Välttämättömän välttelyä...

On se jännnnnä juttu miten ihminen keksii vaikka mitä mahdollista tekemistä silloin kun pitäisi tehdä jotain silleen ihan oikeasta nyt ja heti asap. Kuten vaikka tää pakkaaminen. Ja siis blogin kirjottelu lauantai-iltana tässä kympin aikaan ei oo kovinkaan yleistä omalla kohdalla. Yleensä näihin aikoihin on ihan muuta menoa, kuten vaikka kavereiden kanssa illan vietto ja sitä rataa.

Mutta ei tänään ei. Tänään pakataan. Ja huomenna muutetaan!


Toi kuva on eiliseltä, kun oltiin vasta aloiteltu toi tavaroiden paketointi, eli paljon on vielä kamaa ton jälkeen lattialle vedetty. Se on jännä miten tääkin kämppä oikeen pienenee silmissä, kun kaiken mahdollisen kaapeissa olevan saa esiin vedettyä :D

Tälleen hieman erilaisen viikonlopun myötä tulikin mieleen täsät mun kauheasta bileiden täytteisestä normiviikonloppuarjesta sellainen hauska juttu, että sain työterveystarkastuksesta eilen mukaan tällaisen kolmen A4:n nipun kotilukemista, joka muuten taisi itseasiassa jäädä töissä kahvipöytään muidenkin alkoholistien iloksi. Oon varmaan tosi paha tapaus, kun en ota tätä nyt ollenkaan tosissani....



Nauroin. Ja niin nauro muuten mun pomokin... Ja kaikki muutkin kenelle tästä kerroin :D Oikeastaan se työterveyshoitajakin lopulta nauroi niitä mun verikoetuloksia katellessa, että antaa mennä vaan, kun kaikki arvot on niin kohdillaan :D

Kai te kaikki muutkin viikonloppueläjät tiesitte, että jos tuhoaa yhden illan aikana (mikä tarkoittaa siis samaa kuin "kerralla") valkkaripullon, on alkoholin suurkuluttaja. Jep. Minä sain siitä kyselytestistä 9 pistettä ja kuulun kuulemma riskiryhmään, koska alkoholinkulutukseni on niin merkittävää kerralla. Yksi alkoholiannos perusvalkkaria on siis se 12cl ja koska viinipulloon niitä mahtuu noin kuusi, se menee yli viiden kerralla nautitun annoksen. Ja kun menin tietenkin myöntämään ne muutamat mustikkashotitkin ja ehka pari valkkaria lisää baarissa illan aikana, niin siinä sitä oltiin. Pyöristettynä 10 alkoholiannosta illan aikana listaa minut riskiryhmään ja nyt olisi aika tarkkailla sitä juomista sitten. 

Huomatkaa, että myönnän tän ongelmani myös täällä blogin puolella, eli kohti parannusta ollaan menossa. Meri ja Sanna oli heti molemmat silleen, että "Virpi hei, etkö tienny, että ei noissa kuulu puhua totta?!" :D No hemmetti, arvatkaa jätinkö tän tiedon jälkeen mainitematta ne kesällä tulleet muutamat tuplaviikonloput + muut kinkerit, joita syksyn mittaan on ollut. 

Ihan oikeasti... Mihin näitä resursseja nykyään oikeen suunnataan??!! :D 

Hauskaahan tässä on myös se, että lyötiin työkaverin kanssa juuri torstaina veto, etten juo pisaraakaan alkoholia tammikuun aikana. Suomessa. Eli saan siis elää vastuutonta alkoholistin elämääni Hollannissa sitten kuitenkin, mutta Suomessa ei saa korkki aueta... Samantien kun oltiin kättä päälle lyöty, työkaveri mainitsee, että meillähän on sitten myyntikokouspäivät tammikuun lopussa ja niissä ne illanvietot on enemmän tai vähemmän alkoholillisia. Mutta silleen, what't the point? Ensinnäkin, ne päivät on keskellä viikkoa ja kuka sillon edes joisi? Siinä voi miettiä kenellä se ongelma oikeasti on :D

No jooh... että tällaista. Mitäs jos vaikka jatkais tota pakkaamista. Ihan kohta... ihan ihan ihan kohta. J kävi tänään aamulla auttamassa kirjahyllyn purkamisen kanssa. Naurattaa edelleenkin, kun aikoinaan se ostettin ja ekaa kertaan kasattiin, J totesi, että nyt on sitten parasta olla eroamatta, koska tätä duunia se ei halua uudestaan enää koskaan ikinä tehdä. Noh, nyt on pari muuttoa ollut tuonkin jälkeen ja hyvin se on aina uudelleen ja uudelleen purettu ja taas kasattu :D Vaikka ei noi ikean lastulevyt ihan kauheasti tykkää tuosta moneen kertaan kasaamisesta. Monet ruuvit tulee jo melkeen läpi... ärsyttävää.

Jooh. Mutta jos nyt siirtyisin noiden muuttolaatikoiden pariin ja palaan tälle koneelle aikaisintaan maanantaina. Silloin pitäisi netinkin jo siirtyä. Toivoa ainakin sopii. Maanantain sainkin muuttovapaaksi, mutta ti ja ke on töitä. Ja to suuntana on sitten vihdoin se Dami ja Utrecht!! Ei malta millään odottaa :)

...Ja nyt muistin pyykit!! Hemmetti. Palataan, ne on pakko ripustaa, että ehtii huomiseksi kuivua!

Kommentit

  1. Sen alkoholi-, eli AUDIT-kyselyn kysymykset sekä nämä "riskirajoiksi" määritellyt alkoholiannokset perustuu laajoihin tutkimustuloksiin. En tarkoita että sinä olisit alkoholisti tai että moni muukaan saman verran juova olisi, mutta aika moni ihminen on alkoholisoitunut aloitettuaan juomisen ensin ihan "viattomalla" joka viikonloppuisella juhlimisella.

    Joka viikonloppuinen juhliminen aiheuttaa aikamoiset terveysriskit pidemmän päälle, vaikka ei se terveessä kropassa tietenkään välttämättä vielä tunnu.

    Jotenkin outoa että sinun mielestäsi tuo asia on kauhean hauskaa, koska ei todellakaan ole "normaalia" alkoholinkäyttöä tuhota joka vkl valkkaripullo höystettynä mustikkashoteilla ym. No mikä sitten on "normaalia" alkoholinkäyttöä? Sitä en tiedä mutta siksipä ammattilaisilla on käytössä nuo tutkimustuloksiin perustuvat työkalut eli esim. viitteet suurkulutuksesta ja annosmäärät.

    Ja kun ihmettelit että mihinkä näitä resursseja nykyään suunnataan, niin työterveyshuollossa ja muussa julkisessa terveydenhuollossa satsataan nimenomaan juuri ENNALTAEHKÄISYYN, eli esimerkiksi siihen että joku potentiaalinen tuleva alkoholisti saataisiin ajattelemaan omaa juomistaan ja miettimään olisiko aihetta vähän vähentää AJOISSA.



    T: terveysalan ammattilainen kuten varmaan arvasit ;) enkä tarkoittanut kommenttiani ilkeäksi, mutta näillä asioilla on aika monta puolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep jep. Tottakai noissa on pointtinsa, sitä en kiistä. Ja onhan se ennaltaehkäisy tärkeää... omalla kohdallani tämä nyt oli vaan lähinnä hauskaa, sitä sen enempää erittelemättä. Ja pitää muistaa, ettei tätäkään blogia pidä lukea ihan ilman mitään suodatinta :) Juttuja kirjoitetaan luettavaksi.

      Poista
  2. Samoja ajatuksia kuin ensimmäisellä kommentoijallakin, joten en niihin sen enempää puutu.

    "Virpi hei, etkö tienny, että ei noissa kuulu puhua totta?!" särähti korvaan kyllä lujaa. Miksi sille terveysalan ammattilaiselle pitää valehdella? Eikö se kerro jo jotain, jos omaa alkoholinkäyttöään pitää salailla?

    Ihmettelen myös sitä, mikä tässä aiheessa on niin kovin huvittavaa, että sitä naureskellaan jokaisen tutun kanssa? Alkoholi on kuitenkin työikäisten yleisin kuolisyy ja niitä alkoholin ongelmakäyttäjiä on jokaisessa yhteiskuntaluokassa, ei vain niiden keskustassa pyörivien puliukkojen keskuudessa. Ennaltaehkäisy on hyvin tärkeää ja siihen näillä testeillä yms pyritään, ei ne alkoholistit sitä käyttöä ole aloittaneet sillä 2 viinapulloa/ilta tahdilla, vaan kyse on ollut vähemmästä, kenties 'harmittomasta' 9 annosta kerralla tahdista.

    Terveisin toinen terveysalan ammattilainen, joka käyttää itsekin alkoholia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sama kuin edelliseenkin kommenttiin, ja tähän jopa vielä enemmän: Näitä juttuja ei vaan pidä lukea, kuin piru raamattua!!

      Ei kukaan salaile mitään alkoholinkäyttöä :D Ja se tässä on juuri huvittavaa, koska noilla testeillä menee siihen alkoholismin piiriin, vaikka joisi vaan sen vajaan viinipullon kaksi kertaa kuukaudessa, mikä itseasiassa omalla kohdalla nykyään pitääkin enemmän paikkansa, kuin joku viime kesän biletahtii! Eli periaatteessa siis juuri mennyt pikkujoulukausi tekee oikeasti jokaisesta alkoholistin noilla testeillä. Se tässä on huvittavaa.

      Ja kuten sanoin, on hienoa, että ongelmia ennaltaehkäistään, mutta joku järki näissäkin hommissa.

      Poista
    2. Pakko tähän kommentoida, että taisit ymmärtää kommenttini väärin. En tarkoittanut että se tekee alkoholistin, vaan kun tulee tarpeeksi pisteitä, ylittää se alkoholin riskikäytölle asetetut rajat joihin täytyy jokaisen itseään kunnioittavan ammattilaisen puuttua.

      Poista
  3. Tosi kiva "realityblogi" ! Tykkään ja liityn lukijaksi. Jos kiinnostaa niin käy chekkaamassa mun blogi osoitteessa http://laura-livingwithemotions.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.