12.2.2015

So Long...

Welcome, Tervetuloa, Velkommen, Bienvenido!

Kirjoitin tän tekstin alkuun englanniksi. Mitä paneutumista! Mutta sitten, kun luin sen läpi tuli sellainen fiilis, ettei tää suomalainen melankolinen sarkasmi (joka luonnollisesti yleensä on huipussaan) mene millään sen kielimuurin läpi. Lisäksi, kun viime aikoina on lähinnä hionut gradua siihen täydellisen akateemiseen englantiin, tuntui blogiteksti jotenkin väkinäiseltä. Ja koska englanniksi saa yleensäkin aina kaikki parhaimmat jutut ja möläytykset selittää aivan liian pitkän kaavan kautta, viitaten juurikin siihen suomalaiseen huumoriin, ei vaan nyt jaksa. Pidetään siis blogi edelleen ihan suomenkielisenä. Onko riittävästi perusteluja?

Ja postauksen pointtihan oli luonnollisesti perustella uusi blogi ja uusi nimi. Ei vissiin ole liian vaikea arvailla syytä, ihan vaan uusi alku. Days Of V oli vaan niin loppu. Koska täällä vanhoja lukijoita varmaan on, ehkä se jo teille näkyikin. Päivitystahti oli todella surkea ja jotenkin se fiilis puuttui. Rantapallolla ei lopettamisen kanssa ollut mitään tekemistä, blogi vain tuli tiensä päähän. Nautin kuitenkin kirjoittamisesta ja rakastan lukea niitä omia vanhoja postauksiani ihan samalla tapaa kuin rakastan lukea vanhoja päiväkirjoja (joskaan myötähäpeä ei ihan niin suurta ole), mutta haluan tehdä sen ainakin nyt toistaiseksi ihan vaan itselleni. En halua, että kirjoittaminen tuntuu velvoitteelta, ja haluan, että blogi näyttää 100% itseltäni. En jaksa blogin ympärillä jatkuvasti vilkkuvia mainoksia aiheesta kuin aiheesta, vaan haluan itse valita mitä tällä sivulla näkyy. Haluan, että tämä blogi on taas ihan vaan oma blogi, ilman mitään sen kummempia ihmeellisyyksiä.

Ja sitten se nimi. So Long. Urbaani Sanakirja (Urban Dictionary) antaa tuolle sanaparille hyvästien merkityksen. Nimi olisi ollut mitä parhain, kun Hollantiin muutin 1,5 vuotta takaperin, mutta toimii se vieläkin. Elämähän on hyvästejä täynnä, ja toisaalta tuollaisessa "so long suckers"-merkityksessä sen voisi ehkä nähdä enemmänkin sellaisena eteenpäin menemisenä (erittäin kauniisti muotoiltuna), miksi jäädä jumittamaan johonkin, mikä ei anna yhtään mitään? Ja se on ehkä jollain tapaa se omakin elämänasenteeni. Ei pitäisi käyttää liikaa aikaa asioihin ja ihmisiin, jotka eivät tee onnellisiksi, vaan siirtyä eteenpäin. So Long!
"so long"
So Long comes from the ghettoes of New York where irish,italian Jewish and Arab immigrants mixed together. Jews and Arabs always greet and say goodbye to each other by saying Shalom,Shalom, or Salaam,Salaam. These words were corrupted into solong, solong. Ultimately folks believed that it meant that it had been so long since you had seen someone. Not so. 
So long Bobby. See you tomorra.

... ja vaikka tuon nimen noinkin tarkkaan itselleni perustelin, loppujen lopuksi voin myöntää etsineeni "sitä oikeaa" ihan vaan Abban (ja Beatlesin) biisejä ja lyriikoita selaillen. Sen piti olla lyhyt ja ytimekäs, ja lyriikoiden piti olla hauskat. Ja onhan ne!...Myönnettäköön, että alkuun olisin ihan hirveästi halunnut antaa blogin nimeksi 'Reet Petite' (Overtonesien biisistä inspiroituneena), koska se ei ihan heti sano monelle mitään ja kuulostaa niin söpöltä, mutta siinä vaiheessa, kun myönsin vihdoin itselleni olevani kaikkea muuta kuin 'petite' jäi se sitten ihan vaan ajatuksen tasolle. Ja hyvä niin. Onhan noi Abban musiikkivideon tanssimuuvitkin jo sen verran vetäviä, että sillä mennään ja pitkälle!

4 kommenttia:

 1. Kiva kun et lopettanut! Ois tullut ikävä. :)

  Voiko tätä blogia seurata muuten bloglovinin kautta? En nopeasti vilkaistunu löytänyt mahdollisuutta. Mukavaa viikonloppua Hollantiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi! :) Lisäsin gatgetin tuonne sivupalkkiin!

   Poista
 2. Jee, mukana ollaan, toivottavasti löytyy inspistä päivittämiselle :)

  VastaaPoista