Budapest Gellért Spa

Ja sitten kokemuksia siitä toisesta eli Gellértin kylpylästä. Széchenyin kylpylässä käytiin lomaviikolla perjantaina ja maanantaina, ja koska hyvät ilmat vain jatkuivat, päätettiin vielä iskeä Gellértin kylpylään tiistaipäiväksi. Lento takaisin Suomeen oli itselläni saman päivän iltana, joten tuohan oli mitä täydellisin lopetus lomalle. Gellértin kylpylä löytyy Budan puolelta samannimisen hotellin yhteydestä. Molempiin kylpylöihin pääsee kätevästi metrolla, ja etenkin Gellértille kulkeva uutuuttaan hohtava neloslinja antaa kyllä täysin erilaisen kuvan Budapestin metroverkostosta, kun vertaa vaikkapa lentokentän suuntaan menevä kolmoslinja, joka taas on vissiinkin kaikista vanhin kulkeva linja junineen.

Perustoiminnot kylpylöissä oli suunnilleen samanlaiset, hintakin aika samoissa (Gellértissä ehkä pari euroa kalliimpi). Jotenkin ehkä Gellértissä ehkä tuntui se hotellin läsnäolo ja mielestäni asiakaskunta oli ehkä pikkuisen vanhempaa. Széchenyin kylpylässähän tunnetusti järjestetään viikonloppuisin myös niitä kuuluisia 'allasbileitä', jotka on erityisesti ulkomaalaisen nuorison suosiossa. Itsellä lähinnä tuli mieleen kaikki ällöt kauhutarinat Serenan talvisista allasbileistä, joten en edes miettinyt vaihtoehtoa kylpylään tutustumisesta yöaikaan. Joten ehkä päätelmänä ihan jo päiväsaikaan, sanoisin Széchenyin olevan ulkoallasalueeltaan enemmän sellainen 'näyttäytymispaikka', siinä missä Gellértin ulkoaltaista tuli enemmän hotellien allasalue mieleen.









Kumpi sitten iski itseeni enemmän? Todella vaikea sanoa. Molemmissa kylpylöissä oli ulkona isot altaat, joissa se viileämpi 26 asteen vesi. Széchenyin kylpylässä oli paremmat mahdollisuudet nauttia auringosta altaan reunalla osittain vedessä lokoilleen, koska altaat oli isommat ja tilaa reunoilla enemmän. Gellértin isolla altaalle ei ollut kuin nuo yhdet portaat joihin ei aurinko samalla tavalla paistanut, joten siellä se auringonotto hoitui sitten ihan aurinkotuoleilla maaten. Gellértin lämmin ulkoallas oli aika pieni ja ihan tukossa, siinä missä Széchenyissä lämpimät altaat oli todella isot ja pelvelevat varmasti paremmin pitkälle syksyyn. Joskin talvea ajatellen Gellértistä löytyi myös tuo iso sisäallas, jonka yllä olevaa kattoa pidettiin auki ainakin näin kesäaikaan. Pienempiä, niitä varsinaisia 'thermal spa'-altaita oli Gellértissä kuitenkin huomattavasti vähemmän, mikä nyt ei itseäni vaivannut, kuten jo edellisessä postauksessa totesin. Niin ja ehkä omalla kohdallani isoin plussa Gellértin isolle ulkoaltaalle oli sen aaltokone, jonka myötä altaan täytti lapsuudestakin tutut isot aallot, joista jaksoinkin kyllä nauttia ihan koko päivän :D Rakastan aaltokoneita ja siellä syvässä päässä kelluessa tuli oikeastaan jollain tapaa ikävä lapsuuden uintiharrastusta... Miksei sitä enää aikuisena ole käynyt uimassa samalla lailla, uiminenhan on ihanaa!

Joka tapauksessa, kumpaan kylpylään ikinä suuntaattekaan, varmasti on vierailun arvoinen. Käytännöt ja hinnat on molemmissa aikalailla samat, joten sen suhteen ei ihmettelemistä. Paitsi, että yksi juttu: Gellértin ulkoaltaalla ei vaadittu uimahattua!! Siitä iso plussa! Onko muita molemmissa (tai muissa) Budapestin kylpylöissä käyneitä? Mistä tykkäsitte eniten?



Kommentit

  1. Hei,
    löysin blogiisi kun googletin LV:n Keepallin kunnostusohjeita :) Kyselisin huomaatko onko ajan myötä väri palautunut vaaleammaksi laukun nahkaosissa kuin miksi se muuttui rasvauksen jälkeen? Rasvasin nimittäin oman laukkuni nahkaosat nahkabalsamilla ja väri tummui omaan makuuni liikaa ja nyt pelkään että pilasin laukun :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, myin kyseisen laukun eteenpäin vain kuukausi käsittelyn jälkeen, joten en tiedä miltä se nykyään näyttää. Luulisi, että se nahka kuitenkin taas ajan kanssa kuivuu ja varmaan siten vaaleneekin... en tosin osaa varmaksi sanoa :/

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

LV vachetta-nahan käsittely