Just fine.

Onni on oma jääkaappi. Sain sellaisen huoneeseeni sunnuntai-iltana ja maanantaina pääsin ottamaan sen käyttöön. Silloin tosin harmitti, ettei siellä juurikaan ollut sisältöä, koska en tenniksen jälkeen kerennyt kauppaan, mutta fiilistelin vähän laittamalla sinne pöydällä olleet hedelmät ja puolillaan olevan viinipullon. Jostain syystä nukahdin illalla jo kymmenen jälkeen ja heräilin sitten yöllä useampaankin kertaan. Kuuden aikaan toivoin, että kello olisi ollut enemmän, jotta olisin jo voinut nousta ja lähteä vaikka niille ruokaostoksille, mutta ei... Ei kai kukaan oikeasti kuudelta vapaa-päivänä nouse, eihän? Sain kuin sainkin jatkettua unta sinne 11 asti, kunnes oli sellainen normaali aika nousta sängystä ja noh, lähteä sinne kauppaan. Vihdoinkin.


Oi että näki taas Albert Heijnin valikoimat niin uusin silmin. Olen siis tähän mennessä elänyt sellaisella pienen vihanneslokeron kokoisella jääkaappitilalla, koska tässä talossa on tasan yksi jääkaappi-pakastin yhdistelmä ja se jaetaan n. 10 asukkaan kesken. Siinä voi sitten miettiä kuinka hyvä saavutus se lokeronkin valtaaminen on ollut, eikä tosiaan ole tarvinnut juhlia kylmätuotevalikoimilla, vaan kotona syömiset on olleet pitkälti sitä pussikeitto + raejuusto valikoimaa sekä erilaisia on-the-go-tuotteita (Hollannissahan saa oikeasti melkeen kaiken mitä mieleen tulee yksittäispakattuna, ja jos ostaa isomman paketin, niin niidenkin sisältö on yleensä jaettu pienempiin pakkauksiin - välipalakulttuuri kukoistaa). Hedelmiä ja vihanneksia on voinut ostaa pienemmissä määrin mitä ne nyt tuossa pöydällä säilyvät, mutta jostain syystä tykkään nauttia omani kylmänä ja siihen ei ole kummoistakaan mahdollisuutta ollut. Mutta nyt on ja kyllä sinne ruokakauppaan sitä rahaa upposikin ihan kiitettävästi. Oikeastaan ainoat ei-jääkaappitavarat mitä tuli ostettua oli leipä ja popparit. Kyllä, leipää (jota en osta oikeastaan ikinä), koska sain kerrankin ostaa sen päälle normaalit juustot ja muut särpimet. Ostin jopa margariinin, koska olin niin fiiliksissä, että on tilaa säilyttää tuollaistakin turhaketta, jonka kulutus kestää yleensä useamman kuukauden!


Tavallaan tekee niin hyvää tälle omalle aikaisemmin niin kulutuskeskeiselle elämälle joutua yllättäen tällaiseen elämäntilanteeseen mitä se nyt on.  Osaa arvostaa asioita ihan eri tavalla ja huomaa kuinka vähällä sitä loppujen lopuksi pärjää (jääkaappi!!!). En muista tuliko sitä blogissa koskaan mainittuakaan, mutta tälle ekalle vuodellehan ei Kelalta sitä opintotukea sitten tippunut euroakaan. "Premaster"-vuotta ei lueta maisteriopintoihin, koska Suomessa ei vastaavaa koulutusta ole tarjolla. Voin palata asiaan sitten, kun se varsinainen maisterivuosi ensi syksynä alkaa. Eli periaatteessa Suomessa amk-pohjaisille maisteriopiskelijoille maksetaan kyllä opintotukea siltä lisäajaltakin, jonka pohjakoulutuksen täydentäminen vaatii, kunhan vain he ovat nimellisesti sen "maisteriohjelman alla". Samoin jos olisin hakenut uudelleen tukea alemman tutkinnon suorittamiseen, eli olisin aloittanut täällä kaiken alusta, olisin tuen saanut, koska se on "tutkintoon tähtäävää koulutusta"... Siis mitä paskaa oikeasti!??


Käyn tätä koulua täällä tasan kaksi vuotta, aivan saman verran kuin maisteriopiskelijat Suomessakin ja sitten sitä nillitetään vain tuosta ensimmäisen vuoden nimestä, että kun se ei ole tutkintoon tähtäävää koulutusta.... wtf. Oikeasti. Niin ja muita tukiahan ei voi saada, koska en ole työtön työnhakija ja mitään toimeentulotukea en myöskään voi saada, koska ei mitään "ulkomailla oleskelua" tueta... Opiskelijana en saa mitään tukia, mutta jos hengailisin Suomessa tekemättä mitään, silloin sitä elämää kyllä rahoitettaisiin valtionkin puolesta. Niin käsittämätöntä touhua. Miksei opintotukea voida vaikka sitoa siihen valmistumiseen ylipäätään? Eikö periaate, että "saat opintotukea kunhan valmistut" toimisi paljon paremmin? Jos ei valmistu, maksaa sitten takaisin tai jotain. Jotenkin olen vain niin täynnä koko tuota systeemiä asian kanssa useamman kuukauden tapelleena, että palaa kiinni joka kerta, kun asia tulee puheeksi. Omaan ymmärrykseeni ei vaan mahdu se, että työttömyyttä ja sosiaalitapauksia tuetaan enemmän kuin niitä, jotka pyrkivät tekemään sillä elämällään jotain saadakseen tulevaisuudessa töitä, joissa viihtyvät. Näkyyhän se jo siinä opintotuen määrässäkin (jos on niin onnekas, että sitä saa), että on taloudellisesti kannattavampaa elää työttömänä, kuin opiskella. Jokin on pielessä ja pahasti...


217525_1650253819282_1325086263_31307320_4473872_n_large


No joo. Piti niin kirjoittaa positiivinen postaus (mm. jääkaapista ja ruokaostoksista), mutta minkä sille voi kun asia aina lähtee käsistä. Mutta kuitenkin, olen tyytyväinen, että hankin sen jääkaapin, vaikka tällä hetkellä saakin hieman tarkemmin mietti mihin ne vähät euronsa sijoittaa. Tosin täällä kun elää muiden opiskelijoiden ympäröimänä muuttuu ne omat kulutustottumukset väkisinkin. Lisäksi hollantilaiset on todella pihiä porukkaa ja siksi facebook ja netti ylipäätään on täynnä ties millaista osta-myy-kierrätä sivustoa. En siis tosiaankaan tuosta jääkaapista täyttä hintaa maksanut, siitä ei huolta. Seuraavana olisi hankintalistalla uusi pyörä... Se edellinen on nyt kärsinyt vandaalien kourissa sen verran, että kohta sillä ei enää ajella. Pyörää ei siis ole vielä pöllitty, mutta yritystä on kyllä ollut ja ilmeisesti epäonnistumisesta turhautuneena on aina jotain hajotettu. Edellisellä kerralla katkaistiin lampusta johdot, jotka sain korjattua, mutta tällä kertaa oli revitty koko lamppu irti. Lisäksi lokasuojaakin oli muotoiltu oikein kivasti. Olen joka päivä onnellisempi, etten lähtenyt omaa jopoani tänne kuskaamaan.


Olin alunperin kirjoittamassa tuosta jääkaapista facebook-päivitystä, kunnes mietin, että jaan sen mieluummin tänne, vaikka aika vähän asiaa viime aikoina onkin ollut. Että puhutaan sitten vaikka siitä jääkaapista. Ehkä tää blogi onkin enemmän nykyään sellanen 'reality check' tyyppinen paikka. Monet blogit kun on nykyään pelkkää juhlaa ja ostosta ostoksen perään, niin tänne voi sitten tulla toteamaan, että ei se elämä aina niin hienoa ole. Viimeinen puoli vuotta on sisältänyt tavallaan paljon asioita, joita olen aina halunnut, mutta toisaalta myös elämäni tähän asti isoimmat haasteet sekä ehdottomasti kovimmat ja kipeimmät menetykset. Jos joku kysyy olenko onnellinen, en osaa vastata siihen. Olen tavallaan tosi lyhyessä ajassa tajunnut kuinka monesta asiasta saan olla onnellinen ja myös sen kuinka pahasti sen onnen menetys sattuukaan. Yritän siis kaikella tapaa nauttia niistä asioista, mistä saan nauttia, vaikka tälläkin hetkellä parin kuukauden takainen menetys sattuu toisinaan niin paljon, että silmissä sumenee.


395101_312771185433592_100001021383900_1017369_1450721602_n_large


Oikeastaan noihin blogeihin liittyen pitikin teiltä kysyä... Olen viime aikoina itseasiassa ollut todella kyllästynyt lukemaan noita pintaliitopostauksia milloin mistäkin  ostoksista ja sponssipippaloista (katkeraa, kun en enää itse niihin ole päässyt) ja siksi oikeastaan huutelisin sellaisten ihan "tavallisten" blogien perään..?! Jotenkin se oma suosikkilista linkkeineen on niin jumahtanut niihin muutamaan vanhaan, joista ei tunnu mitään irtoavan ja huomaakin, että eniten fiilistä saa kavereiden pienemmistä ihan arkisista blogeista. Usein kommenttien myötä tuleekin klikkailtua katsomaan löytyykö nimen takaa joku mielenkiintoinen, mutta sitten ne unohtuu eikä enää millään muista kenen blogista olikaan kyse. Eli jos siis kirjoitat blogia, niin laita vaikka kommenttia ja parilla sanalla mainostusta sisällöstä, niin osaan jatkossakin palata parhaiden pariin! :) Ja erityisesti jos joukossa on muitakin Hollannissa asuvia, niin olisi kiva lukea muidenkin tarinoita.


Ja sitten toinen vinkkipyyntö... Joku superhyvä sarja seurattavaksi!? Viimeksi lukijoiden kehotuksella löysin itseni ainakin Greyn anatomian pariin ja se on nyt sitten katsottu siihen asti, kun jaksoja on ilmestynyt. Once upon a time on tauolla ja sama pätee Gleen kanssa. Eli noiden kolmen lomaillessa olisi hyvin aikaa aloittaa väliin joku uusi ja hyvä. Olen nyt kauden verran katsonut Two broke girlsiä, mutta njaah... Se on todellakin vaan ajan täytettä eikä varsinaisesti tarjoa mitään. Ainoat sarjat, jotka olen boxeina tähän mennessä hankkinut on olleet O.C., Täydelliset naiset, Sinkkuelämää, Greyn anatomia ja Lost, joskin viimeisin meni eron yhteydessä J:lle, mutta kuitenkin. Nuo on ne mistä olen kovasti tykännyt ja jotain vastaavaa olisi haussa. Huumoria, draamaa ja samaistuttavia henkilöhahmoja. Mikä olisi siis seuraava katsomisen arvoinen sarja, hyviä ehdotuksia otetaan vastaan! :)


46_large


Jälleen kerran muuten aloitin postauksen niin, että olin aluksi lisännyt muutamia kuvia ja lopuksi jouduin poistamaan ne, koska kuvat ja asiasisältö ei kohdanneet niin lainaan. Nää on juuri niitä postauksia, joihin tarvitaan asukuvia, koska niiden ympäriltä on harvoin mitään kovin tyhjentävää sanottavaa. Pitää varmaan ryhdistäytyä sen osalta jossain vaiheessa... Yritetään :)


Nyt menen syömään jätskiä ja tuijottamaan tota tyhmää sarjaa, ennen kuin parempaa löytyy tilalle. Ostin kaupasta myös Ben&Jerry's pikareita, vaikken ko. tuotteesta edes kauheasti välitä, mutta kun uudessa jääkaapissa on myös pakastelokero(!!) oli pakko hankkia sinnekin jotain... Syyt itse kullakin.

Kommentit

  1. Suositeltavia blogeja ei nyt äkkiseltään tule mieleen, mutta tv-sarjoja kylläkin!
    Hart of Dixie, Under the Dome, Orange is the New Black, New Girl, Game of Thrones, True Blood, Revenge, the Walking Dead, Roswell, Twin Peaks. Itse katsoin juuri Roswellin kaikki kaudet uudelleen, voi sitä nostalgian määrää! Hyvänmielenohjelma näistä olisi Hart of Dixie, ihanan lämminhenkinen huumorilla höystetty draama :)

    VastaaPoista
  2. Hart of Dixie! :)) Sen parissa olen ainakin itse viihtynyt hyvin!

    VastaaPoista
  3. Joo Kelan käytännöt on joskus ulkomailla hiukka erikoisia ja muutenkin. Varsinkin kun kaikkea verrataan Suomen systeemiin jossa ei aina ole päätä eikä häntää siinäkään.. tästä saisi tosiaan vaikka esseen aikaa. :) Ok, ei saisi valittaa kun opintotuki on oikeasti hieno asia mutta joskus tuntuu että käytännöissä ei ole päätä eikä häntää.

    VastaaPoista
  4. Joo, kyllä itseänikin on välillä ketuttanut noi Kelan kiemurat opintotuen suhteen. :/ Tsemppiä kevääseen!

    VastaaPoista
  5. No niin saisi :D En valita, etteikö se olisi hieno asia, mutta tosiaan käytännöt miten sitä jaetaan on niin ristiriitaisia...

    VastaaPoista
  6. Meitä on varmaan useampikin keitä on. Kiitos :)

    VastaaPoista
  7. Hip hurraa jääkaapille!! Ja Ben & Jerrys'ille!! ;)

    Komppaan edellistä ainakin sen verran että Orange is the new black on huippu (melkein tulee fiilis et voi ku pääsis iteki vankilaan :D) ja Under the domeen oon myös koukussa. Pitää otteessaan, ja aina ne jaksot loppuu kesken. Oon kyllä tykänny myös How I met your motherista.

    Se on hauska huomata kuinka se ympäröivä elämä muuttaa mielenkiinnon kohteita. Samat jutut ei enää tuokaan samaa tyydytystä ku ennen. Ja mun henk.kohtanen mielipide on se että moni blogi menettää hohtonsa kun ne menestyy, koska yhtäkkiä niissä ei enää muuta tehdä ku mainosteta sitä mitä on miltäki firmalta ilmaseks saatu. Ei sellasta jaksa lukea, boring. Omat jutut ja purinat jää pois ku ruvetaan vaan mainostajiks. Mulla ei oo linkata sulle mitään blogia koska mun eniten lukemat blogit on aiheista jotka ei sua kiinnosta :D

    VastaaPoista
  8. Tästä blogiaihealueesta taidettiinkin viimeksi puhua, joten ehkä mennää noilla sarjavinkeillä vaan :D Pitäis ehkä toi HIMYM yrittää netistä kaivaa ekasta kaudesta alkaen, koska satunnaiset jaksot on olleet joskus ihan ok...

    VastaaPoista
  9. Suosittelen sarjaa nimeltä Suits! Koukutuin kerrasta, ja kolmen viikon sisällä kaikki jaksot läpi. Myös Game of Thrones on älyttömän hyvä.

    Terkkuja Bredaan, NHTV oli myös mun opinahjo vuoden verran :)

    VastaaPoista
  10. Musta tuntuu että et välttämättä tykkäis mun lempparisarjoista (ruotsalaiset dekkarit ja esim. ihana Call the midwive ja synkempi Luther). No Girls ehkä ois semmonen, josta saattaisitkin tykätä. Sitä tosin on tehty vaan pari lyhyttä tuottaria. Tykkään itte eurooppalaisista sarjoista, noi jenkkien jutut ei paria poikkeusta lukuunottamatta oikein nappaa. Se glamour ei oo mun juttu, ei sarjoissa eikä blogeissa. ;)

    Tykkään My Explorationista täällä Rantapallolla. Sitten ihana Polka Dots ja pari harvemmin päivittyvää Lontoossa asuvien suominaikkosten blogia kuuluu lukulistan kärkipäähän. Kärkipäähän kuuluu myös Virpi sun blogi. Oot aito ihminen. Aitous on parasta. :)

    VastaaPoista
  11. Täytyy tutustua noihin. Ja kiitos, hauska sattuma :)

    VastaaPoista
  12. Roswell... nostalgiaa todellakin, vaikken itse en edes koskaan varsinaisesti seurannut sitä :D Kiitos vinkeistä, täytyy tutustua paremmin!

    VastaaPoista
  13. Voi ihana kuulla, vaikka tää onkin ollut tällasta masistelua viimeset kuukaudet :)

    VastaaPoista
  14. Silta! Ihan mielettömän hyvä jännäri. Sit vähän kevyemmistä tuo jonkun muunkin jo mainitsema Suits ja vielä kevyemmistä New girl ja Parks and recreation. Ite ainakin oon saanu netflixistä katottua noita ulkomaillakin, tais tosin toi meiän perheen teknisempi osapuoli tehä sitä ennen jotain pikkutaikoja. Loistavaa ajanvietettä kaikki! :)

    VastaaPoista
  15. Sarjasuosituksia: Gossip Girl, Girls, Siskoni on noita (charmed), Under the dome, Revolution, Teho-osasto. Nää tuli ekaks mieleen :)

    Sit pari "arkiblogia" mitä luen niin (en itse bloggaa mutta ajattelin jakaa pari suosikkiani :) :
    http://www.annaheartsyou.com/ Asukuvia, elämäntapamuutosta, terveellisiä elämäntapoja/treenaamista ja höpöttelyitä ihan normiarjesta. :) Nyt on ollut vähän hitaampi postaustahti koulukiireiden vuoksi, mutta ei oo mua haitannut :)

    http://www.ybyjenny.com/ Entinen Ikisinkku -blogi. Asiaa miehistä, sinkkuudesta, yleisesti elämästä ja ehkä vähän treenaamisesta. Jennyllä on vielä erikseen treeniblogi eli tuo Y blogi keskittyy enempi kaikkeen muuhun. :)

    Sitten oon ruvennut seuraamaan Xenian blogia, siellä on paljon vauvajuttuja joo, mutta ei oo Mua häirinnyt :) siellä on tosin paljon juttua myös heidän koiranpennusta, niin ehkä siltä kantilta toi ei oo sopiva blogi sulle. :(

    Ihana lueskella näitä sun juttuja Hollannista, tulee mieleen oma vaihtoaika siellä, niin hyvässä kuin pahassa :D

    VastaaPoista
  16. Kiitos vinkeistä ja kiva kuulla, että jutut miellyttää, vaikka fiilikset ei olekaan viime aikoina olleet ne parhaimmat :)

    VastaaPoista
  17. Tv-sarjoista suosittelen lämpimästi juurikin How I Met Your Motheria ja aloita ehdottomasti alusta! Itse katsoin ekan pilotti-jakson joskus waaaaaay back enkä jotenkin syttynyt. Sitten iski kolmen viikon flunssa just ennen joulua ja annoin sarjalle uuden mahdollisuuden. Onneksi annoin! Sarja on hauska ja hahmot tosi sympaattisia ja kuitenkin keskenään erilaisia. Tosta tulee etäisestä Frendit mieleen (lähinnä siksi, että myös HIMYM:ssä sarja keskittyy kaveriporukkaan ja niillä on vakkaribaari, jossa ne aina istuu).

    Toinen oma lemppari on Big Bang Theory, mutta siihen itse ainakin kaipaan suomenkielistä tekstitystä, koska monet sarjan läpät liittyy fysiikkaan ja kemiaan (ja mitä näitä muita "nörtti"aiheita nyt on, heh) ja jos sarjaa katsoo ilman (mitään) tekstityksiä, ainakaan allekirjoittaneelle ei aina aukee kaikki läpät ja se on tosi turhauttavaa.

    Mä kaipailen myöskin juuri noita "arkipäiväisiä" blogeja, samantyyppisiä kuin tää sun (ja kuin mitä itse kirjoitan. Apua, voiko noin sanoa kuulostamatta jotenkin tosi itsekeskeiseltä? :D): päiväkirjamaista ajatuksenvirtaa, aiheina kaikki mahdollinen irtokarkkien täydellisyydestä ja kultaa kalliimmista ystävistä Helsingin ihasteluun ja tulevaisuuden aprikointiin. Siis hyvin tavallista, mutta ihanaa elämää.

    Äläkä suotta ota stressiä omasta blogistasi tai sen aihealueista! Elämänmakuiset blogit on just niitä parhaimpia ja faktahan se on, ettei elämä aina ole ruusuilla tanssimista.

    Tsemppiä talveen ja opintoihin! :)

    VastaaPoista
  18. Eksyin sun blogiin ku googlettelin muiden mielipiteitä Changen hinnoista, selailin kaikki tissipostaukset läpi ja luulen että taidan joutua lukemaan tätä myös jatkossa ;) Vaikutat ihanan aidolta ja rehelliseltä ihmiseltä ja toit mukavaa vaihtelua juurikin niihin "hyvän mielen blogeihin", joissa kaikki on täydellistä ja jalassa on 500€ housut ja sitä rataa :D

    Mut jos siirrytään takas siihen asiaan miten tänne blogiin eksyinkään ;)
    Oon salaa leikitelly ajatuksella josko itekki joskus menis leikkaukseen... Mulla on aika samanlaiset taustat noiden tissien kans, geeniperimä plus pillerit ei oo tehny hyvää tälle varustukselle ja noi ongelmatki kuulosti melko tutuilta.. Sulle siitä leikkauksesta on jo vierähtäny muutama vuos niin jos ei oo kauheen tungettelevaa niin mua kiinnostais tietää mitä niille kuuluu nykyään? Onko kasvanu leikkauksen jälkeen takas (mun suuri pelko) ? Onko alkanu riippumaan? Näkyykö arvet vielä pahasti? Olis tosi kiva kuulla sun ajatuksia ja kokemuksia kun lähtötilanne on niin samanlainen :) ja kiitos paljon jos viitsit vastailla!

    -Marianne

    VastaaPoista
  19. HIMYM on konseptiltaan tuttu, mutta juurikin olen kaivannut, että sen saisi aloittaa ihan alusta. Saman tein aikoinaan Frendien kanssa ja kerralla nekin tuli läpi katsottua :) Big Bang Theory on ehkä vähän samanlainen "täytesarja" kuin 2 broke girls, ihan hauska toisinaan, mutta pitkän päälle ei siitä kyllä paljoa irtoa. Ja olet oikeassa mitä niihin fysiikan termeihin tulee, siksi sitä onkin tullut katsottua paljon TVkaistan puolelta.

    Ja mitä blogeihin tulee, näinhän se on. Päiväkirjan korvikkeena tämänkin aikoinaan aloitin, joten hyvin on asiansa ajanut. Kiitos :)

    VastaaPoista
  20. Kiitos, kiva kuulla :)

    Eipä ole hetkeen näitä kysymyksiä tullutkaan. Meinasin jossain vaiheessa jo vanhat arkistot piilottaa, mutta toisaalta näköjään niistä on edelleen saman asian kanssa painiville apua, joten olkoot siellä! Ja vastauksena kysymykseen, "niille" kuuluu oikein hyvää :D En aikoinaan miettinyt päätöstä leikkauksesta hetkeäkään, kun mahdollisuuden siihen sain, enkä sitä myöskään ole katunut. Rinnat on pitäneet todella hyvin kuosinsa ja arvet haalentuneet kiitettävästi. Koko ei ole juurikaan muuttunut, mitä nyt painon heitellessä on suuntaan jos toiseen huomannut pientä eroa, mutta noin niinkuin ylipäätään ei ole todellakaan kasvaneet takaisin :D Ja edelleenkin kuppikokoni on verrattaen iso, 70dd/e, mutta tosiaan se muoto ratkaisee ja paljon tulee käytettyä mekkoja ja vaatteita myös ilman liivejä, mikä kertoo jonkun verran. Ainahan kaikissa leikkauksissa on riskinsä ja jokainen on yksilö, mutta omalla kohdalla oli kyllä paras päätös ikinä ja tekisin saman uudestaan milloin vain. Oikeastaan ainut mikä harmittaa, on etten tiennyt mahdollisuudesta aikaisemmin vaan jouduin kärvistelemään tilanteeni kanssa "jopa" 25-vuotiaaksi.

    Tsemppiä prosessiin, jos siihen päätät ryhtyä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti