Valencia 2013

Puoli vuotta siinä meni ja nyt sain ekan osan meidän toukokuiselta reissulta ulos. Tämä on jo kolmas kerta, kun Valenciasta tänne kirjoittelen, joten alkaa jo vähän asia loppumaan, vaikka matkaseura ja ohjelma onkin joka vuosi ollut erilainen. Edelliset Valencia-postaukset löytää seuraavien linkkien takaa:




2011 olin matkassa poikaystävän kanssa ja asuttiin tuttavien luona. Matkakumppanin päivät täyttyivät tuolloin tenniksestä ja itsellä lähinnä altaalla makoilusta. 2012 olin reissussa kaverin kanssa ja reissu oli erittäin shoppailun ja biletyksen täyteinen. Tänä vuonna olin reissussa Hennan kanssa ja naureskeltiin jälkeenpäin, että tämä oli tällainen eläkeläismatka :D Oltiin tasan yhtenä iltana ulkoilemassa ja sekin tapahtui vasta Alicantessa. Muuten aika kului aikalailla ostoksilla, altaalla ja pakollisia nähtävyyksiä kierrellessä. Ilmat ei suosineet ihan samalla tavalla kuin aikaisempina vuosina, johon saattoi vaikuttaa se kylmä fakta, että oltiin tällä kertaa reissussa viikkoa paria aikaisemmin, kuin edeltävinä vuosina.


Itse olen ehdottomasti kesäihminen, mutta tykkään silti nauttia auringosta kohtuulämpäötiloissa, eli sellainen 25 astetta on erittäin mieluisa. Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee siellä Espanjan länsirannikolla. Se sopii tosi kätevästi ranta-, kaupunki- kulttuuriloman yhdistelmään, sillä kaikkia on tarjolla. Mielestäni touko-/kesäkuun vaihde on täydellistä matkailuaikaa, koska vielä ei ole liian kuuma ja sesonkikauteen on aikaa. Hotellit on tuolloin kohtuuhintaisia ja hotellien kattoaltailla saa viettää aikaa usein täysin omassa seurassaan, koska muita lomalaisia ei juurikaan näy. Tänä vuonna lennettiin Hennan kanssa Alicanteen, josta otettiin sitten bussi Valenciaan. Viivyttiin molemmissa kaupungeissa 4 tähden hotelleissa se 3-4 päivää ja yhteensä reissulle tuli hintaa reilu 500e/naama lentoineen päivineen.


1-IMG_2912

1-IMG_2925 1-IMG_2948

1-IMG_3321

1-IMG_2976

1-IMG_2996 1-IMG_2997

1-IMG_7147

1-IMG_3004

1-IMG_3005

1-IMG_3008 1-IMG_3009 1-IMG_3012 1-IMG_3017

1-IMG_7158 1-IMG_7162_2 1-IMG_7167

1-IMG_3027

Viime vuonna majoituttiin kaverin kanssa Holiday Inniin ja tällä kertaa napattiin huone viereisestä rakennuksesta, hotelli Beatriz Rey Don Jaimesta. Molempia voin suositella lämpimästi ja erityisesti Ray Don Jaimessa sai ennakkotilatessa perinteiden espanjalaisen aamiaisbuffeen todella huokeaan hintaan. Hotellit oli aika samoissa hintaluokissa, mutta Holiday Innin plussaksi on annettava myös huoneessa toimiva netti, Ray Don Jaimessa se toimi vain yleisillä alueilla.


Molemmat hotellit sijaitsevat aikalailla keskustan ja rannan välisen matkan puolivälissä ja bussit kulkivat molempiin suuntiin ihan vierestä. Lisäksi hotellilta oli kävelymatka tiede- ja taidekaupunkiin 'Ciudad de las Artes y las Ciencias'. Tykkään tuosta alueesta ihan tuhottomasti ja voisin viettää tunteja vaan kiertäen noita altaita ja valkoisia rakennuksia. Puiston vastakkaisella puolella on myös tosi kiva kauppakeskus, jonka Zarasta löydän aina ihan liikaa ostettavaa. Kauppakeskuksessa on myös todella iso ruokakauppa ja paljon ravintoloita.


Hotellilta käveli myös reilussa puolessa tunnissa kätevästi keskustaan, josta löytyy paljon nähtävää ja ostettavaa. Parhaimmat jäätelöt löytyy ehdottomasti Plaze de la Reinalla sijaitsevasta jäätelöpaikasta. Nimeä en tietenkään muista, mutta jos aukiolle osaa, niin kyllä ne jätskitkin löytyy!


1-IMG_3060 1-IMG_3068 1-IMG_3075 1-IMG_3076 1-IMG_3097 1-IMG_3106 1-IMG_3111 1-IMG_3113 1-IMG_3126

1-IMG_3132

1-IMG_3135

1-IMG_7174

Tällä kertaa päästiin tosiaan käymään ihan tuolla rannallakin asti. Päivä tosin oli tuulinen ja ranta täysin autio, koska kuten sanottu, toukokuu ei ole sesonkiaikaa ja espanjalaiset katsoivat pariin kertaan, kun bussiin noissa bikinit juuri peittävissä pitsitopissa ja farkkushortseissa astuin. Paikallisethan pukeutuivat suunnilleen kuten mekin toukokuun alkupuolella Suomessa pukeudumme, vaikka lämpötilat muuta sallisivatkin eli kyllä varmasti pistettiin silmään...


Tällä reissulla käytiin myös kävelemässä tuollaisella puistoalueella, joka sijaitsee Valencian keskustaa kiertävässä vanhassa joen uomassa. Oppaana meillä toimi kaverin kaveri, johon edellisenä vuonna tutustuin parinkin bileillan merkeissä. Tämä itse "kaveri" eli se viime vuoden "lomaheila" (jos sitä sillä nimellä voi kutsua, kun ollaan tunnettu yli viisi vuotta), muutti vuoden alussa Lontooseen eikä ollut siis nyt maisemissa. MUTTA tietenkin meidän tuurilla herra tuli käymään Valenciassa sitten seuraavalla viikolla, kun oltiin jo Alicantessa. Huomasin asian facebookiin tagatuista kuvista ja nostin asiasta kamalan metelin, että on siinäkin ystävä, kun ei suunnitelmistaan voinut minulle kertoa etukäteen ja samalla postasin facebookiin kaikki mahdolliset kuvat mitä googlen "men are assholes quotes" kuvahaulla löytyi, jotta tyyppi tuntisi oikein kunnon pistoksen. Niin, ja kyllä se tunsikin. Sen ohella, että oma isä oli kuollut pari päivää aikaisemmin oli varmaan kauhean kiva pahoitella tälle draamakuningattarelle, miksei ne matkasuunnitelmat nyt menneet ihan yhteen. I'm a bad, a bad person.


No joo, joka tapauksessa kierreltiin sitten se yksi ilta kaupunkia Josen kanssa ja käytiin yhdessä tosi kivassa smoothie-mestassa, jota ne kuulemma kavereineen suosii aina etkoilla. Mielettömän isot drinkit tuoreista hedelmistä alkoholilla tai ilman ja hintakaan ei päätä huimannut. Paikka oli vielä sillein piilossa sivukadulla, ettei sinne kyllä enää uudelleen löydä edes vahingossa. Se sijaitsi samalla aukiolla, kuin aikaisemmin mainitsemani jäätelö paikka, mutta vastakkaisella puolella. Että niillä koordinaateilla sitten :D


Joka tapauksessa suosittelen ehdottomasti Valenciaa matkakohteeksi ja juurikin alkukesästä. Se on aivan ihana kaupunki, mistä kertoo varmaan sekin, että itse on sinne tullut matkattua viimeiset kolme kesää. Kaupunki ei ole liian turistitäyteinen, mikä ainakin omalla kohdalla on aina iso kriteeri. Etenkin kun meillä oli toisena kaupukina Alicante, joka sitten taas on pelkkää turistia turistin perään, jopa toukokuussa.


Espanjan kielen alkeista on Valenciassa hyötyä, koska toisin kuin noissa suosituimmissa turistikohteissa, tuolla ei juuri englantia osata. Muistaakseni Havaianaksen liike oli ainut, jossa myyjä oikeasti puhui myös englantia, mutta pääosin en edes itse jaksanut enää vaivautua kysymään asioita englanniksi. Yleensä kun se oma espanjan ymmärrys ja pienikin puhetaito löi paikallisten englannin 6-0. Suosittelen siis matkaamaan jonkun kanssa, joka kieltä osaa, se helpottaa huomattavasti :)


Alicanten kuvat heitänkin sitten erilliseen postaukseen...

Kommentit

  1. Mulla ei jostain syystä eilen latautunut tän postauksen kuvat lainkaan ja tänäänkin tosi hitaasti? Netti yleensä ja muut blogit kyllä tuntuu pelittävän...

    VastaaPoista
  2. Huomasin itse saman ongelman, ettei ne jostain syystä lataa kunnolla. En ymmärrä mistä johtuu, kun kuvakokokin on ihan normaali... Täytyy laittaa tekniikalle ihmettelyä tuosta, koska sama ongelma näyttää olevan uusimmassakin postauksessa.

    VastaaPoista
  3. Hauska lukea tällainen näin Valenciassa jo muutaman kuukauden asuneena kun tiedän heti esimerkiksi mitä jätskipaikkaa tarkoitat :D Edelliset postaukset syynäsin tarkkaan jo ennen tuloa. On tämä vain ihana kaupunki. <3

    VastaaPoista
  4. Haha, joo tiedän tunteen. Ja se on ihana kaupunki! Harmi vaan, ettei tänä keväänä sinne pääse, kun on koulun kanssa jumissa Hollannissa :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti