Arkirutiinit

"Mulla olis postaustoive. Tahtoisin kuulla, miten sä oikein hoidat sun upeaa ihoa ja mitä tuotteita siihen käytät? Arkirutiinit siis :)"


Vajaa vuosi kolmekymppisiin. Vastahan sitä täytti 20!? Ja sekin tuntui niin paljolta. 18-vuotis synttäriaamuna kuvittelin löytäneeni otsastani ensimmäiset rypyt, ne juonteet, jotka on varmaan olleet siellä 12-vuotiaasta asti ainakin... No siellä ne on edelleenkin. Ensimmäisiin kunnon naurujuonteisiin havahduin 27-vuotiaana, jolloin aloitin oikeasti silmänympärysvoiteen käytön. Periaatteessahan kyseistä tuotetta ei edes tarvitse, jos koko kasvojen kosteustasapaino on samoissa, mutta itselläni alueen iho on osoittautunut huomattavasti muuta ihoa kuivemmaksi, joten omat kosteuttavat tuotteet on aika välttämättömät.


Itse en ole nähnyt omaa ihoani mitenkään mielettömän upeana, vaikka olenkin tiedostanut oman vähäisen tarpeen tehdä sille oikeastaan mitään. Vasta ehkä nyt juurikin lähennellessä tuota kriittistä kolmenkympin rajaa ja edelleen henkkareita joka paikassa mukana kantavana, on ehkä pikkuhiljaa alkanut ymmärtämään, ettei se ole mikään itsestäänselvyys.


1-IMG_8345


Miten siis hoidan ihoani? Mielestäni todella tavallisesti ja erittäin perustuotteilla. Ensin mietin, että tähän ihonhoitoon kuuluu vain rasvat ja puhdistustuotteet, mutta toisaalta ehkä ne meikitkin tekee aika paljon. Jos käyttää paljon raskaita tuotteita, joutuu ihokin eri tavalla koetukselle. Itse olen tykästynyt ihonhoitotuotteissa The Body Shopin E-vitamiini-sarjaan, joka on erittäin normaalin ihon hoitosarja. Kyseisestä sarjasta päivittäisessä käytössä on ollut sekä päivä- että yövoide. Silmänympärysvoide on ehkä omaan makuuni hieman liian kevyt, koska tosiaan kaipaan sitä kosteutusta, mutta on toiminut hyvänä kakkosrasvana. Lisäksi olen kesäisin aurinkoa ottaessa tykännyt suojata kasvot kyseisen sarjan sk 15 sisältävällä päivävoiteella, mutta päivittäisessä käytössä se ei ole ollut paksuhkon koostumuksensa vuoksi. Kasvot ja perussilmämeikin pesen aamuin illoin sarjan puhdistusmaidolla, mutta vahvan silmämeikin puhdistan Lancomen öljyttömällä silmämeikinpoistoaineella.


E-vitamiinituotteiden lisäksi käytän kausittaisesti Tea Tree-sarjan tehopuhdistavia rasvoja ja puhdistustuotteita. Itselläni ihon rasvoittuminen ja kukkiminen oikein kunnolla on usein hetkellistä johtuen vuodenajan vaihtumisesta tai stressistä. Tuolloin käytän aamuin illoin kyseisen sarjan kasvovettä (joka sisältää "mattajauhetta") t-alueelle, tehopuhdistavaa öljyä (niille pahimmille finnirykelmille) sekä puhdistavaa kasvovoidetta koko kasvoille. Nämä tuotteet on ehdottomia rasvaisen ihon pelastajia, ja mm. sarjan peitevoide on kätevä yksittäisille näpyille, koska se sekä peittää että hoitaa.


1-IMG_8513

Pesen meikit aina ennen nukkumaan menoa, mikä on yksi todella ratkaiseva tekijä ihonhoidossa. En voisi kuvitellakaan nukkuvani meikit naamassa. Aamuisin usein vain huuhtelen kasvot vedellä ja laitan kasvorasvan sekä silmänympärysvoiteen. Meikkirutiinini on todella köykäiset mitä tulee ihoon. En käytä minkäänlaisia pohjustustuotteita tai meikkivoiteita, ainoastaan aurinkopuuteria ja peitevoidetta silmänalusille ympäri vuoden. Parhaimmiksi tuotteiksi olen ehdottomasti kokenut Yves Rocherin aurinkopuuterin sekä saman merkin peitevoiteen. Itseasiassa ostin viime keväänä kokeiluun Lancomen kolme kertaa kalliimman peitevoidepaletin, mutta käytössä olen kokenut YR:n peitevoiteen paljon paremmaksi. Se on tarpeeksi kosteaa, peittää ja leviää todella hyvin.


Koska ihoni on verrattaen hyvässä kunnossa, en ole koskaan kokenut tarvitsevani enempää meikkiä ja siksi pohja on jäänyt tuohon pelkkään aurinkopuuteriin. Ihon sävyn tykkään pitää kevyesti päivettyneenä ympäri vuoden, jonka vuoksi olen yrittänyt syödä noita beetakaroteenitabletteja päivittäin (nyt tosin unohdin ne Suomeen ja taukoa tulee useampi kuukausi). Beetakaroteeni tekee ihon omasta sävystä hieman ehkä oranssiin taittavan ja vähentää sitä talven kalpeutta. Etenkin jos noita syö pitkin kesää ja jatkaa syksyn läpi talveen, takaa sillä myös kesän rusketuksen pidemmän keston. Itse käyn silloin tällöin, ehkä kerran kuukauteen, solariumissa tehostamassa tablettien tehoa ja olen kokenut sen erittäin riittäväksi määräksi. Liika UV-säteily ei ole hyväksi ja olin tänä kesänä todella laiska auringonottaja, joten tuolla nyt pidän jonkinlaista sävyä yllä.


1-2014

Näiden lisäksi pyrin tietysti juomaan mahdollisimman paljon vettä ja kasvojen lisäksi rasvaan koko vartalon kahdesti päivässä. Toisille kuulostaa ehkä liialliselta, mutta toisaalta, ihoni on kyllä ihan älyttömän pehmeä :D Tehovoiteina käytän toisinaan kookosöljyä sekä jalkapohjissa ja muissa "kovissa" kohdissa niinkin erikoista tuotetta kuin tummelia. Toimii todella hyvin. TBS:n E-vitamiini kasvovoiteissa olen erityisesti tykästynyt niiden neutraaliin tuoksuun, ja se on myös vartalovoiteissa usein se kynnyskysymys. Esim. useat Nivean voiteet on ehdoton ei, koska ne yksinkertaisesti haisevat aivan liian voimakkaalle.


Viime kuukausina olen muutamasta Yves Rocherin myymälästä käynyt metsästämässä tuota kookosvartalorasvaa, mutta se on ollut joka paikasta loppu. Sarjassa on myös kevyempiä emulsioita, mutta tykkään enemmän tuollaisista tuhdeista voiteista ja siksi haluaisin ehdottomasti tuon saada kokeiluun. Rakastan kookoksen tuoksua ja siksi olisi ehkä jopa kiva kokeilla sarjan hajuvesi... joskin se voi olla jo liikaa, mutta noin niinkuin ajatuksena. Halusin itseasiassa suositella teille tuota Monoi de Tahiti sarjan- vartalosuihketta, jonka ostin Haagin reissulla, mutta sitä ei näköjään sitten Suomen nettikaupassa myydäkään. Olin itseasiassa miettinyt hankkivani juurikin tuon hajuveden, mutta päädyin käytännöllisyyden takia vartalosuihkeeseen. Sitä kun voi suihkia vaikka lakanoihinkin ja tuo tuoksu on ihan mieletön! :) Että niin, jos satutte jossain myymälässä suihkeeseen (linkki hollanniksi) törmäämään, kannattaa tutustua.


1-Näyttökuva 2014-9-18 kello 12.09.56


Yritin kovasti miettiä teenkö jotain kovin ihmeitä ihonhoitoni eteen näiden perusjuttujen lisäksi, mutta eipä tule kyllä mitään mieleen. Olen siinä suhteessa erittäin onnekas, että ihoni on todella helppohoitoinen ja selviän muutamia kriisejä lukuunottamatta sen hoidosta todella vähällä. Käyttämäni tuotteet on kohtuuhintaisia ja yleensä koitankin hankkia ne vielä erilaisten kampanjoiden aikaan.


Kuten huomasitte, linkitin osan noista tuotteista Body Shopin ja Yves Rocherin sivuille, joilla on molemmilla menossa tällä viikolla todella hyvät kampanjat, jos kosmetiikkavarastot kaipaa täydennystä. Kannattaa käydä katselemassa, sillä harvemmin nuo alennukset on noin hyviä ja vielä samaan aikaan :)


10695016_10152331290031190_1445079942_n


Body Shopilla saa kaikki kanta-asikkaat ja/tai verkkokauppaan rekisteröityneet -20% alennuksen kaikista tuotteista koodilla QBT5MNJ9


Yves Rocherilla puolestaan jatkuu 55-vuotis juhlat, joiden kunniaksi koko ostoskorista saa peräti -30% alennusta koodilla YR5530

Kommentit

  1. Oi vitsit, sulla on tosi kivasti hiukset ekassa kuvassa!
    Tarttisin uuden peitevoiteen silmänalusille. Nyt mulla on ollut Lumenen, enkä oikein tykkää siitä, kun se tuntuu korostavan "juonteita". Voisinkin koittaa tota YR:n.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tuo kuva on itseasiassa viime maaliskuulta parisen päivää kampaajakäynnin jälkeen, että en ihmettele :D

    Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tuota YR:n peitevoidetta, itse olen todennut sen tähän mennessä heittämällä parhaimmaksi. Luulin tosiaan Lancomen paletin tilaamalla saavani jotain ihan mieletöntä hintansa puolesta, mutta joo ei... tuolla se lojuu käyttämättömänä meikkilaatikon pohjalla :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti