24.10.2017

Madurodam, Den Haag

Mietin ensin läväytänkö kaikki Haagin reissun kuvat vain yhteen postaukseen, mutta ehkä se on ihan jees hieman näitä jakaa edes muutamaan osaan. Ainakin tämän Madurodamin koin ansaitsevat täysin oman postauksensa.

Pyysin alkukesästä Marliesin miettimään mitä kaikkea Haagissa kannattaa "turistin" nähdä, jotta saa kaupungin tarjonnasta jonkinlaisen käsityksen. Tällöin kuulin ensimmäisen kerran Madurodamista (enkä edelleenkään osaa kirjoittaa tuota sanaa ensimmäisellä kerralla oikein). Olin alkuun hieman epäileväinen, koska se kuulosti lähinnä joltain lasten leikkipuistolta... vähän niinkuin joku Tanskan Legoland. Joskin Legolandiassa olen vieraillut tyyliin 12-vuotiaana, mutta silti. 

Madurodam on siis yksinkertaisesti Hollanti miniatyyrikoossa. Ihan jokaista kaupunkia ei luonnollisesti ole tuolla edustettuna, mutta kaikki tärkeimmät nähtävyydet ja turistikohteet on aika kivasti saatu mahdutettua. Kuvia kertyi puhelimen muistiin ihan liikaa, mutta tässä nyt muutama poiminta...Lisätietoja Madurodamista löytyy paikan omilta nettisivuilta, jos mahdollisesti tarkempia faktoja mm. lippuhinnoista ja aukioloajoista sekä muista nähtävyyksistä haluaa. Itse keskityin lähinnä tutustumaan puiston pääasiaan eli noihin miniatyyrirakennuksiin, mutta tuollahan tosiaan löytyy jos minkälaista tekemistä etenkin perheen pienimmille. Mutta tosiaan ei ole missään nimessä hukkaan heitettyä rahaa myös ihan aikuisena tuolla vieraille. Itse olen aina muutenkin rakastanut hollantilaista arkkitehtuuria ja sympaattisia kanavanvarren rakennelmia, joten ne näyttivät kyllä ihan yhtä sympaattisilta noin pienoiskoossa.

Ja puiston matkamuistomyymälästä tarttui mukaan mitä ihanin avainperä itselle... ;)

2 kommenttia:

  1. Mä kävin Madurodamissa nyt viime kesänä kun vietettiin kolme kuukautta Hollannissa. Tuo paikka oli tosi mielenkiintoinen ja kuten sanoit, soveltuu aikuisillekin vallan mainiosti. Ja Haag oli muutenkin yks mun lempikaupungeista! Muutenkin rakastuin koko Hollantiin ihan älyttömästi, oisin ollut valmis muuttamaan sinne vaikka saman tien :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan samaa mieltä - ja Hollanti on ihana! Kolmessa kuukaudessa sitä jo saakin jo vähän enemmän irti :)

      Poista