Karnevaalien fiiliksiä...


Juuri kun on ehtinyt kaikille kehua tämän nykyisen kämpän nettiä, niin tottakai se sitten alkaa pätkimään. Netti ei varsinaisesti ole katkennut missään vaiheessa, mutta aivan hemmetin hidas siitä on kuitenkin tullut. Noinkin pieni asia on tehnyt elämästä taas ihan liian hankalaa. 

Mutta enivei, huonosta netistä en kuitenkaan koko viikonloppua kärsinyt, sillä mentiin Tetén kanssa kaverin luo keskustaan perjantaista sunnuntaihin, jotta karnevaalimeiningit olisi mahdollisimman lähellä ja Tetén luo pääsisi helposti ja usein. Anniina asuu ihan Bredan baarikeskittymässä, joten ikkunastakin oli pitkin iltaa aika hyvät näkymät. Se mistä erityisesti näistä karnevaaleista viehätyn, on juurikin tuo ihmisten panostus. Kaikki, ihan kaikki vauvasta vaariin on pukeutuneet ja panostaneet juhlintaan. Oman 'asun' kanssa tuli toisinaan vähän alipukeutunut olo, ja ilman naamiaisasua tuolla kaduilla pyöriminen on lähinnä noloa... ei vaan kuulu joukkoon.








Karnevaalithan ihan alunperin pohjautuvat katolisen kirkon paastonajan aloittamiseen (Suomen laskiainen), ja niitä juhlitaan aina kuusi viikkoa ennen pääsiäistä. Ajatus jossain siellä taustalla on syödä ja juoda kaikki ruoka-/viinavarastot tyhjiksi, jotta paaston aikana ei sitten tule kiusauksia. Edelleen hämmentää paikallisten kunto, sillä monet juhlivat oikeasti kaikki karnevaalipäivät putkeen, aamusta iltaan. Periaatteessa ensimmäinen virallinen karnevaalipäivä on sunnuntai ja juhlinta kestää yötä päivää keskiviikkoaamuun asti, mutta jotenkin bileet alkaa kyllä on saatu hilattua alkamaan usein jo torstaista lähtien, eli useissa kaupungeissa juhlahumua kestää jopa kuutisen päivää. 

Viime vuonna en näitä bileitä juhlinut, kun äiti oli juuri sillä viikolla käymässä, mutta tänä vuonna sitten senkin edestä. Perjantaina käytiin tosin vain varovasti katselemassa meininkiä (tuolloin menin parin vuoden takaisella pikkujoulujen 20-luvun hengen flapper asulla), ja lauantaina otettiin varsinainen pääpäivä. Joskin tietysti sekään ei jää viimeiseksi...






Kohta olisi taas tarkoitus vetää mekko päälle ja tolpat jalkaan ja suunnata keskustaan vielä kertaalleen. Laskeskelin tosin, että myntit on aika vähissä, joten täytyy varmaan käydä niitä vielä vaihtamassa. 'Harry Potter -rahoja' :'D Jotenkin niin sympaattista, että jopa raha täytyy karnevaaleilla vaihtaa tuollaisiin erillisiin muovikolikoihin, joilla sitten baareissa asioidaan. On haluttu tehdä mahdollisimman liukuvaksi ja helpoksi juomien osto ja hinnoittelu, kun porukkaa on enemmän kuin mitä paikalliset baarit vetää.

Ja joo, nuo kengät on jynssätty tiskiharjan avulla taas juhlakuntoon :D Samoin kävi mekko ja sukatkin pesukoneessa, kun en sitten kaikesta yrityksestä huolimatta onnistunut pysymään pystyssä koko iltaa... Veikkasin tosin koko ajan, että se kaatuaminen tapahtuu mukulakivillä vieden nivelsiteet mennessään, mutta lopulta liukastuinkin märässä baarin eteisessä kauniisti takapuolelleni (nilkat kiittää), josta sitten avulias portsari nosti ylös... Tajusi vissiin sekin, ettei syynä tällä kertaa ollut se liiallinen alkoholi... En edes tajunnut kuinka liukkaat nuo kengät pahimmassa tapauksessa on!!! 

Joka tapauksessa nyt lähden valmistautumaan iltaan, kivaa maanantaita muillekin :p

Kommentit

  1. Pakko kyllä päästä kokemaan toi karnevaalihumu joku vuosi. Huikeelta vaikuttaa! Jää meikäläiset vaput kauuuuuas taakse. Ilmeisesti Saksassakin on jotain vastaavaa. Näin kavereiden insta/facepäivityksistä samanlaista kuvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä on ihan kokemisen arvoinen viikonloppu. Toinen tietysti Hollannissa on King's day, joka sekin kerää ihmiset kaduille vähän vastaavanlaisissa fiiliksissä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti