Pääsiäisviikonlopun juttuja

Miten se sanonta meneekään, kun joku kehuu jostain ja sitten se homma hajoaakin käsiin heti kehumisen jälkeen? Ei kestä kehuja...? Joka tapauksessa, oli virhe. Todellinen VIRHE mainostaa ääneen, kun tajusi, että hei tää meiän kotinettihän on tosi hyvä, kun ei ole koskaan pätkinyt. Eipä. Nyt tää hidastelu on viikottaista, ja etenkin huomasin heti maanantai-iltana todella ison eron edeltäviin pääsiäispäiviin, kun todennäköisesti kodeissaan lomailevat kämppikset palasivat takaisin. Että jatkossa on ehkä parempi vaan olla tyytyväinen ja pitää se toimivan netin ilo itsellään, kuten sen toinen suomalainen sananparsi käskeekin; kel onni on, se onnen kätkeköön. Turha sitä on muille fiilistellä.

Että positiivista alkuviikkoa vaan tännekin. Ei vaan, on oikeasti ihan positiivinen viikko, koska kävin tänään koululla ja sain nyt sitten vihdoinkin virallisen ja lopullisen hyväksynnän tutkimussuunnitelmalleni, ja pääsen vihdoin kasaamaan sitä itse kyselyä. Turhan moni ilmeisemminkin sai 'no go'n tuosta, joten saa vissiin olla ihan iloinen, että tässä vaiheessa ollaan. Jotenkin olen koko tämän ajan ollut alusta alkaenkin hieman hukassa, että mitäköhän tästä nyt tulee, mutta kivasti kuitenkin pikkuhiljaa tässä tämän prosessin aikana on avautunut useampikin juttu, että ahaa, tätä tälläkin siis tarkoitettiin. En ole koskaan ollut kovinkaan stressaavaa ihmistyyppiä, uskon aina asioiden järjestyvän tavalla jos toisella, ehkä siksikin, että kohdallani näin on aina käynyt. Lopulta. Siitä varmaan tämä yllättävän tyyni fiilis koko gradunkin suhteen... pakko tosin myöntää, että muutaman palautteen kohdalla on tullut sellainen 'en enää tiedä mitä ne multa haluaa', mutta sitten on vaan hengitellyt syvään, pitänyt pari päivää taukoa ja lukenut palautteen uusiksi, ja sitten se on taas lähtenyt käyntiin. Kyllä se tästä :)



Viime vuonna oli pääsiäisenä ihan kesäkelit (oli tosin vissiin pääsiäinenkin hieman myöhemmin keväällä?) ja muistan, kun Thomaksen kanssa pyöräiltiin ympäri Rotterdamia aivan ihanassa säässä. No kyllä tänäkin viikonloppuna on aurinko paistanut, mutta ilmaa se ei ole juurikaan lämmittänyt. Tetén lenkkien ohessa tosin on tullut ulkoilmasta nautittua, mutta muuten on lähinnä tullut tehtyä kaikkea mahdollista, mitä muuten on vältellyt.. Testailin mm. jonkun näytenaamion ja jälleen tuli todettua, että ne on kivoja juuri niin kauan kunnes se savi kuivuu. Lisäksi siinä odotellessa korjailin Tetén ötökän korvan, jonka se oli saanut revittyä irti (ja kyllä jaksoi tyttö vahtia sitä leluaan koko tuon ajan, suloista). 

Kävin myös läpi meikkilaatikon, joka oli ihan hyvin kerännyt pölyä kaikkien lokeroiden pohjalle. Pitää hommata seuraavaan asuntoon, joku laatikostosysteemi, mihin tuon saa piiloon. Heitin roskiin kaikki turhat vuosia lojuneet vajaat luomivärit ja muut jämätuotteet, joita on jostain tunnesyistä säästellyt. Eikä siinä, tuollaiset kuivat tuotteet nyt säilyykin ihan ok useamman vuoden, mutta joku kuultovoiteen jämä kesältä 2012 oli jo aika heittää menemään... säästelin sen käyttöä aikoinaan, koska tuotteen valmistus lopetettiin ja sitten opin elämään ilman sitä, joten ne säästellyt jämät meni nyt sitten roskiin. Ei näin. Toinen juttu oli samalla kaikkien huulipunien läpikäyminen (ja testailu) ja niistäkin turhien ja vanhojen heitto pois. Huulituotteet: huulirasvat ja huulipunat ovat kyllä pahimpia ansoja kauppojen meikkihyllyillä. Aina sieltä löytyy joku niin muka täydellisen värinen sävy, joka loppujen lopuksi on ihan sitä samaa, mitä ne vanhatkin. Itsellä tuntuu, että niitä korallisen sävyjä ei ole koskaan liikaa. Toiseksi sitä kuvittelee, että jokainen nainen tarvitsee ainakin yhden nudepunan, yhden täydellisen tummanpunaisen ja yhden hyvän pinkin, vaikkei näistä koskaan edes mitään käyttäisi (sen nuden tosin aikoinaan heitin pois, enkä ole uutta ostanut). Tummanpunaisessa (joka sekin itsellä vivahtaa vähän oranssihtavaan) sekä ihan pinkissä punassa, olen sentään onnistunut pysymään vain siinä yhdessä kappaleessa, koska tiedän, että niiden käyttö on todella harvassa, ja on niitä joskus ehkä kerran vuoteen tilanteita, jolloin punaista punaa oikeasti tarvitsee. Sitten taas voidaan miettiä, mikä noidenkin säilyvyys on...

Ylävasemmalta: Lumene (14 Wild rose), Joe Blasco (Coral Extacy velvet, ihan lopussa ja oikeasti aika kivan kirkas sävy...), Yves Rocher (13 Rose Somptueux, se pinkki), Yves Rocher (41 Corail Etincelant), Yves Rocher (43 Corail Incandescent, se punainen) & vihreä 'taikahuulipuna' eli pinkki Lifesta

Ja sitten jotain Lancomen ja Avonin näytteitä. Avonin pikkuiset näytteet poimin kaverin kaapista, Lancome tullut tilaajalahjana eikä sovi itselleni ollenkaan (ja niitä on kaiken lisäksi kaksi, mutta kun ei vaan pois raaski heittää...)

Nyt kun noita tuossa nimesin/numeroin, mietin, että joukosta puuttuu se yksi Body Shopin jämäpuna, jonka valmistus on myöskin lopetettu aikoja sitten.. Pitää oikeasti mennä hamstraamaan tuota Joe Blascoa, jos sitä vielä jostain löytyy, koska se on hyvä sävy ja ihan lopussa. Tietääkö muuten joku, mistä kyseistä merkkiä voisi netistä tilata tänne Hollantiinkin? Täällä en ole kaupoissa nähnyt ja joku Sokos/Anttila ei tosiaan tänne toimita :p Yritin jossain vaiheessa googlailla, mutta pelkkiä jenkkisivuja tuppasi hakuun.

Mutta joo, tällaista siis pääsiäiseen. Piti vissiin jotain kehittävääkin sanoa, mutta tulipa sitten jauhettua huulipunista. Huulirasvoista en edes aloita. Miten muuten huulirasvojen shoppailuaddikstiosta pääsee eroon? Se on oikeasti tuote, jota luulee tarvitsevansa aina ja niitä vasta milljoonia onkin.

Kommentit

  1. Mulle käy kans aina noin, et alan säästeleen jonkun kalliin/valmistus lopetettu-meikin jämiä ja sit huomaan myöhemmin et kappas, ois vissii kannattanu käyttää vaan kun nyt pari vuotta myöhemmin lentää roskiin anyway :D ja huulirasvoja löytyy täälläkin ihan liikaa, samoin huulikiiltoja joita en ees käytä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huulikiillot on myös yks, ja ne menee vielä vanhakskin niin nopeasti, kun se aplikaattori kerää ihan hemmetisti bakteereja... mutta ei niitä vaan raaski heittää poiskaan, etenkin jos on joku kalliimpi kyseessä :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti