Strösseleitä, melontaa ja Ikeaa...

Kuva: nhtv.nl
Ekasta koulupäivästä selvitty! Tai no ei sitä ihan koulupäiväksi voinut kutsua, mutta kuitenkin päivä koululla. Ylemmässä kuvassa on meidän campus, josta piti ottaa ihan itsekin kuva, mutta arvatkaa muistinko. Joku ihana on kuitenkin ihan samalla visiolla rakennuksen jo aikaisemmin ikuistanut, joten lainasin sitten tuota otosta tänne ja tuolta tuo koulu sitten näyttää... (tai no se yksi rakennus neljästä?)

Eilen kyseessä oli siis introduction day, johon osallistui myös ekan vuoden "international leisure studies" opiskelijat plus me premaster-opiskelijat. Pelkäsin alkuun ihan vähän, että olen oikeasti toooosi vanha sinne joukkoon, mutta aika hyvin siellä kuitenkin oli sellaisia 24-27-vuotiaitakin, joten sain huokaista helpotuksesta. Yksi tyttö oli itseasiassa naimisissakin ja koska avioliitto tavallaan vanhentaa ainakin kolme vuotta, on täysin selvää, etten ole porukan vanhin. Tästä on hyvä edetä....

Lopulta tietenkin päädyin bondailemaan juuri niiden viisi vuotta nuorempien kanssa, mutta sitä se on. Ja mitä jos puhuttaisiin taas tästä pienestä maailmasta... Lähdin aikoinaan Lahdesta, koska kuviot kävi ahtaaksi. Samaa itkin viimeksi Helsingin suhteen ja hyvän vaikutelman teki tämä Hollantikin heti alkuun... Ensimmäinen ihminen, jonka kanssa luokassa vaihdoin pari sanaa, oli hollantilainen tyttö, Marlies. Kerroin, että olen suomesta ja kappas "Oh, you must be the friend of Sanna? She has told me about you." - Oikeasti. Tunnen yhden, yhden ainoan suomalaisen Hollannissa asuvan ihmisen ja totta hemmetissä ensimmäinen tyyppi, jolle puhun on tämän kaveri!! :D Miten se on edes mahdollista?! Kysynpä vaan...



Meille tarjottiin koulun puolesta "lounas" ja en edes tiedä miten olin niin tyhmä, että odotin jotain oikeaa ruokaa... leipää, erilaisia majoneesimössöjä ja nomparelleja. Jep. No oli siellä hedelmiäkin, joten en ihan nähnyt nälkää. Ja lopulta myönnyin syömään pullaleipää voin kanssa... Mutta tosiaan täytyykin tästä lähin muistaa, ettei tuo lounashomma ihan mene niinkuin jossain Haaga-Heliassa tottui. En edelleenkään ole päässyt sen ylpeyden tunteen yli, että siellä lounas maksoi opiskeluja aloittaessa huimat 0,90e ja koulun loppupuolella 1,35e. Voi niitä aikoja.

No joka tapauksessa takaisin tuohon itse koulupäivään... Käytiin läpi jotain yleistä asiaa tulevasta ja opettajat esitteli itsensä (meidän koulutusohjelman joku johtaja oli niiiin symppis) ja sitten tehtiin jotain esittelyjuttuja itsekin. Kerroin teoriani siitä kuinka Hollanti on mulle vähän niinkuin Mikämikä-maa (Nederland - Neverland) ja en ole ihan varma tajuttiinko sitä läppää, mutta kuitenkin. 

Ekan vuoden opiskelijoiden joukosssa oli tosi nuoria tyttöjä, mikä taas sai ihmettelemään sitä, että jos Suomessa aikaisintaan yleensä aloittaa amk:n 19-vuotiaana, niin tuolla osa oli 17-vuotiaita. Ja jollain saksalaisella tytöllä oli isä mukana siellä... jep. Eikä siinä mitään, että isä tuo sut ekana päivänä koululle, mutta kun se ukko oikeesti pyöri mukana koko päivän!! Siis ihan joka paikassa! Se tuli jopa melomaan meiän kanssa (kyllä, ohjelmaan kuului melontaa), miksi ihmeessä :D Onkohan siinäkin joku kulttuuriero, koska jos oma isäni olisi yrittänyt tunkea aikoinaan Haaga-Helian orientaatiopäiville mukaan, niin en tiedä mitä -- en keksinyt mitään tähän, koska ei tuollaista edes voisi tapahtua. Joku aikuiseksi kasvamisen ja itsenäistymisen mahdollisuus sentään pitää olla... Vai olenko ainut, jonka mielestä isän osallistuminen orientaatiopäivään on outoa? :D



Tosiaan kuten mainitsinkin, niin meidän ohjelmassa oli melontaa ja reittinä sellanen kevyt Bredan ympäri. Pakko todeta, että oli kyllä käsi hieman kipeänä tuon jälkeen! Ja en edelleenkään ole ihan varma miten suhtautua noihin ehkä about kymmenen vuotiaisiin ilman pelastusliivejä moottorivenettä ajaneisiin lapsiin. Kuulemma se on ihan fine täällä, koska kaikki oppii uimaan joskus neljä vuotiaana... Joo, niin minäkin opin, mutta silti. Se on moottorivene!! Ja nuo on lapsia!?

Anyhow, tämän parituntisen jälkeen saatiin vielä koulun piikkiin ostaa lasilliset läheisestä pubista ja tässä vaiheessa olikin sitten aika suunnata kotiin. Tai no Ikeaan, koska Marlies tarjoutui kuskiksi. Sainpa sitten hankittua tyynyt, peitot, henkarit, lautaset, aterimet ja viinilasit (tärkeää). Ja sain muuten neuvoteltua, että ne vievät täältä huoneesta tuon parven pois! Jee :) Nyt saan sitten hommata oikein kivan sängynkin tänne. Oma huone on muuten kuvassa tuo toisen kerroksen ensimmäinen heti tässä etummaisessa kulmassa.



Saatiin muuten koulussa lukujärjestyskin ekalle viikolle. Perjantai vapaa ja muutenkin tosi vähän tunteja. Hassua. Mutta ilmeisesti tuohon opiskeluun kuuluu aika paljon jotain projektiluontoisia hommia, joten se vapaa-aika meneekin sitten ryhmätyöskentelyissä tai jotain. Meidän premaster-porukassa oli muuten jopa pari poikaakin, jotka oli ihan söpöjä (vaikka edelleenkin eniten tykästyin siihen johtajatyyppiin vai mikälie olikaan). Mutta jos nyt opiskelijoista puhutaan, niin etenkin yksi sellainen kiharapää oli todella söpö, vaikka tosin osoittautui aika lyhyeksi, kun nousi seisomaan. Tai no oli se varmaan jopa yli sen 180cm, mutta silti periaatteessa lyhyt. Koska olen vakaasti sitä mieltä, että jos Hollannissa ollessaan päätyy yhteen jonkun lyhyen miehen kanssa, niin se on vähän sama kuin ottaisi uudesta leipäpussista vapaaehtoisesti sen ensimmäisen kantapalan. Tiedättekö? Koko pussihan on täynnä niitä kunnon viipaleita!!

---

Ja kuten muutama edellisessä postauksessa arvasikin, huomenissa tosiaan Days Of V siirtyy Rantapallon alle! Tätä myöten jää myös yhteistyökuviot Indiedaysin kanssa pois.

Jatkossa blogi löytyy siis suoraan osoitteesta www.rantapallo.fi/daysofv. Vanhasta osoitteesta siirto tuonne tapahtuu ainakin alkuun ihan automaattisesti, koska kaikki vanhat postauksetkin muuttavat mukana. Ja jos blogia seurailee bloggerin kautta, kannattaa päivitellä aika piakkoin uusi osoite muistiin, koska itse olen huomannut, ettei automaattiset siirrot sen kanssa oikein aina toimi.

Blogilistalle ja Bloglovin'iin päivittelen osoitteet heti, kun keksin mitkä mun käyttäjätunnukset niihin oli... :D

Palaillaan Rantapallossa seuraavaksi! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus