Turrónia ja loppuviikkoa

Nämä kuvat sopii paremmin kuin hyvin tämän hetkiseen fiilikseen. En ole millään jaksanut raahautua kauppaan muutamaan päivään ja vaikka ruokaa kaapissa onkin ollut, mitään makeaa ei hyllyistä löydy. Ja sitten kun se pahin makeanhimo iskee, niin se iskee. Ja äsken se iski. Jääkaapin ovesta löytyi yksi omena, joka oli edelleen täysin moitteettomassa kunnossa, vaikka oli ostettu yli kuukausi takaperin, kuinka se on edes mahdollista? Ja joo, söin sen.


Joka tapauksessa kuvathan siis on oikein lähiotos ehdottomasta lemppari espanjalaisesta herkusta, nimittäin Turrónista. Sisko vietti reilu viikon Barcelonassa ja ehti tuoda tuliaisiksi muutaman levyn ennen kuin suuntasin takaisin Hollantiin. Jos ette koskaan ole maistaneet kyseistä "luonnontuotetta", suosittelen todellakin kokeilemaan. En tiedä saako noita Suomesta mistään, mutta jos Espanjassa vierailette, niin ehdoton tuliainen kotiin. Kyllähän tuota hunajaisempaa versiota syödessä lähtee viimeisetkin paikat hampaista, mutta on se sen arvoistakin! :) Ei epäilystäkään, ettenkö olisi niitä aika nopeasti tuhonnut siinä vaiheessa, kun viimeisen tentin sain alta pois.


Sääli sinäänsä. Tenttistressin aikaan sitä aina niin kivasti pudottaa muutaman kilon...


1-IMG_8616

1-IMG_8618

 Tänään meillä oli tunnit aamusta ja koko päivä oli kivasti vapaana. Kotiin päästyäni tosin olin ihan älyttömän väsynyt huonojen yöunien jälkeen ja otin pitkät päikkärit ennen kuin aloin taas vaihteeksi kirjoittamaan koulujuttuja. Sanoinkin jo vissiin aikaisemmin, että meillä on aivan tuhottoman monta raporttia ja kaikenmaailman artikkelia väännettävänä tän syksyn aikana lukemisesta puhumattakaan. Aiheet on kuitenkin kohtuu mielenkiintoisia, joten ehkä se siitä suttaantuu. Jotenkin.


Niin ja joo, huomenna meen katsomaan yhtä huonetta/yksiötä illalla, pitäkää peukut pystyssä, että a) se on kiva ja siisti b) siellä saa pitää koiraa (nykyisen asukkaan mukaan on kuulemma muillakin ollut, mutta pitää varmistaa omistajalta) ja että c) saan sen huoneen, jos kaksi ekaa kohtaa on ok. Hakijoitahan voi tosiaan olla enemmänkin...


1-IMG_8619 1-IMG_8620

Sellaista siis huomiselle. Aamulla on koulua ja illalla sitten tosiaan tuo kämpän katsastaminen. En ole uskaltanut edes lentolippuja varata Suomeen syyslomalle, kun en tiedä varaanko paluulennolle paikan myös yhdelle karvaiselle pienelle tytölle... Toivottavasti :)


Koska meillä ei ole perjantaisin koulua, viikonloppu alkaa jo huomenna ja oikeastaan sen täytteeksi on pelkkää koulujuttujen vääntämistä ja noh, lauantai-iltana ehkä jotain muutakin, jos hyvin käy. Se näkee sitten. Nyt nukkumaan, palataan taas!

Kommentit

  1. Kävin tänään kotikaupunkini (ei Helsinki) Stockan Herkussa katsomassa, josko sieltä löytyisi Turrónia (erään ruokablogin mukaan Stockalla myyty Turrón-lajitelmia ainakin v. 2010 :D). Löysin italialaisen version, eli torrone-levyjä kahta eri makua (toisessa kaakaonougatia ja pähkinöitä, toisessa vaaleaa nougatia ja kuivattuja hedelmiä). Myyjän mukaan espanjalaisia Turróneja pitäisi tulla valikoimaan joulun aikoihin. Tosin Helsingin Stockmannilla niitä on kenties jo nyt tarjonnassa.

    VastaaPoista
  2. Joo sehän on Espanjassa nimenomaan jouluherkku, eli voi hyvinkin olla, että Stocka ottaa valikoimiinsa. Kiitos vinkistä, täytyy lokakuussa käydä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti