Bose - ja kaikkea muuta sekavaa.

Kylläpä sitä onkin ikävä Helsinkiä. Sen huomasi taas viime viikon perjantaina, kun siellä kävi pyörähtämässä päivän verran. Edeltävänä torstaina olin palauttanut vihdoin gradun, jota täälläkin iloitsin, joten muutama lasillinen skumppaakaan ei tehnyt yhtään huonoa. Kahden aikaan tapasin ystäväni Sannan keskustassa ja suunnattiin siitä Bosen pressieventiin Haviksen terassille... Ja saatiin sitä skumppaa. Sekä todella yksinkertaisia, mutta hyviä cocktailpaloja. Ruoka on yleensä tuollaisissa tilaisuuksissa se paras asia. Ihan jo siksi, että noista pikkujutuista saa aina itsekin kivoja ideoita kokkailuihin, kuten vaikkapa omiin tuleviin valmistujaisiinin, jos sellaiset järjestän.

Tilaisuuden jälkeen matkattiin paperikassien kera Stockan ja Alkon kautta Sannalle (pääsin näkemään näiden uuden ihanan kodin) ja illalla päädyttiin vielä yksille Apollon uudelle Terassille. En ihan oikeasti turhaan fiilistele tuota paikkaa vuodesta toiseen, koska siellä on kaikki, nyt jopa se kauan kaivattu kesäterassi. Ihan tyylikkäästi toteutettu ja istumapaikkojakin on runsaasti.







Ja jos siihen paperikassin sisältöön palataan, fakta on, että tässä tilaisuudessa meni kyllä se kotiinvieminen niiden ruokien ohi. Oikeastaan jo pressikutsun saadessani olin ihan fiiliksissä, että jes, nyt vihdoin saan itselleni sellaisen matkakokoisen kaiuttimen, jota olen pienen ikuisuuden halunnut, mutten koskaan raaskinut ostaa (terkut vaan nille vessapaperikartonki-versioille, joita Hollannissa toisinaan harrastettiin)! Paljonhan noita on markkinoilla, mutta hyvällä äänenlaadulla varustetut kyllä sitten maksaakin. Niin tämäkin (SoundLink Mini II), mutta nyt kun laitetta on useamman päivän käyttänyt, on se varmasti sen arvoinen. Toimii bluetoothilla useamman metrin päähän, ja mikä itselle se tärkein, latautuu verkkovirralla, akun kuitenkin kestäessä kymmenenkin tuntia kerrallaan. Ja se ääni on ihan törkeän hyvä!! Sannakin sai oman mukaan ja kun heidän luona kaiutinta testailtiin, avopuoliso totesi samantein, että isot kajarithan voisi nyt sitten myydä pois... Se on jo mieheltä aikamoiden krediitti :D 

Enivei, ainakin itselle täydellisen kokoinen pikkukajari tulevaan pikkukotiin (kunhan sinne asti päästään).

Ja tosiaan kun asiaa on aina toisinaan kyselty, että mitä nyt sen asumisen kanssa teen, jäänkö Hollantiin vai tulenko Suomeen, niin pakko kyllä myöntää, että jollain tapaa en ole enää edes vaivautunut liikaa niitä Hollannin työpaikkoja katselemaan. Ehkä siksikin, että olen aika turhautunut siihen, että vaikka ilmoitukset olisikin englanniksi, aina siellä lopussa on jonkinlainen vaatimus hollannille. Ja rehellisesti itselläni ei ole mitään suurempaa motivaatiota kieltä opetella, koska en näe itseäni kyseisessä maassa noin niinkuin for good. En siis ole koskaan ollut mikään kielipää ja itselläni ottaa ihan hyvän ajan oppia uusia sanoja ym. joten en vain yksinkertaisesti jaksa tuollaisen yhden maan kielen takia vaivautua. Jos kyseessä olisi vaikka espanja, jota jo jonkin verran osaan, olisi asia ihan eri. Sitä jopa viitsisi opiskella lisää, koska se on kieli, jolle on varmasti tulevaisuudessa tarvetta - asui maassa tai ei. Tosin nyt kun on katsellut Suomen työpaikkailmoituksia uusin silmin, voin vaan kuvitella kuinka kamalaa on jonkun ulkomaalaisen täälläkään etsiä töitä ilman kielitaitoa :/ Etenkin kun työtilanne on mitä on. 

Paitsi, että sainhan yhden työtarjouksen Linkedinin kautta (en siis tosiaan ollut paikkaa hakenut), Damista, online-matkatoimistosta, web editor -harjoittelijaksi: Täydet päivät, palkka 300e/kk. Kiitos, mutta ei kiitos. Tuntuu muutenkin, että joka toinen yritys palkkaa pelkkiä harjoittelijoita harjoittelijoiden perään. Sisko on amk:n työharjoittelussa Budapestissa ja niidenkin firmassa kuulemma 2/3 työntekijöistä on palkattomia harjoittelijoita. On se aika kovaa nykyään. Jollain tavalla ymmärrän, että harjoittelu on palkaton, kun se on osa opintoja, mutta se, että oikeasti 'oikeassa' työelämässä jo olleella ja tutkinnot tehneenä tämä on tilanne. Ja sitten jos puhutaan niistä ei-harjoittelupaikoista, kaikki tarjolla olevat tehtävät on jotain esimiespaikkoja, joihin vaaditaan se 5-8 vuoden työkokemus vastaavista tehtävistä tulosnäytöllä. Hienoa. Firmat heittää porukkaa pihalle ja ottaa tilalle palkattomia harjoittelijoita, eihän se lainvastaista ole, mutta aika epäreilua silti. Eikä sinäänsä, jos yritys on todella mielenkiintoinen, kyllähän sitä voi harjoittelulla hommansa aloittaa, siitähän tie on vain ylöspäin, mutta kyllä noita korvauksia pitäisi jonkun verran miettiä uusiksi... 

Ja näin taas päästiin Apollon terassilta Bosen kaiuttimien kautta työmarkkinoiden kurjuuteen. Osaan pysyä aiheessa, paremmin kuin kukaan. Sori :)

Kommentit

  1. Feel you tässä työpaikka-asiassa. Määräaikaisuus päättyi kesällä ja nyt etsitään töitä. Ja kun tilanne on mikä on kuten itsekin totesit niin...No, pitää olla positiivinen ja luottavainen. Negatiivisuudella ei ainakaan pitkälle pötkitä. Tsemppiä työnhakuun Virpi!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on totta, mutta jotenkin vaan meinaa järki lähteä, kun aina kivan ilmoituksen löytäessään siellä on se 'intern'-liite ja yleensä työsuhteen pituus juuri ja juuri puoli vuotta... Pakkohan se on olla luottavainen, ei tästä muuten mitään tule :D

      Poista
    2. Niin ja kiitos, samoin sinne! Sitä tarvitaan :D

      Poista
  2. Sama juttu Itävallassa, vaikka firman virallinen kieli ois enkku niin saksaa on silti osattava. Onneks oli itellä sentään koulusaksa taustalla niin sain opeteltua tän paikallisenkin (itävalta on oma kieli!) :D Työnhaku vastavalmistuneena (ja varmaan muutenkin) on kyllä niin turhauttavaa! Olin valmistumisen jälkeen puol vuotta kotona, kun joka työpaikkaan oli joko ylikoulutettu (vaikka oisin kyllä mielelläni niitäkin hommia, esim. assarijutut, tehnyt) tai sit vaan liian vähän työkokemusta ja muuta spessuosaamista... siinähän sit koitat löytää paikan :/ Tsemppiä työnhakuun siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se. Väliinputoaja-fiilis aika täysillä... :/ Ja kiitos, sitä tarvitaan!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.