Unbelievable...

Miten sen tuossa juhannuksen tienoilla täällä blogissa muotoilinkaan... "Rise and shine! Kello 7 aamulla, ihan kuten tuossa kuvassakin pari päivää takaperin. Eilen tuli palautettua vihdoinkin gradu (ensimmäinen versio ja varmasti täynnä virheitä ja korjattavaa, mutta kuitenkin), joten nyt saa pari viikkoa hengähtää ihan kunnolla!"

No nyt tuli sitten se palaute ja hämmästys oli kyllä suuri, kun sain kuulla homman menneen kerralla läpi :D Siis ihan käsittämätöntä, koska oli tehty kyllä enemmän kuin selväksi, niin tutkimussuunnitelman kuin lopullisen gradun osalta, ettei ekalla palautuksella yleensä suoraan läpi mennä, vaan se on ainoastaan mahdollisuus saada erittäin kattava palaute koko työstä, jonka avulla sitä sitten korjaillaan hyväksyttävään kuntoon. No hello - sieltä tuli seiska heti ekalla yrittämällä!!!! :D :D Ja voi apua millaista myötähäpeää koin vielä sen vikan 'conclusion'-osion kohdalla, kun kiireessä ne viimeiset kappaleet sinne rustasin... Kaiken lisäksi en ollut edes tarkistuttanut tuota viimeistä osiota omalla supervisorillani, vaikka ohjeet tarkasti sanoivatkin, että kaikka kappaleet pitää olla ainakin kertaalleen kommentoitu ohjaajan toimesta: "The June version has to be a complete thesis, including a result chapter and a chapter with conclusions and recommendations. The supervisor has already given his/her comments on this version (on all chapters!)."


Että niin, nyt voi siis ihan oikeasti varman päälle todeta, että täällä ruudun toisella puolella kirjoittelee ihan oikeasti soon to be MSc! Vähänkö on helpottunu fiilis, ette usko. Tosin kuten tuossa fb-statuksessakin totesin, meinaan todellakin käyttää vielä sen toisen palautuksen hyödykseni ja korottaa tuota arvosanaa hieman. On kyllä sinäänsä todella absurdi fiilis, sillä meidän koulutusohjelman koordinaattori keväällä totesi, että toivottavasti tulee paljon hyviä lopputöitä vähintään kutosen arvosanalla ja itse laitoin tuolloin omaksi tavoitteeksi vähintään sen seiskan - ja nyt sen sain. Tosin haaveilin mielessäni sellaisesta 7,5, jotta pääsisin kastiin 'above average standard' ja samalla myös konversiotaulukossa sinne B/A tienoille... Eli toisin sanoen vielä olisi tarkoitus tuota palautetta työstää heinäkuun aikana niin paljon kuin mahdollista, jotta voi todella olla itseensä tyytyväinen siinä vaiheessa, kun ne maisterin paperit käteensä saa :)

Mutta joo, tällaisia kuulumisia siis tänne. Ja tosiaan hain vihdoinkin koneen sieltä huollosta, mutta lopulta täysin huoltamattomana. Ei ihan liikaa napannut huoltoarviokustannus 677,30e. Suurin kustannuserä olisi ollut näyttöpaneelin vaihto, ja koska vielä toistaiseksi se kuollut osio on vain tuolla näytön toisessa reunassa, annan asian olla. Vika ei siis ollut emolevyssä ja mikrofonikin oli vain yksinään rikkoutunut, joten mennään nyt tällaisella hieman vajaavaisella koneella niin pitkään kunnes varaa on jossain vaiheessa uuteen... kuola valuen tietenkin pohdin jo sitä uutta kultaista macbookia, mutta se saa nyt odottaa. Ärsyttää sinäänsä koko homma, koska kone pelittää muuten ihan täydellisesti, mutta sitten tuollaiset 'kosmeettiset' viat tulee pilaamaan sen kokonaisfiiliksen... 

Eli tosiaan aina niiden hyvien uutisten joukkoon mahtuu näitä vähemmänkin hyviä, mutta pääasiallisesti väittäisin fiiliksen olevan siellä positiivisen puolella - olenhan pian maisteri. Sietää sitä hymyilläkin :)

Kommentit

  1. Huikee suoritus!! Paljon Onnea!!!

    VastaaPoista
  2. Hieno juttu! Onnea ihan hirveesti! Nyt saat naatiskella kesästäkin huoletta. :)

    VastaaPoista
  3. Hurjan paljon onnea! Tästä sai inspistä että pakko jatkaa omaakin gradua vaikka kesä ja kaikkea muuta mielessä.
    Liz

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, kannattaa se vääntää mahdollisimman nopeasti alta pois, niin ei sitten jää roikkumaan. Tsemppiä! :)

      Poista
  4. Huippua, onnittelut! Mulla tuli eilen tasan kaks vuotta valmistujaisista, hurjaa vauhtia menee aika vaikka just sitä facebookiin päivitti et maisteriksi tultiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, se todella menee vauhdilla... juurihan sitä ite päivitti, että on ylipäätään päässyt opiskelemaan :D Mutta joo, reilu pari kuukautta saa vielä odotella sitä 'virallista' valmistumista...

      Poista
  5. Congrats! Tuossa kuukausi sitten kirjoittelin kommenttia, jossa mainitsin palauttaneeni oman graduni. Yllätys oli myöskin suuri, kun se tuli takaisin arvosanalla 4/5. Varsinkin kun loppuvaiheessa tein gradua vain sillä mentaliteetillä, että haluan vain valmistua. Nyt olen reilun viikon ollut KTM ja onhan tämän maisteriselämä mukavaa :) Tsemppiä myös viimeiseen puristukseen, onhan sitä työtä mukavampi nyt hioa, kun tietää että ihan hyvä arvosana on jo takataskussa. Motivaatiokin varmaan on suurempi, kun "tietää" että omalla työllä on nyt vaikutusta arvosanaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joo muistan kyllä kommentin... Silloin sitä vaan toivoi, että on itsekin jossain vaiheessa samassa pisteessä :D Onnea 4:sta, se on todella hyvin vedetty!! Nyt todellakin on se varsinainen paine poissa harteilta ja voi vaan rauhassa keskittyä työn hiomiseen.. Joskaan en ole vielä edes palautetta vilkaissut, odotan sellaista motivaatiopiikkiä homman aloittamiseen! :)

      Poista
  6. Isot onnittelut! :)

    -Miia

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti