Keukenhof 2015

Nyt ei postaukset tule menemään ihan aikajärjestyksessä, mutta laitetaan näin niinkuin 'tärkeysjärjestyksessä'. Jos joku vielä tänä vuonna haluaa ehtiä ihastelemaan Keukenhofin tulppaanimeriä, ei enää kovin montaa viikkoa ole tähän mahdollisuutta. Puisto sijaitsee aikalailla Amsterdamin lentokentän Schipholin tuntumassa, Lissessä, jonne järjestään bussikuljetuksia mm. juurikin Schipholilta, Amsterdamin keskustasta, Haarlemista ja Leidenistä. Itse otettiin juna Bredasta Haagin kautta Leideniin ja sieltä jatkettiin bussilla Keukenhofiin. Lippuja voi ostaa joko etukäteen netistä tai paikanpäältä, mutta ainakin turisteille nuo yhteisliput, jotka sisältää myös kuljetuksen, on todella käteviä. Bussimatkan tosin maksaa myös ihan perus OV-kortilla, joka Leidenistä oli n. 4e suuntaansa (Schipholilta varmaan hieman enemmän).

Itse liput maksavat aikuisilta 16e/kpl, joka siinä sisäänkäynnin jälkeisessä tungoksessa tuntui jokseenkin aivan liian suurelta summalta mokomasta tursitiahtaudesta. Kuitenkin, hieman pidemmälle puistoa kävellessä ja porukan hälvetessä fiiliskin alkoi nousta (kurjasta ilmasta huolimatta) ja pääsi todella nauttimaan näkemästään. Aivan mielettömiä istutuksia ja todellakin vierailun arvoinen paikka. Jos siis Hollaantiin vielä ennen 17. toukokuuta suuntaatte, ehdottomasti kannattaa yrittää tuolle vierailulle rako ohjelmasta varata... Seuraavaksi mahdollisuus aukeaa vasta ensi vuoden maaliskuun lopulla.






















Eikö olekin aika hienon näköistä? :) Niin ja kuten kuvista näkyy, myös koirat on alueella sallittuja, kunhan muistaa kaikki jätökset kerätä mennessään. Tosin heti noiden porttien jälkeen tuli miettineeksi, että olikohan sittenkään järkevä ratkaisu pientä raahata sinne mukaan, mutta niin kauan kun koiran saa ruuhkaisimmissa paikoissa nostettua syliin, ei ongelmaa ollut. Eli isomman koiran kanssa en kyllä tuonne lähtisi, ihan jo sen koiran oman mielenrauhan takia. Teté tosin aiheutti useampiakin huvittuneita katseita, saadessaan hepuleita niin noiden häkkilintujen kuin häkeissä olleiden pupujenkin kanssa :D Hassu tyttö. 

Joka tapauksessa turistipaljoudesta huolimatta (erityisesti kiinalaiset, japanilaiset ja intialaiset oli todella hyvin edustettuina) Keukenhof on kaikessa loistossaan ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Ja oman viihteensä tuo ihan jo ihmisten poseerausten seurailu... itsehän olin mm. tähän asti siinä uskossa, että 'selfie-keppi' on lähinnä vain hyvä vitsi. No ei se vissiin ole :p

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti