Landella.

Vajaa pari viikkoa sitten suunnattiin pariksi viikoksi meidän 'mökille', eli edesmenneen papan vanhalle lapsuudenkodille, joka sittemmin on lähinnä toiminut sellaisena kesäkohteena. Paikka, joka lapsuudesta tuo mieleen serkkujen kanssa vietetyt kesät ja muutamat juhannukset ja ulkovessan. Talossa on kyllä ihan toimiva oikea sisävessa, mutta lapsena muistan, että käytiin aina siellä ulkona, kun kerta niitä pönttöjäkin oli kaksi...vähän niinkuin joskus Onnelan naisten puolella oli yksi koppi kahdella pöntöllä. Melkein ainakin sama.

Kyseessä ei siis ole mikään luksuslomapaikka luonnon keskellä, vaan oikeasti sellainen paluu useampi kymmentä vuotta taaksepäin keskelle korpea, josta on sittemmin kadonnut kaikki palvelut ja elämää on lähinnä kesäisin. Tai siltä se ainakin tuntuu. On sinne talolle kyllä viety telkka ja vissiin vhs-videotkin (?), mutta periaatteessa paikka huokuu todella vanhaa aikaa. Talo lämmitetään kamiinoilla ja suihkuakaan ei ole - peseytyminen hoidetaan saunan yhteydessä lämmitetyllä vedellä pesuvatien avulla. Lapsena viihdykettä tuoneet Aku Ankatkin on jostain 60-70-luvuilta. Pihlajavesi on Keuruun kyljessä oleva pieni about 500 asukkaan paikkakunta, joka ilmeisemminkin tuplaa väkilukunsa kesäisin. Luin tämän faktan kyläkaupan seinässä olevasta tiedotteesta. Paikallisesta kylälehdestä löysin puhelinluettelonkin, siinä oli neljä sivua, sisältäen myös isäni yhteystiedot, joka käy tuon sukupolven sisarista paikalla eniten, ehkä kerran pariin kuukauteen ympäri vuoden.







En ole mökkiläinen, en ole koskaan ollut sitä. Rakastan kyllä tietyllä tapaa maaseudun rauhaa ja annan suurta arvoa Suomen upealle luonnolle ja loputtomille järville, mutta inhoan kylmää ja hyttysiä, jotka valitettavasti ovat iso osa Suomen kesää, etenkin isompien kaupunkien ulkopuolella. Kävisin myös useammin uimassa, jos säät olisi paremmat ja vesi niin kirkasta, että pohjaan näkyy (koko lapsuuteni mutapohjaisessa järvessä uinut ja silti kehittänyt jonkun oudon kammon pimeitä vesiä kohtaan...). Sitä harvoin tapahtuu. Tälläkin kertaa jätin uimisen väliin, joskin vain sään takia. Harmi, sillä tuo läheinen ranta on aivan ihana lämpimillä keleillä.

Mutta niin... Koska siellä kaupungin ulkopuolella (Lahden nyt melkeen laskee kaupungiksi :p) on loppujen lopuksi vietetty ihan liian vähän aikaa, ei sinne oikein enää totu. Ainakaan jos on liikaa hyttysiä. Oikeastaan jo pelkästään Lahteen tullessa (vaikka keskustassa äiti asuukin), tulee sellainen olo, että nyt voi olla verkkareissa ja meikittä ihan 24/7, onhan tämä nyt kuitenkin Lahti. Eli eipä ne tämän kesän vaatteet juuri tuosta ylläolevasta ole poikenneet... Naurattaa kyllä itseäkin tuo todellisuuspako, Batman-pöksyt & 'I'd rather be a unicorn'-collari. Master in Leisure indeed.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti