WTF... Welcome To Finland!

 Noniin, Suomessa ollaan ja pari päivää onkin jo ehtinyt hujahtaa Helsingissä. Tulin tänne tiistaina iltalennolla ja nämä pari päivää on lähinnä mennyt hengaillessa ja ruokakaupan korkeita hintoja tuskaillessa. Onko se makeisvero vai mikä, joka tekee limppareistakin oikein kunnon rahareikiä?! 2,80e isosta pepsistä on kyllä ryöstöä... Köyhäilevänä opiskelijana itken jokaisen euron perään, etenkin Suomessa :D


Onneksi Suomen kesä on kuitenkin siitä kiva, että siitä voi nauttia myös pienellä budjetilla. Käytiin torstaina entisen työkaverin kanssa lyömässä reilu tunti tennistä Lauttasaaren avoimilla kentillä ja aurinkokin paistoi oikein kivasti. Tenniskenttien vuokratkin kun sattuu olemaan aika suolaisia halleilla myös kesäisin, joten on tosi kiva, että noista julkisista kentistä saa nauttia veloituksetta, vaikkei niiden alusta se parhain olekaan, ajaa kuitenkin asiansa. Muita ilmaisia kenttiä on ainakin Konalassa siellä Ristikon lähellä ja muistaakseeni Lassilan urheilupuistossa. Tietääkö joku jotain muitakin?! Lahden seudulla taas tiedän ainakin yhdet kentät Jalkarannassa, sekä Mukkulassakin taisi joskus olla muutama kenttä.


1-IMG_7299

1-IMG_7294

1-IMG_7301 1-IMG_7302

Matka ja lento Helsinkiin sujui ihan kivasti, joskin pientä päänvaivaa tuotti Hennalle lupaamani sateenvarjo, joka ei sitten mahtunutkaan matkalaukkuun. Ensinnäkin matkatavarani painoivat yhteensä sellaisen reilu 32kg, joista matkalaukku 26kg... Siitä ei kuitenkaan tullut ongelmaa, mutta sateenvarjosta sain huomautuksen siinä baggage dropissa - ei kuulemma välttämättä anna viedä sitä turvatarkastuksesta, kun on niin terävä. Noh, eipä sitä kuitenkaan kukaan siinä lopulta ihmetellyt ja sain sateenvarjonkin Suomeen, ihan jees, sillä sille oli matkalla keskustaan käyttöä... Että tervetuloa Helsinkiin, voi sitä harmautta. ...Ja oli pakko ottaa kuva, kun 615:n pysäkille ilmestyi ennen "oikeaa" bussia tuollainen Jeesus-vaunu - on aika kovan markkinointisuunnitelman kehitelleet, kun kerää matkustajia kyytiin lentoasemalta... Johan siinä ehtii saarnata melkein puoli tuntia, kun keskustaan köröttelee :D


Itse tosin maksoin mielelläni tupaten täyteen ahdetusta julkisesta tällä kertaa, vaikka kovasti ne opetuslapset koitti laukkuun siinä laiturilla tarttua. Vaikka olenkin entinen isonen ja pyhäkoulun opettaja ja taisin joskus teologiseenkin hakea, niin kyllä se pää vaan hajoaa noihin saarnaajiin. Jostain kumman syystä.


Nyt olen kuitenkin matkalla Lahteen, tosin myöskin bussissa ja kaksikerroksisessa sellaisessa...


1-10501435_10152185094591190_162024905_n

1-1061718_10152185093861190_831868370_n

Meidän äiti huomautti tsekkaamaan Onnibussin kesäkampanjan, kun ne avasivat vakituiset ja päivittäiset reitit ympäri Suomea. Bussit on siis kaksikerroksisia ja livebloggaaminenkin onnistuu kätevästi sillä wifi toimii bussissa ongelmitta. Itse jätin koneeni virtapiuhan matkalaukkuun, kun en osannut edes odottaa, että bussista nuo pistokkeetkin löytyisi! Penkit on mukavan isot ja pehmeät ja bussi on kaikin puolin erittäin siisti ja kohtuu moderni. Niin ja se parhain, matka maksoi tähän suuntaan huikean 1 euron. Kyllä. Ostin samalla paluumatkan ensi viikolle Helsinkiin, mutta siitä sain pulittaa sen 3 euroa, kun oli jo paikkoja myyty ja ajankohtakin hieman parempi päiväsaikaan :p Joka tapauksessa, käy paremmin kuin hyvin tällaiset hinnat omalle budjetille! Ostin meno-paluun Hki-Lahti myös heinäkuun lopulle ja sillekin näin hyvissä ajoin tuli yhteensä hintaa 2e, että kiitos Onnibus, kun olet olemassa! Tälle omalle välille lähtöjä on molempiin suuntiin neljä päivässä, aamulla, aamupäivästä, päivällä ja myöhään illalla. Todella kätevää, suosittelen kurkkaamaan, jos on matkoja tiedossa kesälle meinaan nyt pääsee liikkumaan todella halvalla! (...eikä muuten ole maksettu mainos :D)


Näköjään kohta aletaankin olemaan Lahdessa, joten voisi pakkailla konetta pois. Huomenna on aika todennäköisesti suuntana Summer Up ja illallahan on sitten Hollannin peli, se on pakko nähdä! Menee vissiin tuon festariohjelman mukaan Cheekin päälle, mutta keekki saa nyt kyllä väistyä tältä erää... Viime kesänä sää suosi festariviikonloppua ja siltä se näyttää tänäkin vuonna. Niin ja koko ensi viikko vaikuttaisi erittäin otolliselta auringosta nauttimiseen, ihanaa!


1-IMG_7377

Palataan taas, kivaa viikonloppua kaikille!

Kommentit

  1. Moikka!

    Arabianrannasta löytyy myös ilmainen stadin tenniskenttä, itse asiassa kolme ihan vierekkäin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, hyvä tietää! Konalassa ja Lauttasaaressakin niitä on se kolme. Osaatko sanoa onko kuinka suosittuja?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.