Alicante 2013

Valencian jälkeen oli tällä kertaa vuorossa Alicante. Itseasiassa alunperin lennettiinkin suoraan Alicanteen, koska Valenciaan en ole vielä tähän mennessä onnistunut todella edullisia lentoja bongaamaan. Tästä syystä itse asiassa joka vuosi ollaankin lennetty johonkin toiseen kaupunkiin, josta sitten ollaan tehty reissu myös Valenciaan.


2011 toisena kaupunkina oli Barcelona, 2012 Madrid ja nyt siis Alicante. Näistä jokainen on ehdottomasti Valenciaan verrattuna enemmän turisteille suunnattuja, ja Alicante on todellakin eniten sellainen "rantalomakohde", koska vaikka kaupungissa onkin nähtävää noin niinkuin muutenkin, en silti lähtisi sitä kaupunkilomailijoille suosittelemaan. Ranta oli kuitenkin todella kiva ja lähellä keskustaa (toisin kuin Valenciassa) ja monet isoimmat hotellit olikin sijoitettu heti siihen rannan tuntumaan. Itse majoituttiin Hotelli Mayassa, joka sijaitsi pikkuisen kauempana, mutta tässäkin tapauksessa puhutaan sellaisesta kilometrin matkasta keskustaan ja rannalle.


1-IMG_3162 1-IMG_3163 1-IMG_3189 1-IMG_3195

1-IMG_7178

1-IMG_3150

1-IMG_3225 1-IMG_3226

1-IMG_3237 1-IMG_3258

1-IMG_3240 1-IMG_3247 1-IMG_3249 1-IMG_3250

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, meillä kävi vähän tylsä tuuri noiden säiden kanssa ja rusketuksen buustauslomasta tulikin enemmän shoppailu- ja nähtävyystäyteinen. Rannalla viihdyttiin parina päivänä ja hotellin lähellä sijaitsevassa ostoskeskuksessa tuli vierailtua useammankin kerran. Kerran käytiin myös keskustassa kiertelemässä, mutta ostosten suhteen oli ehdottomasti tuo ostoskeskus parempi kohde. Jotenkin tuo Alicanten keskusta ei sytyttänyt eikä sieltä päiväsaikaan paljoa irronnut.


Explanada de España rantapromedani tosin oli muutenkin ihan kiva kävellä, joskin siitä tuli tosi sellainen "Kanariansaaret" fiilis :D Ja olipa muuten ensimmäinen kerta, kun tuli lomalla tutustuttua myös hotellin kuntosalitarjontaan, kun illalla oli ylimääräistä aikaa.


Yöelämään tutustuttiin vain yhtenä päivänä koko reissun aikana, hämmentävää sinäänsä, kun yleensä lomilla tulee todellakin enemmän juhlittua. Mutta kuten sanottu, tämä olikin tällainen eläkeläisreissu ;) Perjantaina keskustassa järjestettiin couchsurfing-event, johon päätettiin käydä tutustumassa. Couchsurfing-sivusto ei siis tosiaan ole pelkästään yöpaikkaa etsiville, vaan sitä kautta voi bongata myös kivoja tapahtumia eri kaupungeissa ja siten tavata paikallisia tai muita matkailijoita. Huutelin ryhmään jo matkaa edeltävällä viikolla, mitä myöten sain paljon kivoja vinkkejä ja mm. kutsun tähän Alicanten viikottaiseen meetinkiin. Ilta alkoi siis tuollaisessa pienessä baarissa, joka löytyi Calle de los Labradores-bilekadulta. Kyseisen baarin nimeä en todellakaan muista, mutta tosiaan tuolle kadulle on klusteroitunut baari poikineen, joten jos yöelämään Alicantessa suuntaa, suosittelen ehdottomasti lähtemään tuolta liikkeelle :)


1-IMG_7207

1-IMG_3262 1-IMG_3274 1-IMG_3277 1-IMG_7190 1-IMG_7191 1-IMG_7193 1-IMG_7220

1-IMG_3318 1-IMG_3317 1-IMG_3316

1-IMG_3264 1-IMG_7208

Santa Bárbaran linnoitus on ehdottomasti Alicanten tunnetuin nähtävyys ja siksi se oli myös meidän must see-listalla ykkösenä. Kuten kuvista näkyy, olin liikkeellä ihan vain läpsykkäissä, koska mitään kovin suuri ponnistuksia ei tarvitse tehdä tuonne kiivetäkseen. Linnaan pääsee helpoiten hissillä, joka nousee linnoitukselle Explanada de España -kävelykadulta. Jos ihan oikein ymmärsin, yleensä hissin käyttö maksaa jotain, ehkä euron kaksi, mutta meidän tuolla käydessä se oli jostain syystä ilmainen, kun ne lippukoneet ei toimineet. Joka tapauksessa ehdottomasti kätevin tapa päästä huipulle nopeasti.


Nauratti jälkikäteen nuo Hennan ottamat kuvat, koska luulin tuolloin kauempaa katsoessani, että tuosta reunalta oli oikeasti ihan suora pudotus alas, enkä siksi kyennyt ilman heikotusta siihen reunalle menemään. Kuitenkaan ihan näin ei ollut, vaan tuosta reunalta oli 'vain' n. 20m pudotus seuraavalle kalliotasanteelle, eikä se sitten läheltä tarkasteltuna ollutkaan niin paha. Kärsin vain yleisesti aivan järkyttävästä korkeanpaikankammosta, joten tuo oli vaikutti todella pahalta alkuun :D Tosin kun sen fiiliksen yli pääsi, kyllähän noista maisemista todella nautti!


1-IMG_3294

1-IMG_3295 1-IMG_3328 1-IMG_3329 1-IMG_3331 1-IMG_3332 1-IMG_3333 1-IMG_3334 1-IMG_3335 1-IMG_3336

1-IMG_3310 1-IMG_7234 1-IMG_7235

Nähtävyyksien lisäksi käytiin tietysti testailemassa myös paikalliset paellat erittäin traditionaalisin alkupaloin. Tässä vaiheessa pitäisi varmaan kehua kuinka herkullista ruoka oli, mutta ei pysty. Ei edes näin puolen vuoden jälkeen, koska nuo friteeratut merenelävät oli kamalinta ikinä, eikä tuo paellakaan makuhermoja hivellyt. Hyh hyh. Edelleenkään en ole vakuuttunut espanjalaisesta ruokakulttuurista jälkiruokia lukuunottamatta sitten niin yhtään! :D


Mutta katutaide viehätti ja vietettiinkin noiden runojen ääressä hetki jos toinenkin niitä kuvaten ja ihmetellen. Näin jälkeenpäin nuo hymyilyttää vielä enemmän, kun nyt syksyllä on tullut tuota ajankäyttöä ja sen historiaa luettua... olisihan ne extratunnit vuorokauteen ja lisäpäivät kuukausiin ihan tervetulleita.


Ja ah tuo ranta vikana iltana auringon laskiessa... Ihana. Espanja on kyllä kaikin puolin yksi lempparilomakohteista, ja itseasiassa kun kouluun keväällä hain, tutkin myös Valencian ja muutaman muun kaupungin opiskelumahdollisuuksia. Olihan niitä, mutta lukukausimaksut oli aivan älyttömiä ja lopulta tulin siihen tulokseen, että haluan pitää kyseisen maan muutenkin ihan vaan sellaisena stressittömänä lomakohteena, johon on aina kiva palata uudelleen. En usko, että olisin kestänyt niitä kulttuurieroja päivittäisessä elämässä, kielen kanssa taistelusta puhumattakaan.


Saa nähdä mitä ensi kevät tuo tullessaan tai tuoko mitään. Seuraavalla kerralla voisin haluta Valencian ohella matkustaa Alteaan. Kyseisestä kylästä tuli viime reissun aikana niin monet suositukset, ettei niitä vain voi ohittaa... Sinne on päästävä!


Mutta tosiaan edellisessä postauksessa linkkailin entiset Valencian postaukset, ja jos Espanjan kuulumiset kiinnostaa, muiden kaupunkien kuulumiset löytyy näiden linkkien takaa:




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus