2.3.2016

"Why is a raven like a writing desk?" - The Mad Hatter

Vielä pikainen paluu helmikuun karnevaalifiiliksiin, kun vihdoin sain kamerasta siirrettyä nuo kuvat koneellekin asti... Eli tosiaan tämän vuoden asuvalinta: The Mad Hatter, Hullu Hatuntekijä tai ihan vaan Hatter / Hatuntekijä. Mitä versiota sitten ikinä seurataankaan, itse tykkäsin kovasti tuosta kuvaavasta etuliitteestä ja tosiaan noita Alice in Wonderland- versioitahan nimenomaan noin niinkuin kuvitettuina on piirretyistä valkokangasversioihin, joten enpä sitten tiedä onko siellä olemassa sitä ainoaa oikeaa. Yleensä olen tykännyt naamiaisasuissa siitä tunnistettavuudesta (kuten esim. viime vuonna meillä oli spaissarit ja oma Emma-asuni meni kyllä sen puolesta ihan nappiin), joten tänä vuonna saikin sitten todella repiä niitä hiuksia, kun ei sitten niin millään meinattu porukan kanssa päästä yksimielisyyteen teemasta. Lopulta porukka hieman jakautuikin asian suhteen ja mietittiin, että jos ensi vuoden juhlintoja tulee, sitten mennään kaikki samalla asulla (sekin voisi olla yllättävän hauskaa).

Itse pyörittelin mielessä sekä jonkinlaista prinsessa/keiju/carrie-outfittia ebaysta tilaamani tyllihameen puolesta ja ostinkin siihen ties mitä bodyja yhdistettäväksi, mutta jotenkin se kaivattu fiilis jäi puuttumaan. Viikolla ennen lähtöä oli tarkoitus mennä Helsingissä etsimään ja sovittelemaan Sinille jotain asuja ja siinä samassa sitten ajattelin itsekin selailla netistä, mitä nuo kaupat kohtuuhinnalla tarjoaisi. Jos jotain olen oppinut naamiaisasuista, niin sen, että ne ei ikinä koskaan missään maailmassa vastaa sitä kolttua, joka paketin kuvassa näkyy... Eli jos photoshopista valitetaan jatkuvasti, niin pahinta huijausta näkee juurikin näissä edullisissa naamiaisasuissa :D Kaikesta huolimatta mielenkiintoni kohdistui Buttericksin sivuille kahteen kostyymiin, "Hatuntekijään" sekä "Sydänten kuningattareen" - materiaalikuvauksien perusteella jollain tasolla toivoin näiden asujen olevan sovituksen arvoiset ja noh, olihan ne tavallaan.

No joo, se kuningattaren asu oli todella kamala. Ei istunut päälle lainkaan ja jotenkin tunsin itseni enemmänkin joulukuuseksi kuin millään tavalla "Red Queeniksi", joten se hylättiin samantein. Ja sitten tämä hatuntekijä. Asu oli yllättävän jämäkkä materiaaliltaan ja hieman sai kikkailla sovituksessa, että sai jäykän vetoketjun ja naftin yläosan kiinni asti. Loppujen lopuksi päällä tuo koko puku tuntui jopa hieman väljäjköltä, mutta tosiaan kuten sanottu, noissa asuissa mitotukset on aina vähän sinne päin, joten yleensä ne ei aina kertaheittämällä istu. Buttericksin sivuilla sanotaan puvun mitoista, että "vyötärönympärys 88 cm, rinnanympärys noin 74 + kuminauharypytys, joka antaa lisää joustoa."...Hehe, kieltämättä mielenkiintoiset mitotukset, jos paikkaansa pitää :D

Mutta siis joo... Olihan tuokin puku nyt kaikkea muuta kuin mitä itse kuva väittää. Hattu oli tuplasti isompi ja hameenhelman pituus yli polvien. Lisäksi nuo eturöyhelöiden napit oli ommeltu miten sattuu vinoon ja puvun kaikki muutkin napit roikkui vain muutaman langan varassa. Lopulta siis päädyin lyhentämään helmasta sen reilu 15cm, irroittamaan ja ompelemaan etuosan napit suoraan, kiristämään puvun muut napit sekä täyttämään hatun tyllillä, ettei se näyttäisi niin surkealta. Loppujen lopuksi mielestäni asu oli ihan tuon hintansa arvoinen ja kyllä sillä hyvin juhlittiin pari iltaa. Ja kiitos pitkien hihojen, tällä kertaa en myöskään saanut itselleni karnevaalien perinteistä räkätautia, vaikka juoksenneltiinkin ympäri keskustaa ilman päällystakkeja.

Toisin kuin spaissariasuissa, tällä kertaa ei kyllä kukaan tiennyt mitä esitän, mutta eipä se lopulta juuri menoa haitannut :) Ehkä noiden karnevaalien perusideakin on pukeutua mitä hullumpiin asuihin ja aika harva siellä oikeasti mitään järkevää esittää. Jengi todella panostaa asuihinsa ja kantaa mukanaan mitä kummallisempaa rekvisiittaa, joka todella saa kyllä fiiliksen nousemaan. Tänä vuonna yksi hittiasu näytti olevan puku, jossa kulki mukana suihkuverho tankoineen (tähän tyyliin). Tuonne oli sitten verhon taakse hyvä kutsua jengiä privabileisiin... itse olin tylsä ja kieltäydyin näistä kutsuista, mutta ideana ihan mielenkiintoinen. Ja tosiaan ei voi kyllä hollantilaisia mielikuvituksen puutteesta sättiä, suosittelen kaikille karnevaaleissa vierailua ihan jo pelkästään asujen takia... niitä riittää :D 

Ja tottakai vastaan tuli myös se ihan oikea leffasta kopioitu Hatuntekijä :´D Oli kyllä ihan mieletön panostus, pakko antaa creditit siitä... mutta kuten sanottu, versioita on monia ja hyvä niin :D Ja sitten tuli vastaan pari sankaria, jotka piti myös ikuistaa. Vessapaperirulla ja kilpikonna, joka oli taitavasti ottanut lasten ammeen kilvekseen... Oi voi. Priceless.
Että sellaiset karnevaalibileet tänä vuonna. Katukuvat otettu Anniinan ikkunasta, siitä oli helppo hypätä ovesta suoraan parhaimpaan bilevilinään, niin päivä- kuin yöaikaankin. Ja tuota menoahan tosiaan jatkui torstaista tiistai-iltaan, joskin itse katseltiin touhua läheltä vain sen kolmen illan verran. Saa nähdä vieläkö ensi vuonna on noin hyvä lokaatio, jos Hollannissa päättää siihen aikaan vierailla. Olisihan se tosin kiva, on ne sen verran kivat karkelot :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti