Pikkujoulufiilistä

En ole oikeastaan edes tajunnut, että nyt on jo marraskuu! En päässyt tänään sinne jazz-tunnille, koska a) en pysty vieläkään liikkumaan normaalisti ilman kipuja ja b) ne tanssikengät ei ehtineen ajoissa perille. Postin pikapaketti ulkomaille 2-3 arkipäivässä in my ass.


Joka tapauksessa noista tanssikengistä ja repeatilla soiva The Overtonesin uusin albumi toi jotenkin mieleen viime syksyn ja tosiaan yht'äkkiä tajusin, että oikeasti kohta on joulu, nyt ollaan jo marraskuussa ja pikkujoulukausi parhaimmillaan alkamassa! En ole koskaan ollut minkään räkäisten firmapikkujoulujen perässä, mutta huolella suunnitellut tyylikkään juhlat on aina niin ihania... Ja tänä vuonna ei ole pikkujouluja, kun ei ole työpaikkaakaan ja noh, ehkä se on muutenkin sellainen suomalainen juttu. Joka tapauksessa viime vuonna olin suunnittelemassa entisen työpaikkani pikkujouluja ja nehän oli ihan menestys! 20-luvun salakapakkahengessä mentiin ja voi vitsit oli kyllä niin kivaa! Noista pikkujouluista löytyy kuvia täältä bloginkin puolelta ja siinä edellisvuoden marraskuun puolella tuli kirjoiteltua ties kuinka monta muutakin postausta liittyen 20-luvun meikkiin, kampauksiin, vaatteisiin ja mitä vielä. Lisää löytyy ihan tuolta arkistosta, jos kiinnostaa selailla :)


1-IMG_1115


Päädyin muutenkin selailemaan noita vanhoja postauksia ihan huolella ja huomasin, että blogin alkuaikoina jaksoin jopa toisinaan erilaisia inspiraatiokollaasejakin väsäillä. Fashionstoren uutiskirjeen myötä päädyin heidän sivuilleen selailemaan mitä ihanempia juhlavaatteita ja jos nuo 20-luvun kekkerit olisi tänä vuonna, niin voi että siellä olisi ihania juttuja...


Ja niin, olipa taas kiva vaihteeksi mielikuvashoppailla. Mistä sitä tietää, vaikka jouluksi jotain itselleen veronpalautuksilla tilailisi ;) Se 20-lukuun liittyvä innostus ei ole mihinkään kadonnut ja etenkin juhlapukeutumisessa on mielestäni ihanaa jotenkin tuoda sellaista vanhanajan glamouria nykypäivään. Osa noista kollaasien tuotteista oli muutenkin alennuksessa, ja tosiaan Fashionstoren klubilaisena saa aina sen -5% alea ostoskorin loppusummasta, joten kannattaa ehdottomasti rekisteröityä ennen tilausta, tai vaikkei tilaisikaan, sillä klubilaisille on usein omia kamppiksia ja tarjouksia, joista kannattaa pysyä kuulolla, jos Fashionstoren tuotteista on ylipäätään kiinnostunut.


1-2013-11-12


Pikkumusta / valkoinen helminauha / helmikorvakorut /musta helminauha / sormus /mustat korvakorut / clutch / avokkaat / ballerinat / pitkä iltapuku / helmirannekoru


Rakastuin ekan kollaasin mekoissa erityisesti tuollaiseen keveyteen ja molemmat kotiuttaisin vaikka heti riemusta kiljuen. Lyhyen mekon yläosassa on jotain niin 20-lukua ja tuo pitkäkin jollain tapaa henkii jotain mennyttä aikakautta sellaisella modernilla silauksella. Todella kauniita molemmat. (...haluan pikkujouluihin!!!)


Omassa asussani käytin vuosi sitten sekä valkoisia, että mustia helminauhoja, ja jos käyttöä (ja rahaa) olisi, panostaisin kyllä tuollaisiin laadukkaisiin versioihin. Erityisesti tuossa mustassa helminauhassa rakastan noita kultaisia yksityiskohtia. 20-luvulla korot ei kovin korkeita olleet, joten itsekin lähdin viime vuonna liikenteeseen ihan vaan balleriinoilla. Kiitän itseäni kenkävalinnasta edelleen, koska koko illan tanssilattialla jazz-bändin tahteja tanssiessa ei olisi päkiän korkoja kestäneet... ja muutenkin, charlestonia on huomattavasti helpompi vetää matalissa kengissä ;)


1-2013-11-121


Pitsipusero / avokkaat / rannekoru / kello / kaulakoru /nilkkurit


Toinen kollaasi ei varsinaisesti liity teemapikkujouluihin, mutta oli vain pakko rakentaa jotain tuon kauniin puseron ympärille... Jos olisin edelleen asianajotoimistossa töissä (joskus olin), tuo voisi jonkun kynähameen kanssa toimia aika kivasti. Kultaiset asusteet on aina ollut se oma juttu ja itseasiassa tuo sydänriipus löytyykin itseltä. Sain sen Fashionstorelta yhteistyön merkeissä kesällä ja se on ollut viikottaisessa käytössä. Se ei ole liian pramea, mutta tuo yksinkertaisiin paitoihin ja vaatteisiin sitä jotain. Usein käytän sitä tosin logo alaspäin, niin että se näyttää ihan vaan tavalliselta sydämen muotoiselta korulta :)


Nilkkurit oli pakko laittaa tuohon kollaasiin, koska olen noita yksilöitä himoinnut salaa jo viime syksystä asti, kun ne myyntiin tulivat. Nyt niissä on -50% hintalappu, mutta oma koko puuttuu sieltä välistä :/ Kauniit ne on joka tapauksessa.


1-2013-11-122Huppari / kollarihousut / kylpytakki


Niin ja joo, vika kollaasi ei liity juhliin kyllä mitenkään, mutta tämä olikin tällainen dagenefter-kollaasi. Kyllä te tiedätte :D (Haluan nuo pöksyt!!!)


Onko teillä tiedossa jotain ihania teemapikkujouluja lähiviikkoina? Ja onko se oikeasti niin, että pikkujoulut on enemmänkin sellainen suomalainen (pohjoismaalainen) tapa? Tiedän, että Hollannissa on joulukuun alussa Sinterklaas, muttei ole mitään hajua viettääkö nämä täällä mitään "season"-kekkereitä noin niinkuin muuten... Vai onko se vaan meidän kaamoksen keskellä elävien syy juoda kännit työkavereiden kesken?! :D Pitäisi varmaan järjestää täällä omat... silleen "Suomi-tyyliin".


Tai sitten ei...

Kommentit

  1. Saksassa kyllä viime vuonna meille järjestettiin pikkujoulut, tai "joulujuhla" noin niinkun karkeesti käännettynä, mutta se juhlan idea on ehkä hieman erilainen. Meidän suomalaisten pikkujouluissa varmaan harvemmin lauletaan joululauluja eikä glögiä ole tarjolla alkoholittomana. Kunnon teemalla järkätyt pikkujoulut tännekin kiitos - pukeutuminen, asun pohtiminen ja kaikkien muiden lopputuloksen näkeminen tuo aina pientä ekstrailoa bileisiin (:

    VastaaPoista
  2. Meillä tai olla viime vuonna silleen glögikannut + viinapullot vierekkäin, jokainen mixatkoon itse :D Mutta tosiaan tuo kuulostaa enemmän ehkä koulun joulujuhlalta kuin tosiaan jonkun firman pikkujouluilta :P Mutta todellakin, teemabileet on aina niitä parhaita!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti