31.10.2016

Trick or treat?

Halloween! Se on niinkuin juuri tällä hetkellä juurikin käynnissä - kerrankin blogipostaus juuri eikä melkein ajankohtainen :D Ja huomenna on jo 1.11. Hyi, että on syksy hujahtanut ohi vauhdilla... En yleensä juurikaan halloweenia ole juhlinut, mutta pikkuhiljaa vuosi vuodelta se näyttää täällä Suomessakin nostavan suosiotaan kaikkien muiden kissan ristiäisten joukossa. Silti en millään usko, että näin ihan oikeana Halloween-päivänä kuitenkaan kovin moni on kyseistä juhlaa viettämässä, vaan monella ne juhlinnat osuivat vahvasti kuluneelle viikonlopulle. Kuten meilläkin. 

Tänä vuonna päätettiin siskon kanssa järjestää pienimuotoiset etkoilut meillä, ja mitä tarjoiluihin tuli, tietysti piti niissäkin sitä teemaa saada esille, joskin pientä lisähaastetta toi yksi vegaaniksi ilmoittautunut vieras (joka lopulta kuitenkin skippasikin itse bileet), mutta ihan kivasti sitä noita herkkuja väsäsi ilman mitään eläinperäisiä aineitakin - ja toisaalta tosi hyvä itsekin oppia enemmän ja enemmän vegaanimpaan suuntaan, vaikken siihen kyllä ihan täysin 100% varmaan koskaan pystykään... sen verran meinasi hermo mennä, kun jostain nomparellipurkeista tihrusti missä ei olisi mehiläisvahaa tai karmiinia, saati sitten kaikkia niitä kiellettyjä E-koodeja. Maito nyt tulee muutenkin ostettua nykyään kasvimaitona ja kermakin korvautuu helposti, eikä kanamuniakaan oikeasti tarvitse leipomisessa... mutta joo, nuo kaikki muut pikkutihrustamiset sitten meneekin jo itsellä aika yli. Voisin siis väittää olevani hyvin pitkälle tällainen pesco-semiovo-vegetaristi. Eli kala käy ja maitotuotteet joskus pienissä määrin, mutta muuten hyvin pitkälle kasvisruuilla mennään :)

Mutta tosiaan nyt tuli leivottua vegaanina 'mokkapala-muffinit', koristeltua Oreo-keksit ja väsäiltyä kirsikka-vadelma-kerrosshotit. Lisäksi Sini leipoi vegaanisia soijarouhe-sienipasteijoita ja Paula toi soijavartaita kaura-dipillä... ja tietenkin tietyt sipsit ja popparit oli myös vegaanisia. Ja hyvin maistui muillekin vieraille, vaikkei se ainut vegaani paikalle ilmaantunutkaan :D
Ja sitten tietenkin ne koristeet... Halloween on kuitenkin juhlana juuri sellainen, ettei niitä koristeita oikeasti pysty katselemaan sitä paria päivää pidempään, toisin kuin vaikkapa jonkun pikkujoulujen jälkeen, joten niissä mentiin hyvin pitkälle parinkympin budjetilla. Tietenkin tässäkin tapauksessa suurin osa koristeista oli sellaisia, jotka pystyi kivasti pakkaamaan piiloon odottamaan ensi vuotta, eli ei sentään ihan kaikki krääsä roskiin lentänyt heti seuraavana aamuna.

Tigerista sai paljon pienempää sälää todella edullisesti ja nuo verijälkitarrat taas löytyi Lidlistä. Lisäksi teippailtiin oviin sekä keittiön ja vessan lamppukupuihin punaista teippiä, jolla sai aika kivan valaistuksen aikaan. Niin ja lamppuun piti tietenkin laittaa hämähäkinseittiä, classic. Muovisia hämähäkkejä käytettiin niin koristeina kuin jääpalaoihinkin jäädytettynä ja satsumat oli ihan parhaita "minikurpitsoja", kun niihin piirsi tussilla naamat... kätevää.
Omaan asuun en lopulta juurikaan liikaa panostanut. Ostin vain tuollaiset kuvioidut sukkahousut ja päähän laitoin tuollaisen viime vuonna hankitun noitahatun. Mielestäni Halloween on nimenomaan sellainen karmivien asujen juhla ja itse en tykkää mistään liian pelottavasta... olisin halunnut olla joku Harry Potter -hahmo, mutta niidenkin lisenssiasut on aika kalliita, vaikka ihan vaan asustelinjalla meisikin. Ehkä ensi vuonna sitten :) Siskolle taas loihdin ihan vaan silmänrajaustussilla, mustalla luomivärillä ja huultenrajauskynällä tuollaisen 'el dia de muertos'-maskin, johon ainoastaan tuo valkoinen kasvomaali ostettiin erikseen. Ensi kertalaiseksi olen ihan tyytyväinen, tuollainen 'body-painting' on oikeasti aika hankalaa...Sellaiset juhlat. Mites teidän Halloween kulki? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti