Muumimamman kookospallot

Suurin osa teistä vakkarilukijoista tietääkin, etten tee ruokaa. Oikeastaan koskaan. Käyn aivan liikaa ulkona syömässä ja jos kotona joskus jotain "ruokaa" väsään, se on korkeintaan pakastewokit + soijasuikaleet pannulle ja loraus maustettua ruokakermaa sekaan. Mutta se mitä oikeasti osaan tehdä, jos vain joskus jaksan vaivautua, on makeat herkut ja leivonnaiset!

En muista kuinka paljon olen koskaan omaa perhehistoriiani täällä avannut, mutta tosiaan joskus ala-asteajoilla asuttiin vielä kokonaisena perheenä omakotitalossa. Meidän keittiöön tehtiin tuolloin iso remppa ja sainkin tädiltä sitten oikein kivan kokkihatun sekä reseptikirjan muistaakseeni joululahjaksi. Olin tuolloin joku 9v. ja tuohan oli ihan huikea lahja.





Niin huikea, että päätin aloittaa kirjan toteutuksen oikein ajatuksella. Kolmannella luokalla alkoi ensimmäiset englannin tunnit ja pikku-Virpi keksi hienon idean yhdistää reseptien kirjoittelun englannin opiskeluun! Ja siis miten se menikään... "Sana päivässä" ja sitä rataa.. ja tällä ajatuksella päätin lisätä jokaisen reseptin yhteyteen "tietoruudun", jossa Leijonakuninkaan Simba toteaa jotain huikeaa englanniksi johonkin ruoka-aineeseen liittyen kuten: "I don't like mushrooms" sokerikakkureseptin vieressä ja "Yeah, onion" suklaapallojen alla (Yeh = Yeah)

Seriously.

Yhteensä tuohon kirjaan kertyi loppujen lopuksi kolme (3) reseptiä, joista kaksi äidin kirjoittamia (sokerikakku ja pannari) sekä YKSI oma, jonka poimin muumilehdestä.... MUUMIMAMMAN KOOKOSPALLOT!!!

Muistan aina pienenä, kun oli ihan kauhea makeanhimo ja rahaa ehkä 50penniä, ei sillä ihan kauheasti kaupasta karkkia haettu (tai noh, joskus mentiin lähikiskalle ostamaan 5kpl 10p karkkeja, mutta noin ylipäätään). Näissä tapauksissa siirryttiin äitin leivontakaapeille, ja koska edellisen päivän makeannälkään oltiin jo nomparellipurkit tyhjennetty (ei kyllä nykyään tulisi mieleenkään syödä nomparelleja pelkälteen...) oli pakko kehitellä joka kodin perusraaka-aineista jotain helppoa ja nopeaa hyvää... ja sitä jos jotain nuo pallerot ovat!!

Ja tämän ihanan muiston (ja oikeasti todella kätevän reseptin) haluan jakaa myös teille, kun tuossa yksi ilta iski ihan jäätävä makean himo ja jotain piti saada ja äkkiä... ja näitähän tuli sitten tehtyä tupla-annos :D

Ja tuohon postaukseen alustukseen palatakseni, tämä on edelleenkin yksi ihan huikea makeannälän taltuttaja, valmistuu alle vartissa ja näitä kehtaa kivassa astiassa viedä vaikka töihin tarjoiltavaksi (arvatkaa vaan, mitä tämä laiska teki "lomapullien/kakun" sijaan ennen lomalle jäämistä?)



Ja kuten kuvasta näkyy, Virpi 9v. on kirjoittanut nuo ohjeetkin tosi loogisessa järjestyksessä :D Joten avataanpa ne vielä kertaalleen tähän...

1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl margariinia
1 rkl vanijasokeria
1 muna
n. 2dl kookoshiutaleita

Mikäli kookoksen mausta tykkää oikein kunnolla, voi esim. puolet margariinista korvata kookosöljyllä (toimi todella hyvin!).

Kaikki muu paitsi kookoshiutaleet mixataan keskenään ja mössö laitetaan hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Jos on tosi ahne, eikä jaksa odottaa, tämän vaiheen olen monesti skipannut (vaikkakin kylmä massaa on helpompi pyöritellä palloiksi) ja siirtynyt suoraan pallojen pyörittelyyn kookoshiutaleissa.









Ainesosat kuulostaa liiankin yksinkertaisilta, mutta nuo on oikeasti ihan superhyviä ja ihan liian helppo tehdä... Kannattaa ainakin kokeilla :)

Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta! Pitääkin kokeilla tuota. Rakastan kookosta... :)

    VastaaPoista
  2. Me kanssa kaverin kanssa tehtiin noita pienenä mutta kutsuttiin niitä rasvapalloiksi. :D Meidän ohje tosin vaati jääkaapissa pitämisen sijaan joitakin hetkiä pakkasessa pyörittelyn jälkeen, jotta ne kovettuisi. Tosin hyviä olivat ilman pakkastakin! ;)

    -S & M

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.