Hieman Budapestia...

Ajattelin käydä läpi nuo isoimmat turistinähtävyydet ihan omissa postauksissaan ja ottaa tähän väliin muutaman sekalaisen kuvan Budapestin viikolta. Vietin Unkarissa aikalailla tasan viikon, sillä lento oli perillä tiistai-iltana kymmenen aikaan, ja lähti takaisin seuraavan viikon tiistaina ilta yhdeksältä. Norwegianilla ruumalaukkuineen lennoille tuli hintaa about 130e, ei liian paha, etenkään kun majoituksesta ei tarvinnut maksaa mitään.

Siskoni on siis kyseisessä kaupungissa tekemässä työharjoitteluaan, ensin vietettyään kevään Etelä-Unkarissa Pecsissä (kirjoitetaankohan se noin?) vaihdossa, ja nyt jakaa Budapestissa kämpän parin muun tytön kanssa. Ensimmäisen päivän vietin keskenäni odotellessani siskoa töistä, mutta muut lomapäivät neiti ottikin sitten vapaata ja päästiin katselemaan enemmänkin kaupunkia.

Näkymät parvekkeelta aamukahvin kera. Tämä siis Pecsin puolella, korttelin päässä päärautatieasemasta.
Takapihalla auringosta nauttien ekana päivänä... kestin tunnin, oli turhankin tukahduttavaa.
Outfittia läheiselle kauppakeskukselle matkatessa. Shortsit tekonahkaisella vyötärönauhalla ei muuten ole se parhain valinta helteeseen... Yksi sana: saunavyö.
Keletin rautatie-/metoasema.
Joku raitsikka...

Buda Castle Funicular
Chain Bridge

Parliament
Kuvasta ei kovin selvää saa, mutta tuolla taustalla on menossa myös toinenkin hääkuvaussessio. Suosittua touhua vissiin tuolla sillalla...

St. Stephen's Basilica. Googleteltiin tätä kirkkoa paikan päällä ja ehkä tärkein tieto oli seuraava: Kirkko on nimetty Tapani I:n, Unkarin ensimmäisen kuninkaan mukaan, ja siellä säilytetään pyhäinjäännöstä, jonka uskotaan olevan Tapani I:n oikea käsi.  - Kaikkea ne säilyttääkin, just saying.
Corvinus Café. Häijyn punaiset seinät, mutta halvat drinkit.

2 drinkkia 890 paikallista eli about 3e. Siis kaksi valinnaista mitätahansadrinkkiä kolmella eurolla. Ei ehkä elämäni laadukkaimmat drinkit, mutta tuolla hinnalla kyllä kelpasi :) Mainio paikka siis alotteluille, vink vink!
Szimpla Kert. Vissiinkin tunnetuin paikallisista ruin pubeista, eli raunioihin rakennetuista bareista, joita Budapestissa riittää. Aivan sikamakea tunnelma, ja siitä kertoo myös kuvien vähäinen määrä - kun on kivaa, kamera unohtuu. Oli melkoinen ilta, ja tavallaan harmi, ettei tullut ulkona lopulta käytyä kuin perjantaina. Kehiteltiin aikamoinen jomotus lauantaille, joten mehut oli ihan poissa ja kaupungin katselu yli 35 asteen kuumuudessa oli muina päivinä jo itsessään ihan tarpeeksi haastetta ilman ylimääräistä dagenefteriä. Ensi kerralla sitten.

Että sellaista. Kysykää, jos on jotain kysyttävää. Olen tosi huono kirjoittamaan sen suurempia matkakertomuksia :D Kylpylöistä, Budan linnasta ja sieltä joltain vapauden patsaalta on tulossa omat postauksensa, mutta tässä nyt oli hieman raapaisua lomasta yleisesti. Olen maailman surkein bloggaaja lomaillessa, koska kun lomailen, lomailen. Ja sitten kun se loma on ohi, sitä ei jotenkin osaa enää kovin syvällisesti päästä niihin asioihin käsiksi. Tiedätte ehkä tunteen :)

Joka tapauksessa, katsellaan noita muita juttuja myöhemmin, nyt öitä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti