What are you doing, Stinky?!

Noniin, nyt on sitten viimeiset pari tuntia väsäilty esitystä Muumeista huomista varten. Meillä kulkee kurssi nimellä Creative Industries ja huomisen tunnin + seminaarin aiheena on sarjakuva- ja animaatioteollisuus, joten siihen liittyen piti sitten kaivaa taustat omasta lempparisarjakuvasta. Tuli ihan lukioajat mieleen, kun sillon on viimeksi Tove Janssonista kaivanut tietoja johonkin esitelmään. Voi että...


Pari päivää sitten, kun aihetta ekaa kertaa pohdin päädyin katselemaan YouTubeen muumijaksoja usemmaksi tunniksi... ne on niin hölmöjä :D Ja muistaa kuinka silloin pienenä ne oli parasta ikinä! Samalla tätä presentaatiota väsätessä muisti ne hetket, kun joskus aikanaan luki ensimmäisen kerran niitä aitoja ja alkuperäisiä muumisarjakuvia ja se pettymyksen määrä, mikä siitä seurasi. Nehän oli niin tylsiä?! Ei mitään verrattuna siihen Japanilaiseen tv:ssä pyörineeseen sarjaan! Virpi 7v. oli tuolloin todella pettynyt.


Mutta eipä enää kyllä ihmetytä se, että Janssonin ystävät ja muut alkuperäiset Muumi-fanit ovatkin olleet huolestuneita Muumien filosofisen alkuperän sumentuessa kokoperheen höttöanimaatioksi...


Jos tästä on lähdetty...


tumblr_mi8eal0LA31qbvmslo1_500


Ja tähän päädytty...


niiskuneiti


...Niin voivoi. Mutta nyt näin "vanhemmalla iällä", kun on oikeasti alkanut noita alkuperäisiä muumisarjakuvia googlettelemaan, niin onhan ne nyt ihan tuhottaman hauskoja! Ehkä se hauskuus peilautuu myös siihen, että kun tosiaan itselle se lapsuuden muumi-maailma todellakin oli pelkästään sitä tv-sarjaa ja nyt sitten hihitellen lukee niitä alkuperäisiä tarinoita ja miettii miten nämä hahmot kyllä toimivat todellakin moneksi.


Jos suomalaisuudessa on paljon juttuja, joita ei ehkä niin fiiliksissä maailmalle olekaan viemässä, niin kyllä muumit sitten taas ovat se täysin päinvastainen ylpeyden aihe. En malta odottaa, että pääsen noita ihania sarjakuvakatkelmia ryhmälle esittelemään... Toivottavasti huumori uppoaa :)


moomin18 moomin02 moomin1


moomin2


moomin01


14027729-19887561-thumbnail


enhanced-buzz-29087-1369174203-14


enhanced-buzz-27530-1369174959-19

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti