Kylmäpuristettu kookosöljy. I'm in love.

Meni siinä melkeen kaks vuotta ennenkuin sain oman ensimmäiseni hommattua kaikkien suositusten jälkeen. Nimittäin purkillisen kookosöljyä. Kaikki, jotka tuota on käyttäneet niin sisäisesti kuin ulkoisesti, on vain kehuneet ja kyllä tähän samaan joukkoon liityn nyt sitten itsekin.

Oltiin sunnuntaina äitin kanssa Forumissa ja ensimmäistä kertaa ikinä sorruin sellaiseen kuulutusmainokseen :D Lifessa oli tuo iso pönikkä alessa, joten tuli sitten sellainen hemmetti nyt tai ei koskaan fiilis ja kävin tuon kotiuttamassa. Jaoin mössön kotona kahteen osaan, niin että tuo pienempi purkki on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön (voin ihan rauhassa kaapia sitä purkista käsin) ja sitten taas isommasta voin käyttää ruuanlaitossa. Veikkaanpa, että pieni on tyhjä ennen kuin isoon olen edes koskenut, sen verran passiivista on tuo kokkailu omalla kohdalla viime aikoina ollut :D


CocoVi Luomu Kookosöljy

Kookosöljystä on iloittu tropiikissa jo tuhansien vuosien ajan. Myöhemmin tuosta etelän eliksiiristä on päästy nauttimaan myös päiväntasaajan tällä puolen. Huhutaan, että kun kookosöljyyn kerran tutustuu, siihen helposti rakastuu.

CocoVi Luomu Kookosöljy on kylmäpuristettua, puhdasta ja korkealaatuista samettisen pehmeän makuista öljyä Filippiineiltä. CocoVi Luomu Kookosöljyä ei ole raffinoitu, valkaistu tai kovetettu. 

Valmistusmenetelmän ansiosta kookosöljyn luonnolliset ravintoaineet sekä aromit on saatu säilymään parhaalla mahdollisella tavalla. Neitsytkookosöljy sisältää runsaasti keskipitkäketjuisia rasvahappoja. Se on erinomainen apu myös kuntoilijan energiatankkauksessa. Öljy on kiinteää alle 25 asteen lämpötilassa. 

Käyttö

Neitsytkookosöljy on monipuolinen öljy, joka soveltuu erinomaisesti korvaamaan perinteiset rasvat ruoanlaitossa, leivonnassa sekä levitteenä. Neitsytkookosöljy on erinomainen apu myös ihon- ja hiustenhoidossa. Suositeltava päiväannos on 3-4 rkl vuorokaudessa. Kookosöljyn käyttö sellaisenaan tulee aloittaa vähitellen. 

Ei eläinperäisiä ainesosia, Gluteeniton, Lisäaineeton, Laktoositon. Luomu


---

Vielä en ole ihan hirveästi ehtinyt tuota tuotetta maistella silleen järkevästi, mutta pari iltaa olen kyllä erittäin fiiliksissä itseäni öljyllä rasvannut... Ja oikeasti, tiedän että haisen tästä eteenpäin kilometrin päähän kookokselle, mutta ei haittaa! Tuo on ihan mieletön vartalovoide!!! Odotan vaan, että pääsen sen kanssa myös aurinkoon. Joka tapauksessa ei todellakaan tarvitse ihmetellä kesken päivän kuivuvia sääriä (meillä on töissä ihan hillitön ilmastointi ja pidän kesälläkin extrapattereita pöydän alla lämmittämässä), koska tuo pitää ihon kosteutettuna toooosi pitkään. Iso sydän kookosöljylle täältä.

Vielä kun oppisin tekemään tuosta jotain hyvää syötävääkin. Rakastan kookosta kaikissa mahdollisissa smoothieissa ja rouheena sellaisten suklaapalleroiden päällä ja jäätelönä jne.... Eli ei pitäisi liian vaikeaa olla sitä johonkin lisäillä. Jos jollain on jotain mielettömiä vinkkejä, niin otan todella innoissani kaiken vastaan?! :)

Googlettelin hieman tuon kookosöljyn käyttömahdollisuuksia kauneudenhoidossa ja tällaista löysin..

Kookoksesta saatava neitsytkookossöljy on monipuolinen tuote. Sitä kun voi käyttää sekä kauneudenhoidossa, että ruokana. Tutustuin kookosöljyyn ensimmäisen kerran malliystäväni luona, kun hän tipautti teeheni tuota valkoista kovettunutta rasvaa. Kuulemma myös huippumalli Miranda Kerr:in upean bikinivartalon salaisuus on 3-4 ruokalusikallista kookosöljyä päivässä.

Neitsykookosöljyn sanotan kiihdyttävän aineenvaihduntaa ja siksi auttavan painonhallinnassa. Maahantuojan CocoVi:n tiedotteen mukaan ”historiallisesti on huomattu, että eläimet joille syötetään neitsytkookosöljyä, eivät liho”. Neitsytkookosöljyn sanotaan myös pitävän huolta kropan puhtaudesta: sen rasvahapoilla on huomattu bakteereja, sieniä ja viruksia loitolla pitäviä ominaisuuksia. Maahantuojan mukaan öljyn erilaisten hyötyjen lista on kattava. Kookosöljyn katsotaan tukevan kilpirauhasen, hermoston, ihon ja ruuansulatuksen toimintaa, auttavan erilaisten rasvaliukoisten vitamiinien, kivennäisaineiden ja aminohappojen imeytymistä sekä toimivan antioksidanttina. Kookosöljy myös kiihdyttää tiettävästi kilpirauhasen toimintaa, mikä on hyväksi kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiville.

Kookosöljystä on moneen. Teeheni se on tullut jäädäkseen, mutta se käy myös muuhun ruuanlaittoon ja leivontaan samaan tapaan kuin perinteisetkin rasvat. Käytän kookosrasvaa muun muassa paistinrasvana sekä salaattien päällä. Muita tapoja käyttää kookosöljyä:

1. Iholla kosteusvoiteena: erityisesti illalla nukkumaan mennessä yövoiteena. Päivisin meikin alla öljy on liian rasvaista.

2. Iholla kosteusnaamiona: kun iho tuntuu kaipaavan kosteutta levitän neitsytkookosöljyä reippaasti kasvoille ja kaulalle antaen sen vaikuttaa niin pitkään kuin jaksan. Pesun jälkeen kasvot tuntuvat pehmeämmiltä ja ihon väri on parempi.

3. Koko vartalon kosteusvoiteena. Kannattaa odottaa öljyn imeytymistä ennen pukeutumista, tai levittää öljy ennen nukkumaanmenoa. Öljy voi sotkea, joten älä pue parhaimpia päälle öljyn levityksen jälkeen ja suojaa lakanat esimerkiksi pyyhkeellä.

4. Hiusnaamiona: öljyä voi levittää hiuksiin kauttaaltaan esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa, jolloin se saa mahdollisimman pitkän vaikutusajan. Aamulla normaali hiustenpesu hoitoaineineen ja tämän jälkeen hiusten pitäisi näyttää kiiltävämmiltä.

5. Aurinkorasvana: kookosöljyä voi käyttää myös auringolta suojautumiseen. Tarkkoja tutkimuksia sen suojasta haitallisia säteitä vastaan ei ole, joten tämä vinkki täytyy toteuttaa omalla vastuulla. Kokemuksesta olen havainnut kuitenkin, että rasva on estänyt palamisen sekä tuonut kauniin päivetyksen ja kosteutuksen iholle.


Olen ihan koukussa jo nyt. Toivottavasti en kyllästy tuoksuun liian nopeasti... Tai kuinka kauheaa olisi, jos esim. tapaisi jonkun tosi kiva miehen ja sitten selviäisi, että se inhoaa kookoksen tuoksua?! Tässä vaiheessa olen aika varma, että kookosöljy voittaisi.

Miehistä puheenollen, pitäisi varmaan joku nillityspostaus taas aiheesta tehdä. Mitä noita vanhoja juttuja olen tuon "suositteluwidgetin" asennuksen jälkeen jäänyt selailemaan, niillä oli suosionsa teidän lukijoidenkin keskuudessa joskus vuosi takaperin... Jotenkin se on vaan jäänyt. Tai sitten olin silloin sinkkuuden alkupuolella vielä tosi optimistinen, että kyllä se oikea sieltä tulee. Enää en niinkään ja vietän aikaa vain sellaisten tyyppien seurassa, joista voin olla varma, ettei ne ikinä maailmassa halua suhteeseen, koska jos joku mies edes erehtyy mainitsevansa sitoutumishalustaan, niin minähän olen jo siinä vaiheessa kaukana. Elän siis toistaiseksi täysin onnellisena tuhlaten aikaani sellaisiin tosi epäaviomiestyyppisiin ratkaisuihin ja tulevaisuuden ihmissuhteitakin kestävämpänä näen nyt tämän suhteeni kookosöljyyn. Se vaikuttaa tosi vahvalta jo heti alkuun. 

Toisten kanssa vaan klikkaa heti.

Kommentit

  1. itelläki on vielä testaamatta mutta kyllä vähän teki mieli ostaa viime vuoden puolella... varmaan on pakko ostaa kyllä!! :D

    VastaaPoista
  2. Ite ostin tota nyt kans personal trainerin vinkkaamisen jälkeen ja oon ihastunu!! :) Pt neuvo mulle terveellisen iltapalan: 100g marjoja, rkl kookosöljyä, ½ kourallista pähkinöitä ja protskujauhetta. NAM ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.