Spinner dilemma

Tajusin muuten juuri, etten ole edes miettinyt Espanjan kuvien postailua, hups. Koko ajan on ollut sellainen fiilis, että jotain ehkä on unohtunut, mutta joo siis todellakin on! :D Ei niissä mitään sen kummallisempaa ole, mutta kuitenkin... Ehkäpä yritän nuo jossain vaiheessa postailla :)

Koko reissun palautti mieleen tämän hetkinen matkalaukkumietintä, sillä tuolla Espanjan reissussa pääsi siskolta lainattu laukku hajomaan lentoyhtiön toimesta ja siksipä pääsin shoppailemaan siskolle uutta. Alunperin lainasin häneltä laukkua ainoastaan siksi, etten halunnut ottaa reissuun omaa vanhaa ja painavaa Samsoniteani, vaan kaipasin ihan pikkuisen pienempää ja kevyempää versiota. Olen aina ollut tosi merkkiuskollinen mitä matkalaukkuihin tulee, ja tämäkin reissu vain vahvisti fiilistä, kun tuo lainalaukku meni heti hajoamaan... Joka tapauksessa, tarvitsisin itselleni myös sellaisen keskikokoisen/ison laukun, joka olisi tosi kevyt ja kätevä kuljettaa. Googlettelin hieman vaihtoehtoja ja kyllä se nyt vahvasti näyttää siltä, että joku noista Samsoniten superkevyistä sekä kestävistä "curv-materiaalisarjan" ihanuuksista olisi se seuraava hankinta. Mutta mikä?

Vaihtoehdot ovat siis Firelite, Cosmolite ja Cubelite. Kaikki on aika samankokoisia ja erojakin on aika vähän, mutta sitäkin vaikeampi päättää. Tavallaan tuo Cubelite olisi kaikista makeimman värinen, mutta toisaalta se on noista myös painavin, koska sisällä on jos minkämoista taskua ja välikangasta, mikä on aika turha. Fire- ja Cosmoliten erona taas on ehkä tuo Fireliten vedenkestävä vetoketju ja ööh... en tiedä onko paljon muuta eroa?! Ulkonäkö? :D




Joka tapauksessa, nyt kun vielä pääsisin tässä valinnassa eteenpäin, mietin tuota hintaa. Okei, sillä saa 10 vuoden valmistustakuun ja tiedän, että laatu kestää, mutta silti reilu 400e matkalaukusta on aika suolainen hinta. Se on kyllä maksettavissa, kun tietää saavansa laatua, mutta mitä olette mieltä? Onko jollain kokemuksia näistä kyseisistä Samsoniteista? Maksaako itsensä takaisin kayttömukavuudessa?

Youtube on täynnä erilaisia romutustestivideoita noiden laukkujen osalta ja kyllä ne hemmetin hyviltä vaikuttaa... Mutta olisin superiloinen myös ihan oikeista käyttömielipiteistä? :)

Stockmannilla on meinaan tällä hetkellä kaikki matkalaukut ja matkailutarvikkeet -20% kantisalessa ja tuo on voimassa vielä viikon verran... 

...ja huomasimpa, että lisäksi saa –10 %:n edun kaikista stockmann.comin normaalihintaisista tuotteista koodilla COMSUMMER ajalla 10.–11.6. koska verkkokauppa on päivitystilassa maanantaiaamuun asti... Huomenna siis heti ostoksille!! :)



Kommentit

  1. Ei oo mitään järkee maksaa noin paljoa laukusta :O osta joku peruslaukku, ja sitten jos se hajoo, niin lentoyhtiö maksaa sulle uuden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun toi on just mitä en halua. En jaksa sitä vaivaa, mikä korvausvaatimuksista tulee (vaikkakin vakuutukseen riittää pelkkä puhelu) ja kyllä sitä lomafiilistä vie jonkun verran myös sen rikkinäisen laukun kanssa säätäminen. Lisäksi mielestäni on ympäristöystävällisempää panostaa yhteen kymmeniä vuosia kestävään kalliimpaan tuotteeseen kuin hankkia vuosittain uusi halpa versio... Eli siinä mielessä näen kyllä tässä ostoksessa järkeä :)

      Poista
  2. Mulla on kokemusta kaikista kolmesta :D Itellä on toi firelite ja tyytyväisempi en vois olla! Cosmolitessakaan ei oo mitään valittamista, mut ton fireliten off white väri vei voiton ja myin cosmoliten mun veljelle.. Noi 4 pyörää helpottaa niin paljon liikkumista ja toi laukun oman painon keveys on ehdottomasti suurta plussaa! Mulla ei oo nimittäin kertaakaan paukkunu ylipaino-rajat, vaikka laukku on ollu ääriään myöten täynnä (useammat painat kengät mukana). Äiti taas on tykänny tosta cubelitesta, koska siinä toi vetokahva on tukevampi noiden kahden putken(?) ansioista :)

    Mulla ei siis ollu aikasemmin, ku sellasia urheilukasseja matkalaukkuna, niin en osaa sen paremmin verrata muiden kovien laukkujen käyttömukavuuteen, mut päivääkään en oo katunu noiden ostamista! Ja useamman reissun oon kerenny jo noiden kanssa reissata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama juttu - tuo valkoinen väri on ihana!! Cubeliten shampanjaversio olisi myös houkuttanut, mutta tosiaan ihan turhaan otan yhtään grammaa extrapainoa laukkuun... Ja Stockalla ei edes tuota hopeaa Cosmoa ole eli kyllä se Firelite näyttäisi olevan. Koon kanssa tosin vielä ihmettelen, 69 vai 75 :D

      Poista
    2. Kävin äsken ihan mielenkiinnosta kurkkaamassa stockan hinnat, koska itekin ostin oman laukkuni alennuksella tosin keskustan aleksi 13sta. Toi keskustan liike taitaa olla ainoo pk-seudulla, jossa myydään kans samsoniteja? Ainakaan jumbossa ja itiksessä en oo nähny, mut joo takasin aiheeseen.. Omani on tota kokoa 75 ja aleksilla sen lähtöhinta oli 419€, mikä stockalla on sen 69 lähtöhinta :0 Aleksi 13sta on aika tasaisin väliajoin -20% kaikki laukut ja kengät ja sillä saa tosiaan kans noista samsonitestakin sen -20% kanta-asiakaskortilla (kanta-asiakkaks pystyy rekisteröitymään oston yhteydessä). Aleksilla on vielä plussana sellanen hetialennus, jolla sain ite vielä -20% jälkeen jonkun -2-3% lisäalen! Alehaukka mikä alehaukka... mut ihan vaan tiedoksi, jos et tarvii sitä laukkua nyt just ja heti, niin uskon et tän vuoden/syksyn puolella tulee varmasti vielä tollanen -20% ale :)

      Poista
    3. Niin aivan, Aleksi13 tosiaan myy Samsonitea myös, ihan hyvä huomio. Tuo 419e on sen 69:n suositushinta ja 439e taas 75:n, eli ilmeisesti Aleksilla on jo valmiiksi huomattavasti edullisemmat hinnat sitten.

      Ja kyllä vain olen kanta-asiakas sinnekin, heh. Ei ole jäänyt yhteen tai kahteen kertaan, kun tuolla samalla lisäalekyttäyksellä on käyty kenkiä metsästämässä ;)

      ...mutta tosiaan heinäkuussa on reissua näillä näkymin tiedossa, joten taidan pelata varman päälle ja ostaa laukun jo nyt :)

      Poista
  3. Kävin eilen vertailemassa paikanpäällä stockalla noita kolmea laukkua ja päädyin cosmoliteen. Erot on niin pieniä ja cosmolite halvin. Laukulle jäi siis lopulta hintaa 335eur ja oon kyllä niin tyytyväinen ostokseen! Ei millään jaksais oottaa paria viikkoa et pääsee reissuun ja kokeilemaan tositoimissa. Ainoa vaan et värit on stockalla ihan finito aikalailla kaikista.. Myyjän mukaan ollu tosi suosittuja kun harvoin noihin mitään aleja saa. Sain viimeisen oranssin, cosmoliteistä oli jäljellä enää sinistä, punaista ja vihreetä :( suosittelen siis pikaista päätöstä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomasin saman, kun eilen kävin siellä tilannetta ihmettelemässä. Siellä ei ollut enää mitään järkevää jäljellä, joten nettikaupasta täytyy laittaa tilaukseen. Noudon kun voi tehdä tavaratalosta, niin ei tule toimituskulujakaan :)Ja tosiaan olen myös havainnut, ettei noita juuri alessa ole näkynyt...

      Poista
  4. Valitettavasti Samsonitekaan ei kestä kaikkea, hinnasta huolimatta :( Mulla ei oo toi vastaava Samsonite mut sellainen "kovakantinen" kuitenkin ja heti ekalla reissulla hirveet lommot, kun oli ilmeisesti paiskottu menemään oikein kunnolla. Voi sitä siis edelleen käyttää eikä mennyt mitenkään rikki, näyttää vaan ne isot naarmut aika karuilta. Ostin sit myöhemmin semmosen pehmeen laukun jostain alesta 50 eurolla (joo, ei tosiaan Samsonite tolla hinnalla) ja se on kestänyt sitä lentokenttätyöntekijöiden paiskomista paljon paremmin kuin se kovakantinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ne kyllä osaa kohdella niitä laukkuja tosi armottomasti... Mutta kun noita videoita katselin, niin jotenkin luotto on tosi iso, että toi noiden erikoismateriaali olisi tosi hyvä :D

      Itselläkin on pehmeä pienempi Samsonite ja se on kyllä ihan hyvin kestänyt, vaikkakin helposti likaantuu. Ja sen kanssa pitää olla aika tarkka miten tavarat pakkaa sisälle, ettei sitten hajoa kovassa kohtelussa. Kovat laukut kuitenkin suojaavat vähän paremmin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti