Puuterijämät hyötykäyttöön

Ihan teinistä asti olen tykännyt pitää omat meikkini ja meikkivälineeni tosi hyvässä ja siistissä kunnossa. Harvemmin säilytän kovin vanhoja tai epäsiisteiksi menneitä tuotteita ja ripsivärkin on yleensä käytössä maksimissaan sen kaksi kuukautta, jos päivittäin kysesistä käytän.

Pesen meikkisutini ehkä pari kertaa vuodessa (pitäisi pestä useammin, i know) ja säilytän ne siististi. Ostin omat Body Shopin sutini itseasiassa 16-17-vuotiaana (yli kymmenen vuotta sitten!!) ja nuo samat sudit palvelevat edelleen, mikä kyllä kertoo laadusta! Ainoastaan Aurinkopuuterisuti on kerran vaihtunut, vaikkakin nykyinenkin on jo varmaan 6 vuotta vanha vähintäänkin. Ja kabukisiveltimen hankin ehkä 5 vuotta sitten(?!) Anyhow, kun välineistä pitää huolen, ne kestää. Ja itseasiassa nuo Body Shopin siveltimet ja sudit kestävät vähän huonollakin pidolla. Karva on keinotekoista (ja maailman pehmeintä) ja se laatu vaan on jotain niin käsittämätöntä... Suosittelen todella!!

Mutta sudeista niihin meikkeihin, ja nimenomaan tässä tapauksessa puutereihin. Olen jo parin vuoden ajan vannonut aurinkopuuterin osalta Yves Rocherin tummempaan duoon, ja jos taas mineraalipuuteria koskaan käytän, niin Body Shopin yksilö on ehdoton suosikkini, muistaakseeni sävy 4 (1-5).

Noh, Tuollainen iso aurinkopuuteri kuluu helposti tosi sellaiseksi ohueksi käytössä, jonka jälkeen  se lohkeilee ja uuden puuterin osto on listalla. Onpa käynyt myös niinkin, että postissa saapunut tuote on mennyt jo matkalla tuhannen päreiksi... Kummin vain, molemmissa tapauksissa hyvää tuotetta on jäljellä, mutta ei ihan siinä käytettävimmässä muodossaan.

Sain Elle-lehden tilaajalahjana mineraalimeikit, joiden väitettiin sävyn puolesta sopivan jokaiselle iholle... Joooooh, noh se puuteri oli todella kuultavaa, mutta myös aivan järkyttävän vaaleaa. Mietin ensin, että heitän koko moskan pois, kunnes muistin nuo aurinkopuuterin jämät ja päätin tehdä niistä oman coctailin!



Olen jostain syystä jättänyt laatikon pohjalle myös ylimääräisen tyhjän mineraalipuuteripurkin, joka sopi tähän tarkoitukseen kuin valettu! Itselläni oli siis aurinkopuuteria kokonainen rikkoontunut versio, sekä yksi jämä ja tietenkin tämä täysi purkki vaaleaa mineraalipuuteria. Mineraalipuuteri oli todella riittoisaa, joten sekotin sen reippaasti kaiken aurinkopuuterin kanssa kerralla. Tuollainen pieni minigrip pussi oli todella kätevä puuterin sekoittamiseen ja niiden kökköjen rikkomiseen, kun mitään ei päässyt pöllyämään ulos.

Sekoituksen jälkeen sitten lusikoin valmiin täydelliseksi sävyitetyn seoksen purkkeihin ja tadaa! Nyt  on liian vaalea puuteri saanut käyttöä, hajonneen aurinkopuuterin jämät hyödynnetty ja meikkilaatikossa odottaa peräti kaksi purkillista "uutta" mineraalipuuteria :)





Parhaiten tuo mineraalipuuterin ja aurinkopuuterin seos levittyy kabukisiveltimellä, mutta jos haluaa hieman kevyemmin sitä kasvoilleen sutia, niin sitten aurinkopuuterisivellin toimii hyvin apuna!

Eli vaikka usein tulee noita meikkejä ihan redikaalisti karsittua ja vanhoja pois vistakattua, niin onneksi sitä joskus tajuaa jotain säästääkin! Ja tässä tapauksessa myös tuo yksi tyhjillään ollut mineraalipuuteripurkkikin sai uuden elämän.

Hyvä minä, vaikka itse sanonkin! :D Onko teillä jotain omia vinkkejä, joilla pidennätte meikkituotteiden käyttöikää tai keksitte niille täysin uusia käyttötarkoituksia?!

Ps. Yves Rocherilla on muuten tällä hetkellä kaikki itseruskettavat tuotteet -50% alessa! Näin niinkuin kevättä kohti selkeästi ;) Ja maaliskuun ajan saa lisäksi valinnaisesta tuotteesta -30% alea! :)

Kommentit

  1. Kekseliästä! Kiitos hyvästä vinkistä.

    Mä oon joskus aiemmin kokeillut tätä keinoa rikkoontuneen puuterin fixaamiseen ja hyvin toimi!
    70-prossasta alkoholia varastin pikkusatsin työpaikaltani labrasta. :P

    http://thebeautydepartment.com/2012/06/d-i-y-makeup-fixer-upper/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.