaa tuollaiseen tuhlata. Ehkä jos olisi jo ollut naimisissa tai jotain, niin sitten, mutta senkin jälkeen jää vielä ne tv-kamerat, että joo ei. Mutta odotan seuraavaakin kautta mielenkiinnolla.

Prinssi Harrylle morsian - Prinssille todellakin. Että mitäs sitten, kun sille valitulle naiselle selviääkin, ettei kyseessä ollutkaan oikeasti prinssi Harry vaan joku look-alike köyhä opiskelijapoika? Että viekö pinnallisuus vai voittaako rakkaus? Ihan viihdyttävää katsottavaa, mutta onhan tuo jo sen luokan kusetus, ettei voi enää pinnallisuuteen tai rahanahneuteen vedota, jos nainen lopussa pettyy. Siinä miljonääri-feikkausjutussa aikoinaan vielä joten kuten idean ymmärrän, koska mies on kuitenkin oma itsensä periaatteessa, mutta tässä tuo tyyppi esittää tunnettua henkilöä eikä mikään ole aitoa. Eihän homma vaan voi millään tavalla toimia. Miten se tyyppi edes miettii, että jospa se rakkaus sieltä löytyy? :D

Hinnalla millä hyvänsä - Ei ole tosi-tv-ohjelma!! Vaan vastikään alkanut uusi kotimainen sarja. Todella hämmentävän outo, mutta siinä on Armi. Ja on ihan hauska, jollain tapaa.
Tuubi - No se nyt alkoi taas. Ennen inhosin Janne Katajaa, mutta nykyään se on ihan hauska. Ja Sami nyt on Sami, joskin edelleen olen sitä mieltä, että tämä kokovartalomies tarvitsee sen koko lavan itselleen. Noissa joukko-ohjelmissa se huumori ei vaan samalla tavalla pääse esille.

Näiden lisäksi tietysti viikkoa tahdittaa mm. Greyn Anatomia ja Hart of Dixie loppuviikosta. Ja on kyllä tavallaan aika tylsä todeta, että viikot rytmittyy tv-ohjelmien ympärille, mutta niiden perusteella sentään pysyn viikonpäivissä mukana :D Sitten on maanantain ja torstain tennis. Nuo on pysyviä juttuja, kaikki muu onkin sitten muuttuvia tekijöitä tai muuten vaan satunnaisempia juttuja, kuten deadlinet jne. Odotan vaan, että kesä tulisi, niin pääsee oikein kunnolla nauttimaan auringosta ja viettämään Tetén kanssa lenkkeilyjen välit jossain rannalla tai puistossa makoillen. 

Se tietynlainen pistos, mikä tästä joutilaisuudesta omalla tavallaan toisaalta tulee, tuo heijastuksen siihen faktaan, että nykypäivänä useasti pidetään kiireisen aikaa arvokkaampana kuin sellaisen, jolla on aikaa. Työnarkkareita katsotaan ylöspäin ja mitä kiireisempi ihminen on, sitä enemmän se statuskin nousee (näitä oman alani julkaisujen tukemia faktoja). Ehkä näin on, ja toisaalta mikäs siinä, jos siitä superkiireisestä ajastaan nauttii ja työ tuottaa hyvää fiilistä. Harvemmin kuitenkaan näin lopulta on, sillä monet kiireiset ihmiset on myös todella stressaantuneita. Omasta mielestäni tärkeintä lopulta on, että se oma tapa elää on tasapainossa ja tuntuu hyvältä. Siksi siis nautin nyt täysillä tästä vapaudesta, ja muiden silmissä hyödyttömästä ajasta, katselen tyhmiä tv-ohjelmia ja hengailen kavereiden kanssa. Tuskin sitä enää tulevaisuudessa kovin monena tiistaiyönä pelaa koulukavereiden kanssa juomapelejä kolmeen asti ja parantaa maailmaa viinilasi kerrallaan. Pitää nyt vaan osata nauttia - kyllä niihin työpäivien rytmittäviin viikkoihinkin taas jossain vaiheessa kiinni pääsee. Ei tässä kiire ole mihinkään :) 

Kommentit

  1. Ensitreffit alttarilla yllätti myös minut positiisesti. Oli oikein virkistävää nähdä näin laadukas ja tyylikkäästi toteutettu kotimainen tositv-ohjelma. Innolla jo odotan seuraavaa tuotantokautta!

    Katsoin juuri tänään viimeisen jakson norjalaisesta draama-jännitys-rikossarjasta Det Tredje Øyet (Suomessa nimellä Kuudes aisti) ja olipas hyvä, mielenkiintoinen ja jännittävä! (10 tunnin mittaista jaksoa.) Pääosassa olevan poliisin tytär katoaa ja tekijää selvitellään erittäin intensiivisesti ja keinoja kaihtamatta. Tykkäsin siitä, että koko ajan sai sydän kurkussa arvuutella syyllistä. Suosittelen lämmöllä, jos tämän tyyppiset sarjat kiinnostaa. Löytyy Ruudusta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy kokeilla jos saan Ruudun täällä toimimaan (välillä nuo tökkii jonkun verran ulkomailla, kun ei ole jotain lähetyslupia tms.) :)

      Poista
  2. Mä oon kattonu sekä ruotsalaisen että amerikkalaisen version tosta ensitreffit-ohjelmasta ja olin kyllä ihan koukussa! En nyt niin, että ite hakisin ohjelmaan... :D Mutta erittäin mielenkiintoinen lähestymistapa aiheeseen.

    Tohon vötkistelyyn ja tv-sarjojen ahmimiseen, niin täältä ilmoittautuu yksi suurkuluttaja kanssa! Kyllä olisi niin ihana olla oikeissa töissä ja elää sitä elämää, mutta nyt tilanne on tämä ja on otettava siitä kaikki irti! Kyllä mä toivon hartaasti, että tämä aika elämästä on mun elämässä vika kerta, kun voin chillaa näin paljon :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tää opiskelu on niin hidastemposta nyt, että itekin laiskistuu. En ymmärrä yhtään, miks ne kurssit oli jaettu niin hölmösti kaikki syksylle ja koko kevät sitten tällasta löysäilyä... :D Mutta joo, tuskin tätä kovin kauaa kestää.

      Poista
  3. Mä oon sitten varmaan joku outo tapaus mutta mä taas en kato yhtään ylemmäs niitä kiireisiä uraihmisiä, joilla on nippa nappa joku tunti vuorokaudessa vapaa-aikaa. En oo ite vaan koskaan pitäny uraa niin tärkeenä asiana että se menis vapaa-ajan ohi. Mun mielestä se vapaa-aika on se paras asia ja on surullista kun jotkut ei osaa olla yhtään joutilaana. En nyt toki sano että pelkkä työttömänä tms olo ois se tavoiteltavin, toki työ on tärkee mutta siltä pitää jäädä myös vapaa-aikaa :) Ja niinkun tiedät, eipä se munkaan elämä tällä hetkellä rytmity muun ku just noiden sarjojen ympärille :D Mutta tää on nyt yks vaihe, ja kohta niille sit ei oo aikaa. Tosin nyt mua ahdistaa vähän kun Castle (tv-sarja) loppu, se oli mun suosikki nro 1! Buu.
    -Saukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, kyllä se tasapaino pitää löytyä. Nyt on vaan tällanen vaihe ja pitää kestää :p
      Toivotaan, että ne tulokkaat on tosi hyväunisia ja antaa sulle niitä sarjojen kattelutaukoja tarpeeks, eihän sitä koskaan tiedä :)

      Poista
  4. Kuules Saukko.. 😄 En mäkään nyt kellon ympäri halua töitä tehdä, mutta toivon tulevaisuudessa että työni on sellaista josta todella tykkään ja sit se vapaa-ajan "vähyys" ei haittaa. Mä oon kohta kattonu kaikki maailman sarjat läpi ja sit onki hyvä mennä takas sinne uraelämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi muuten olla, ettei itse ole vielä kokenut sitä fiilistä, että työ olisi oikeesti kivaa ja siitä tykkäisi... :D Sillon varmaan se ajattelutapakin muuttuu ja vapaa-ajan merkitys vähenee. Mutta joo, jää nähtäväksi.

      Poista
  5. Joo, kyl mun ainaki tän astisista työpaikoistani täytyy sanoa että ne ei kyllä oo ollu sellasia missä kuluttaisin yhtään enempää aikaa ku on tarvis :D Oon kyllä tykänny niistä mutta en silti tarpeeks. Mä oon tämmönen laiskiainen, en usko että sellasta työpaikkaa mulle ees on missä tykkäisin olla mieluummin ku vapaa-ajalla :D
    - Saukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, kohta voi olla, että nekin työt alkaa sulla tuntua vapaa-ajalta kotona oloon verrattuna :p

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti