Sinfully black forever after... Kestävä rusketus.

Kesän lähestyessä ja ensimmäisten aurinkoisten päivien lämmittäessä alkaa luonnollisesti vaatekerroksetkin vähetä, jolloin useilla talven karusti kohtelema kalpea iho ei tunnu kestävän päivänvaloa. Talven kuivattaman ihon hoitoon on tietenkin ensimmäinen askel sen huolellinen kuorinta ja kosteutus. Toisilla ei välttämättä myöskään jalkojen sheivaus ole talvikuukausina ensimmäisenä mielessä (itse tosin olen pakkomielteinen asian suhteen ympäri vuoden), mutta kesän tullen tulee siitäkin tulee taas arkirutiini. 

Kaikkien näiden huoltotoimenpiteiden jälkeen ei sitten puutukaan enää muuta kuin se pieni päivetys, jotta ne värikkäimmätkin kesämekot näyttäisi mahdollisimman kivalta kesäistä hipiää vasten. Jos ei rantalomaa ole ennen kesää tiedossa, kevyen kevätrusketuksen saa onneksi myös muillakin keinoilla ennen kotimaan rantakelien alkamista.


Aikaisemmin suosin erilaisten itseruskettavien ja päivettävien voiteiden käyttöä, oikeastaan ympäri talvikauden, mutta jossain vaiheessa niiden käyttö jäi kokonaan, kun huomasin, että beetakaroteenilisillä sai kivasti pidettyä kesällä kerättyä rusketusta yllä myös pitkälle talveen. Viimeisemmät keväät olen päätynyt hakemaan muutamalla käynnillä pientä päivitystä pintaan solariumista, koska jollain tapaa se 'oikea rusketus' tuntuu niin paljon enemmän kesältä. Joskin nuo käynnit on todella jääneet vaan muutamaan ihan jo kyseisen lystin hintavuuden vuoksi, mutta oikeilla tuotteilla ja omalle iholle sopivaksi mitatuilla laitteilla tuloksia saa, vaikka kertoja ei tulisi kuukauteen kahta enempää.

Kyllähän niitä edullisiakin paikkoja varmaan jostain kuntosalien yhteydestä löytyisi, mutta itse suosin solariumstudioita monestakin syystä. Ensinnäkin, niiden laitteen on parempia ja henkilökunta osaavampaa. Tämän lisäksi usein ensimmäisellä kerralla asiakkaan ihotyyppi ja auringonsietokyky mitataan kyselyllä, jotta osataan suositella jokaisen iholle sopiva solariumlaite ja -aika. Toisissa studioissa on olemassa myös ns. älysolariumeja, jotka säätelevät uv-säteilyn määrän erillisellä laitteella iholta mitattujen arvojen mukaan. Tietenkin tuon yksilöllisesti mitatun kokemuksen lisäksi studioissa on usein samaan hintaan tarjolla myös pyyhkeet, meikinpoistoaineet, kosteus/kuorintapyyhkeet ja aftersunit. Että vaikka se viiden euron kuntosalisolkku houkuttaisi, joskus hinta- ja laatusuhde kulkee käsikädessä.


Solkkurusketus ei kuitenkaan ole lähellekään yhtä tehokas ilman oikenlaisia voiteita, jonka vuoksi usein kassalla aina kysytäänkin, että tarvitsetko rasvaa? Yksittäispakkaukset tulevat kuitenkin usein kalliiksi pitkällä juoksulla (n. 4e/kpl), joten oman solariumrasvan ostaminen ei ole yhtään hullumpi idea. Itse valikoin rasvaksi paljon kavereilta kehuja saaneen Sinfullu Blackin ja parin käyttökerran voin kyllä suositella. Olen joskus kokeillut solkkua myös ilman solariumrasvaa ja ero on huomattava. Rusketus tarttuu rasvan kanssa huomattavasti paremmin ja kestää myös pidempään. Nuo vartalorasvat on kuitenkin kohtuu voimakkaita tuoksultaan, joten hommasin kasvoille erikseen tarkoitetun oman hajuttoman version. 

Ja jos nyt jotain suosituksia pitää antaa, niin nuo Australian Goldin perustuotteet on todella myytyjä, ja tuollaisen ison pullon (250ml) saa parilla kympilla netistä (suomalaisiakin nettikauppoja on lukuisia, esim. Tanstore ja Tanshop pari mainitakseni), omani olen tilannut hollantilaisesta Tanningwebshopista. Niin ja kuten moni varmaan tietääkin, solariumrasvathan ei sisällä minkäänlaista suojakerrointa, joten niiden käyttäminen kesällä rannalla ei ole kovinkaan suositeltavaa. Ja sama myös toisinpäin, älä koskaan laita solariumiin suojakertoimellista aurinkorasvaa, jos oikeasti haluat rahoillesi vastinetta :)



Muita saamiani käytännön vinkkejä solariumrusketuksen tehostamiseksi on suihkun välttely ainakin pari tuntia käynnin jälkeen, eikä aftersuniakaan pitäisi ihan heti iholle levittää. Itse usein viivyttelen käynnin jälkeen ainakin sen kaksi tuntia ennen suihkuun menoa ja levittelen aftersunin sitten suihkun jälkeen. Ja kun nyt noihin Australian Gold -tuotteisiin päästiin, kyseisen merkin Forever After - voide on valehtelematta yksi parhaimmista koskaan käyttämistäni kosteusvoiteista ihan noin muutenkin. Tuoksu on huumaava ja koostumus todella kermaisen kosteuttava. Hintaa tuolla isolla (600ml) pullolla on siinä parinkympin tienoilla ja on oikeasti jokaisen sentin arvoinen. Aivan ihana tuote.

Tuota Forever Afteria en ole oikeastaan tähän mennessä mieltänyt varsinaisesti after suniksi, koska käytän sitä muutenkin kosteusvoiteena ja koska sen koostumus on todella paksu. Yleensä olen after sunina suosinut Yves Rocherin kohtuu edullista 3 in 1 -tuotetta, joka hoitaa ihoa, mutta myös tehostaa rusketuksen kestoa ja tuntuu iholla kivan viileältä. Kuvassa on myös muutama muu tuote, jolla on nyt viime aikoina tullut läträttyä näin kesän lähestyessä: kiinteyttävä geeli kaikille selluliittialueille, kiinteyttävä rasva rinnoille ja dekolteelle, sekä kookoksen tuoksuinen vartalovoide yleiseen kosteutukseen. Niin joo ja ne paljon hehkuttamani Karovit- beetakaroteenitabletit (apteekista). Noiden syönti kannattaa aloittaa ennen kesää, mutta ehdottomasti myös jatkaa kesän jälkeen, sillä ne todella tehostavat rusketuksen pysymistä pitkälle syksyyn ja pitävät ihon sävyn terveenpänä koko talven. Syy siihen, miksi aikoinaan se jokatalvinen itseruskettavilla läträily tuli turhaksi...

Ja tosiaan loppuun vielä pieni mainostus YR:n viikonlopun pääsiäiskamppiksesta, joka on oikeasti todella käyttämisen arvoinen. Ajattelin itse tilalla Suomeen kesäksi odottamaan ainakin uuden aurinkopuuterin ja muutaman pullon detox-juomaa... :p



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti