Hengissä.

Noniin. Ekasta päivästä selvitty! Lennot meni tosi kivasti, toinen oli vieläpä etuajassa ja ehdin ihan tosi hyvin siihen kerran tunnissa menevään suoraan junaan... Tällä matkatavaramäärällä aika ehdoton :D Pääsihän siinä matkan varrella muutama huokaus, kun tuntui, että joka hemmetin paikkaan oli portaat ja oikeasti ei toi mun suunniteltu pinossa kuljettaminen ollut ihan aukoton ratkaisu, mutta noh, perille pääsin :) 

Ja oikeasti ihmiset osaa olla kyllä ihania, koska Daminkaan päässä ei tarvinnut edes sanoa mitään, kun heti oli joku avulias nostamassa laukkuja junaan :) Ja puhumattakaan Bredan asemasta ja niistä kymmenistä portaista siellä... Sain kyllä junassa parikin sellaista "are these all yours?"-ihmettelyä. "Yeah, I'm moving... (and a shopaholic..)"

Pääsin Bredaan siinä jälkeen kymmenen ja oli pakko sanoa, että pientä pelkoa oli kyllä ilmassa, että mitä jos se välittäjä ei olekaan paikalla kaikesta huolimatta... Olin etukäteen ilmottanut Sannalle, että jos hemmetti näin käy niin paniikkipuhelua tulee sitten yöllä :D Mutta onneksi se tyyppi oli paikalla, sain avaimet ja pääsin kotiin. (Hassua sanoa "kotiin"...) 

Mutta jos jostain on tätä blogiharrastusta kiittäminen, niin kaikista niistä hyvistä tyypeistä, joihin tätä kautta on tutustunut! Koska ihan vaan aktiivisen blogigooglettelun myötä löysin tuon Sannakin erittäin Hollanti-painotteisen blogin ja parhauttahan on, että tyttö asuu ihan muutaman kymmenen kilsan päässä täältä. Joten tosiaan saa sitten näitä kaikkia arkipäiväisiä ongelmia puida jonkun kanssa suomalaisesta näkökulmasta (esim. vaikka miehistä... osaan varautua millaista se sitten on asua jonkun pitkän kuuman geelipään kanssa jossain kapeassa ja korkeassa talossa keskellä peltoja. Tai jotain.)




Ja oikeasti tuli taas muutama kirosana, kun matkalaukkuja raahasi noita portaita pitkin... Nimenomaan "taas", koska en ole ikinäkoskaanmilloinkaan ymmärtänyt mitä tuollaisten portaiden suunnittelijalla on ollut mielessä?! Oikeasti kaikissa hollantilaisissa taloissa, joissa olen sisällä käynyt on juurikin tuollaiset kuolemanloukut, joita rappusiksikin kutsutaan. Why oh why?

Joku aika sitten tosin löysin vastauksen tähänkin outouteen. Ilmeisesti joskus aikoja sitten täällä on jouduttu maksamaan veroja sen mukaan miten leveä talo on (ainakin sellaiset kanaalien varsilla sijaitsevat rakennukset), joten pihit hollantilaiset on sitten rakentaneet mahdollisimman kapeita ja korkeita taloja, joiden myötä portaatkin ovat tuollaiset... Ja hollantilainen nimityskin kertoo kaiken: trap.

"The trek upwards on these Dutch stairs is no doubt a mission, but the trek downwards is where things start to get really interesting. Not only are you dealing with an impossibly steep descent, but the teeny-tiny stairs don’t even allow for a full footstep (huh, but what about the Dutch’s massive feet??), and thus must be maneuvered in an awkward sidewise motion. Sometimes, for fun, these sneaky Dutch architects decided to throw in a curve, adding yet another element of danger.  It is no wonder the Dutch word for stairs is trap! How aptly named, for they are a trap indeed, of the death-trap variety!!"

Anyhow, sitten pari kuvaa tästä omasta luukustani... Joka on todella pieni, ja todella sotkuinen! Tai no siis sanotaan, että huone oli pienempi kuin odotin ja vessa taas reippaasti suurempi. Siisti ja kookas kylppäri on aina ihan mieletön juttu, joten en ole vielä päättänyt olenko iloinen vai harmissani tästä asiasta. Koska joka tapauksessa pientä haastetta tuon sängyn mahduttamisen kanssa tänne tulee...



Laitan parempia kuvia, kunhan saan paikat järjestykseen. Eilen tosin rymsteerasin jo yöllä kaikki eniten ärsyttävät asiat paikalleen, mutta tuo parvi on yksi rasite.. Miksi sen pitää olla täällä?! Vihaan parvisänkyjä enkä tosiaan tarvitsisi noin isoa pöytää sen alla.... Ei näy kuvissa, mutta jokainen tietää kuinka kamalia ne on. Niin ja ratkaisuna nukun toistaiseksi lattialla...

Joka tapauksessa parvi-inhotuksen yli nousi ongelma, jonka takia näitä kuulumisiakin saitte hieman odotella. Nimittäin netti: "Yeah, it works only with a cable.."... Whaaaat?! Niin mites tää MacAir, arvatkaa vaan löytyykö kaapelin mentävää aukkoa tästä :D Ei muuta kuin ostoksille ja loppujen lopuksi päädyin ostamaan MacStoresta sellaisen wlan-boxin, jolla saa jaettua netin kaikkiin laitteisiin. Pelkällä piuhalla ei olisi sitten tarvinnut suomi-puhelintakaan käytellä noin niinkuin wifin kanssa. Ja mitä se maksoi? No satasen. Pieniä odottamattomia kuluja nämäkin taas vaihteeksi...

Koulun päärakennus

Pakko päästä nettiin, pakko päästä nettiin.... Mäkkiin siis.

Ostosten kanssa kotia kohti...

3e sushiseteistä. Käy.
I'm in heaven!!
Täällä talolla pyörii sellainen joku kiinteistöhuoltotäti aina päivisin ja sain sitten lainata/kokeilla häneltä yhtä pyörää, jonka joku opiskelija on tänne jättänyt. Voin kuulemma ostaa sen 25 eurolla, mikä ei sinäänsä ihan kamala hinta ole pyörästä, mutta pohdin edelleen haluanko sittenkin jonkun vähän paremman version... Koska tuo on oikeasti niiiiiin rämä, ettei mitään järkeä :D Ei siinä mitään, sopii hyvin maisemiin, mutta voi kuinka kaipaankaan omaa jopoani. Ette edes arvaa...

Mutta ruokapuolesta on pakko sanoa, että vaikka kuinka hollantilaiset paljon lihaa kuluttavatkin, niin voi apua kuinka fiiliksissä olin tuon vegekylmähyllyn luona!! Ihan mieletön valikoima kaikkia valmiiksi tehtyjä soija- ja tofujuttuja! Vedin tuollaisen soijapalapaketin (ylähyllyllä) tänään kylmiltään sushien ja salaatin kaverina ja oliko hyvää hei... No oli. Jotenkin aina ulkomailla vierastan muutenkin kaikkia lihatuotteita, joten tässähän voisi melkeen alkaa ihan kunnon lakto-ovovegetaristiksi, kun tarjonta on tällainen :)

Veitsi toimii myös lusikkana hurjan kätevästi!

Tärkeimmät.
Noh, toimiipahan ainakin netti, jos ei muuta :)

Hups.

Siistit puikot!
Mukaan kaupungilta lähti myös vedenkeitin, kun en löytänyt sellaista tuolta yhteisestä keittiöstä, sekä tuollainen kahvilasi ja tietenkin kunnon setit sitä itse kahvia!! Mietin jo hommaavani jonkun kahvikoneen, mutta rajansa kaikella... Eiköhän noillakin pärjää :D Muutenkin täällä opiskelijaympäristössä oikeasti todellakin huomaa sen miten ihmiset miettii sitä säästämistä ihan joka juttussa. Itsellä on toooosi paljon opittavaa asian kanssa, koska kyllä sen eron huomaa, kun itse on tähän asti käynyt töissä ja tottunut, että tulot on tasaiset eikä esim. jossain ruokakaupassa tarvitse liikaa miettiä mit sieltä mukaan on ottanut. Nyt kun taas kysyin ohjeita lähimpään kauppaan, sain ensin ohjeet halvimpaan ja vasta sitten siihen lähimpään. Ja se halvin, Aldi, on sellainen tosi Lidlmäinen, mutta kaikki mikä Lidlissä on hyvää, tuolta puuttui. Tuntui vain, että kaikki on jotain suojakaasuun pakattua hiilarimössöä, jonka parasta ennen päiväys on vähintäänkin kolmen vuoden päähän... Ei kiitos. Suuntasin siis Albert Heijniin ja hyvä näin, koska siellä taas se tuoretarjonta on niiiiiin paljon parempi (pitääkin ostaa pieni jääkaappi tänne huoneeseen...)

Mutta tosiaan nyt on kaapissa sitten kahvia, kuppikeittoa ja hedelmiä! Ja parit kengät... unohdin meinaan mun Havaianakset Suomeen, kun käytin niitä vielä lähteissä!! Kuinka otti päähän, kun täällä on vielä niin lämmintäkin nyt! Niin ja matkalla onnistuin tuhomaan aika hyvin Hennesin lemppariballerinatkin, joten heti kärkeen pientä kenkähankintaa. Hollanti on kyllä toisaalta halpojen kenkien luvattu maa ja noita epämääräisiä ketjukauppoja on vaikka millä mitalla. Nahkaisista ballerinoista pulitin huimat 15e ja läpsyistä 5e. Ballerinoista tosin leikkasin jo nuo rusetit pois... ajattelin väsätä niistä hennesin vanhojen kenkien pikkuruseteista noihin uudet kivemmat :)

Nyt painun nukkumaan. Huomenna koulupäivä ja pakko yrittää olla hereillä sielläkin... Palailen myöhemmin jollain järkevällä.

Ps. Blogi muuttaa piakkoin uuteen osoitteeseen ihan jo näiden elämänmuutosten myötä... osaatteko arvata minne?! ;) 

Kommentit

  1. no Rantapalloon tiätty :)

    VastaaPoista
  2. Heippa,
    noi portaat on jotain niin hirveetä. Meillä oli molemmissa hostelleissa jyrkät ja kapeet portaat, ei hissiä.
    Edellises kämpäs oli tollaset just samanlaiset, ei hissiä. Nyt viimesimmässä kämpäs onneks normi portaat ja hissi. Tosin sillon ku muutettiin niin hissi rikki ja eikun vitoseen asti portaita pitkin!
    Ihana vessanpöntön kansi!
    Tosta ku sanoit et haluat ehkä vähän paremman pyörän, joo tottahan se on et sellasella kivempi ajella. Ite ostin 60e:lla sellasen perus hollantilaisen mummiskan millä oli ihana ajaa, kaks viikkoa ja se varastettiin vaikka oli isolla lukolla pyöräs kiinni. :(
    Tosin Damissahan noita nyt menee harva se päivä, Bredassa ja muualla pienemmissä varmaan pysyyki vähän paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mietin myös samaa pyörän kanssa, että voi olla järkevintä painella tolla jonkun aikaa ja jos joku sen varastaa (sen täytyy olla tarpeeseen), niin sitten katsoo jotain toista. Meinaan ne käytetytkin pyörät on lähemmäs satasta, monet ylikin, joten toi 25e on aika jees... :D

      Poista
  3. Indiedays?

    ja voi miten kiva postaus, tällaisia "tavallisia" juttuja on tosi kiva lukea! :) Onnea ja tsemppiä sinne, täällä luetaan ahkerasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo todellista säätämistä kyllä tämäkin... Ja kiitos, kiva kuulla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti