"Sinä et sittenkään voinut olla avaamatta!" - Tuutikki

Tiedättekö mikä äideissä on niin ihanaa? Ne kuuntelee aina. Siis aina, vaikka ohimennen vain mainitsisi jotain, niin silti ne kuuntelee. Ainakin meidän äiti. Se taisi olla joskus maaliskuussa, kun ihailin Sokoksella noita Muurlan emalisia muumimukeja, ja erityisesti ihastuin tähän Tove 100-vuotis malliston kappaleeseen. Oli siis aivan ihana yllätys, kun kesällä kotiin pääsin ja tällainen paketti odotti pöydällä!


Muki oli paketissa Hollantiin asti, kunnes viimeinkin raaskin sen avata... Melkein väittäisin, että kahvi maistuu tästä jopa paremmalta kuin Starbucks-mukista :)


1-IMG_8612 1-IMG_8615

"Se on psykosomaattista. Yläpää ei tunne pelkoa, mutta jalat tutisevat." - Nipsu


Netti on täynnä erilaisia muumien mietelauseita ja niitä lukiessa osui silmään tuo edeltävä, sillä se kuvaa täydellisesti tämän aamun fiiliksiä, sen verran on taas keho reagoinut tähän vajaan viikon jännitykseen. Viikonloppuna otin hieman rennommin ja käytiin Marliesin kanssa ulkona lyhyesti molempina iltoina, mutta sunnuntaista keskiviikkoon luin todella tiiviiseen tahtiin tilastotieteen tenttiin... Ja tiedättekö sen fiiliksen, kun tuntuu että mitä enemmän lukee, sitä vähemmän tietää? Se oli nimenomainen fiilis tänä aamuna ennen tenttiä. Luulin, että oksennan, kun koululle pääsin... Ruoka on maistunut tosi nihkeästi alkuviikon ja tänään aamullakin sain vaivoin kahvin ja lasin ananas-kookosvettä alas. Pysyin silti tajuissani, onneksi.


Tentti itsessään oli vähän kaksijakoinen. Kysymykset oli avoimia, kuten opettaja lupasikin, ja kohtuu ymmärrettäviä. Tosin ehkä liiankin suurpiirteisiä ja pelkäsin, että tarinoin ihan aiheen vierestä liian yksityiskohtaisesti, kun oikeasti pyydettiin lyhyttä vastausta. Joka tapauksessa sain kaikkiin kysymyksiin vastattua, toisiin vahvemmin, toisiin heikommin, ja loppufiilis oli aika epämääräinen... Tavallaan meni ihan ok, mutta se fiilis on pettänyt aiemminkin. Ja sitten odoteltiin tuloksia iltapäivään... pisin kolmetuntinen ikinä!


1-IMG_8614 1-IMG_8622

Tentti oli ohi 12 pintaan ja kolmen aikaan tuli tuli opettajalta viesti: "Congratulations! You passed RM3! 6.1 for the theory, 7.5 for the SPSS, Overall grade is then 6.8. Happy celebration!" - Ette usko mikä helpotus!!!


Eihän tuo yksittäinen arvosana mikään mieletön ollut, mutta jos periaatteessa tavoite oli juuri ja juuri se 5,5, olen enemmän kuin tyytyväinen saadessani 6,1. Huh. Tilastotieteet ei tuon teorian osalta ole kyllä mikään oma juttu, etenkin kun sen opiskelemisen aloitti jatkokurssista ilman mitään pohjaa :D Noh, onneksi tuo SPSS-koe vähän nosti sitä lopullista arvosanaa. Ja jos "Study in Holland"-sivustoa on uskominen, 6,8 on ihan ok arvosana: "In Holland, however, an 8 is a very good grade, since most grades are between 6 and 8; only excellent students achieve a grade higher than 8." Eli ollakseen kurssina täysi murheenkryyni, olen loppuarvosanaan ihan tyytyväinen... Ja mikä tärkeintä, se meni läpi!!! 


Niin joo ja saatiin muuten se meidän projektiin liittyvä esseekin reippaasti hyväksyttynä takasin, eli todellakin, kaikki pisteet kasassa! Maisterivuosi alkaa maanantaina! :) Muutama kuukausi takaperin en olisi ehkä ihan niin vahvasti asiaa allekirjoittanut, mutta toisaalta, asioilla on aina tapana järjestyä... If it's meant to be, it will find its way.



10404135_496731820461070_5792255982296680842_n


Nyt hyvillä fiiliksillä voi löhöillä illan ja nauttia TVkaistan tarjonnasta... Huomasin äsken, että YLE näyttää vieläkin Muumeja! Ihanaa! Mutta nyt pidän pienen tauon niistä ja tuijotan BB:tä, turhinta viihdettä ikinä ja silti sitä katsoo. Olin jo huolissani, kun niitä nettivideoita ei voinut Hollannissa katsoa, mutta onneksi nuo iltalähetykset sentään näkyy tuolta kaistalta :p


Viikonlopuksi pohdin jonkinlaista shoppailureissua Den Haagiin. Rahaa ei ole yhtään, mutta tein ennen tenttiä pitkän listan kaikista jutuista, jotka saan ostaa, jos pääsen tentin läpi... Listasta tuli aika pitkä :p Ihan kaikkeen ei millään ole varaa, mutta jos muutaman jutun ainakin saisi hankkia. Ehdottomasti listan kärkipäässä on yhdet Massimo Duttin saappaat... Ja lähin Massimo Dutti on siellä Haagissa. Siksi sinne.


Palataan taas!

Kommentit

  1. Oi kun mukava kuulla, että opiskelut jatkuvat suoraan ilman taukoja. En tosin muuta sinulta odottanutkaan. :) Oikein mukavaa alkavaa opiskeluvuotta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti, olo on kieltämättä helpottunut! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti