Talviloman loppua

Ihan vaan pikkuisen kaivaa, että Bredassa on tällä hetkellä 19 astetta lämmintä ja täällä Helsingissä, noh, vähän vähemmän. Perjantaisen Bäkkäreiden keikan jälkeen tuntui, että olisi melkeen untuvakkia kaivannut, kun tuuli oli niin kylmä! Mutta toisaalta, en ole tänä talvena periaatteessa joutunut edes lunta näkemään lainkaan, joten ehkä en valita. Ehtiihän siitä Hollannin säästäkin vielä nauttimaan. Nyt nautitaan Suomesta.


Mutta ennen Suomen kuulumisia vielä kuvien muodossa viime viikkoa...


Maanantai vietettiin Bredan ympäristöä tutkien ja mm. koululle pyöräillen. Meidän koulun vieressä on tuollainen pieni lampi ja jotenkin tiesin jo etukäteen, että äiti ehdottaa sen ympäri kävelemistä. Ja sehän me tehtiin. Siellä oli jopa joutsenia!


1-IMG_5791 1-IMG_5802 1-IMG_5810

Tiistaina oli tarkoitus matkata Antwerpeniin, mutta Bredan ja Rosendahlin välillä oli joku junakärhämä tapahtunut ja matka olisi kestänyt vähän turhan kauan, joten päätettiin siirtää se seuraavalle päivälle ja käydä vielä keskustassa katselemassa karnevaalien jälkitunnelmia. Vaikka tiistai periaatteessa vielä lukeutui karnevaalipäiväksi, oli jo suurin osa kaupoista auki ja toria lukuunottamatta ihan kohtuu normaalia meininkiä.


1-IMG_5833 1-IMG_5837 1-IMG_5839 1-IMG_5846

Löysin muuten Zarasta aivan ihanan raidallisen mekon, joka ei edes ollut mitenkään liian kallis. Ihana kesäksi, mutta toimi erittäin hyvin jo tämän viikonlopun illanvietossa! :)


Keskiviikkona suunnattiin sitten sinne Belgian Antwerpeniin, jossa lähinnä kierreltiin kauppoja, käytiin syömässä ja katseltiin kaupunkia. Tosin on kyllä pakko sanoa, etten tuosta kyseisestä kohteesta juurikaan noiden kauppojen lisäksi juuri perusta. Sillä ainakaan tähän mennessä en ole saanut mitään suurempaa fiilistä noin niinkuin "kulttuurillisesti". Shoppailuun ehdottomasti todella mainio kohde, mutta muuten aika laimea. On paljon kaupunkeja, joista löytyy tekemistä ja näkemistä pienelläkin budjetilla, mutta omaan makuuni Antwerpen ei ole sellainen.


1-IMG_5862 1-IMG_5867 1-IMG_5868

Ja ne päivän shoppailut... kaulakoru Forever21:sta ja Starbucksin kahvimuki. Ja jos olen joskus tuhahdellut hollantilaisten Starbucks-työntekijöiden tavaustaidoille, niin nyt löytyi kyllä Belgiasta voittaja siinä kategoriassa! Käytiin kyseisessä kahvilassa etsimässä äitille sellaista frappuchino-pillimukia, jonka itselleni ostin vajaa pari vuotta sitten Madridista. Muki löytyi, mutta päätettiin, että napataan se mukaan takaisin tullessa... En osannut millään odottaa, että koko hylly myydään tyhjäksi parissa tunnissa, mutta näin kävi. Tietenkin.


Onneksi kyseinen tuote löytyi myöhemmin Helsingistä, mutta Antwerpenistä lähti mukaan kuitenkin tuollainen 1,5e muovinen on-the-go-kuppi. Kaikkea sitä ostaakin, mutta nykyään Satrbucksista (myös Helsingissä) saa 0,30e alennusta juomasta, jos on mukana oma muki... Veikkaan tosin, että enemmän tuohon tulee täytettyä kotikahvia, mutta onhan tuossa silti ideaa. Jotain taistelua kertakäyttökulttuuria vastaan.


1-IMG_5871

1-IMG_5909

Torstai oli viimeinen päivä ja se viettiin ihan Bredan keskustaa kierrellen. Päädyin extempore astelemaan keskustassa kampaajalle ja leikkauttamaan sellaisen 15cm latvoista pois pienellä kerrostetulla muotoilulla. Olen jo muutaman viikon verran harmitellut latvojeni kuntoa ja muutenkin ylipitkiksi kasvaneita hiuksia, joten nyt sitten päätin asialle vihdoinkin tehdä jotain. Yleensä leikkailen itse omia latvojani, mutta ehkä se on toisinaan ihan hyvä käydä kampaajalla, ainakin tälleen kerran pariin vuoteen. Hintakin oli tuosta lystista huimat 26e, joten ei kauheasti kaivellut. Istuin tuoliin ja googlettelin kampaajatytölle pari kuvaa Jennifer Anistonista (kuinka mielikuvituksellista) ja sain aikalailla mitä tilasinkin. Nyt tuntuu hiukset niin paljon kevyemmiltä ja helpommin käsiteltäviltä, parhautta.


Äitikin innostui sitten siinä samalla leikkauttamaan omia hiuksiaan ja molemmat saatiin uudet hiukset kohtuu hintaan. Tällaisia noiden kampaajakokemusten pitääkin olla, ei turhaa miettimistä tai aikojen varaamista. Tuoliin vaan hetken päähänpistosta.


1-IMG_5885 1-IMG_5887

1-IMG_5890


1-IMG_5901 1-IMG_5903 1-IMG_5905

Lisäksi käytiin viimeisen päivän aikana kahvittelemassa ja syömässä nuo perinteiset hollantilaiset ranut majoneesilla, ja tuliaisiksi Suomeen metsästettiin tietenkin vielä lopuksi Stroopwafelit AH:sta.


Hyvin sitä sai viikkoon mahtumaan kaiken melkeinpä oleellisen. Ensi kesänä sitten uudestaan, jos äiti päättää kesälomallaan vierailulle tulla :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti