25.4.2016

Jotain sentään.

Maanantaita! Aloitin päivän syömällä "aamiaiseksi" pizzan... eikös se niin mennyt, että syö aamulla kuin kuningas ja illalla kuin kerjäläinen tai jotain vastaavaa? Itsellä usein tuppaa menemään tuo juuri päinvastoin. Ärsytti vaan, kun kaupassa ei ollut mitään mitä lähdin sieltä hakemaan, joten lopulta nappasin pakastepizzan ja kotona päätin tehdä sen heti. Kahvia ja pizzaa, nam nam. 

Joskin erilaisia kahvi-ruoka-yhdistelmiä tuli maisteltua myös Moccamasterin pressitilaisuudessa Kaapelin kahvifestareilla, enkä nyt esim heti olisi osannut yhdistää limaista kalaa ja kylmää kahvia... mutta kyllä se ihan toimi. Tosin mitä tuollaisiin 'näyteannoksiin' tulee, ainahan ne toimii paremmin kuin hyvin, mutta jos nyt kotona alkaisin kokkailla jotain semiraakaa kuhaa jollain majoneeseilla ja tarjoisin sitä kylmän kahvin kanssa, voisi vatsanväänteet olla ihan omaa luokkaansa. Jätetään nuo yhdistelmät siis ammattilaisille.

Muita ammattilaisille jätettäviä hommia on ehdottomasti myös se hiustenleikkuu, josta jo pari postausta takaperin puhuin. Päädyin lopulta varaamaan ajan timman kautta yhteen Töölöläiseen kampaamoon ja hyvin kulutetun 35 euron jälkeen saan taas nauttia kerroksittaisen kevyistä kutreista. Ajan puitteissa kampaaja vielä väänteli latvat suoristusraudan kanssa laineille ja ehkä maailman eniten ärsyttää se, etten itse osaa edelleenkään tehdä itselleni suoristusraudalla minkäänlaisia kiharoita, vaikka hyvän raudankin omistan. Joku siinä tökkii. 

Värjäykset jätin tällä kertaa ja ajattelin elellä vielä hetken tällä ylikasvaneella juurikasvulla, ei se niin paha kai ole, mitä voisi ajatella. Täytyy jossain vaiheessa investoida kunnon kampaajakäynti, mutta kyllä tuo leikkauskin jo ihmeitä teki. Viime viikolla meni reilu satanen sitten myös pyörän huoltokeikkaan, kun päädyin vaihdattamaan siihen kokonaan uuden takavanteen, ja koska kyseessä oli tuollainen hollantilainen malli, se ei ollutkaan niin yksinkertaista, mikä sitten näkyi hinnassa. 20 euron pyörästä tulikin lopulta 129 euron pyörä, mutta nyt se on toisaalta hyvässä kunnossa ja varmasti hintansa arvoinen :D Niin ja kyseinen kuva tuossa alla ei ole omasta pyörästäni, vaan tuossa Töölön pyörähuollossa sattui olemaan myynnissä ihan uusi aito hollantilainen omafiets hintaan 399e! Jos en olisi omaani hankkinut, en olisi tuohonkaan törmännyt, mutta nyt ainakin tietää, että noitakin voi jopa Suomesta saada. Kyseessä on kuulemma ainut kappale ja sekin tullut myymälään vähän niinkuin sattumalta myyntiin, mutta siis joo - jos joku haluaa aidon hollantipyörän, niin tuolta niitä löytyisi yksi priima kappale :)
Ensi viikonloppuna onkin jo vappu, jota ei olekaan tullut juhlittua pariin vuoteen. Nyt tuli vihdoin syy avata vappuna myös synttäreistä asti hyllyssä odottanut 'Nicolas Feuillatte', sillä kävi hyvin sen viime tingassa laittamani työhakemuksen kanssa - sain kesäksi töitä!! Kyseessä tosiaan vain lyhyt muutaman kuukauden sijaisuus, mutta omaa alaa ja juuri sellaisia hommia, joita haluan jatkossakin tehdä, eli voisi huonomminkin mennä :) Jostain se on aloitettava ja eihän sitä koskaan tiedä, mikä se tilanne on sitten syksyllä...

Että sellaista. Nyt lähden keskustaan metsästämään puhelimen suojakuoria, sillä uusi puhelin on postissa matkalla (vihdoin raaskin sellaisenkin laittaa tilaukseen). Palataan taas :)

2 kommenttia:

  1. Onnea kesätöiden johdosta :) Vitsit toi sun kampaaja oli edullinen ja tosi kiva lopputulos! Oliko siis toi joku tarjous vai ihan normihinta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Timma-appsin kautta varasin ja kampaamon nimi oli Top7. Kyseessä oli ihan perus "kampaamoleikkaus" normaalihinnalla, vaikka malli hieman kevenikin. Hintaan kuului siis pesu, leikkaus ja muotoilu (Hollannissa tottui näistäkin maksamaan jokaisesta erikseen) ja kampaajan nimi oli Iida (jos siis innostut itsellesikin aikaa varailemaan) :D

      Poista