14.12.2015

Joulun odotusta?

Joulukuu. Ei muuten tunnu siltä yhtään. Vastahan sekin oli. Jotenkin viimeisin vuosi on tuntunut sellaiselta vuodelta, joka on vaan mennyt ohi sellaisessa sumussa. On kyllä tapahtunut asioita, mutta jotenkin tuntuu, että sitä on vaan ollut tekemättä sen enempää mitään. Voi ehkä johtua siitä, että kohta on vuosi siitä, kun maisteriopintojen se pahin vaihe oli paketissa ja alkoi gradun kirjoitus, joka taas oli sellainen itse aikataulutettu projekti. Olen siis kohta ollut vuoden verran periaatteessa täysin arjen aikatauluista vapaa, ja se on nimenomaan se, mikä saa fiiliksen tuntumaan niin sumuiselta.

Ihmiset yleensä valittaa todella paljon sellaisesta arjen kahdeksasta neljään oravanpyörästä, enkä itse väitä olevani asiassa yhtään sen parempi. Sitä valitin itsekin silloin pari vuotta takaperin. Tuntui, ettei elämässä liiku mihinkään päin, kun jokainen päivä on sitä samaa ja tuntui, että tylsässä työssä sitä vain tuhlasi itseään ja aikaansa. Edelleen allekirjoitan tuon fiiliksen, mutta kyllä todella paljon ajan tuhlaukselta tuntuu myös tämä nykyinen elämäntilanne. Mietin tuossa Tetén kanssa aamulla lenkillä, että tavallaan asiani on kuitenkin ihan hyvin, ainakin toistaiseksi. Olen ollut 'virallisesti' työtön vasta kolmisen kuukautta, ja siihenkin aikaan on mahtunut muita hoidettavia asioita, joten sitä 'joutoaikaa' niin sanotusti on takana Helsinkiin muuton jälkeen vasta kaksi kuukautta. Eli ei periaatteessa mitään, mutta silti alkaa pikkuhiljaa pää hajoamaan siihen, ettei ole sitä 'kahdeksasta neljään' aikataulua viikottain. Suomi on täynnä pitkäaikaistyöttömiä ja jo näin kahden kuukauden jälkeen en vain voi käsittää miten tällaiset ihmiset täyttävät päivänsä ja miten niiden pää kestää sitä 'toimettomuutta'?


Blogi on ollut ehkä senkin faktan takia hieman hiljainen viime aikoina, etten ole oikein keksinyt mistä sitä tänne kirjottelisi. En ehkä aikaisemminkaan kirjoitellut tänne mitään työasioita, mutta jos nyt puhutaan sellaisesta perusblogikamasta, kuten pukeutumisesta sun muusta, sillä saralla ei ole tällä hetkellä oikein mitään sanottavaa :D Olen kyllä täyttänyt päiväni vaikka minkälaisella tekemisellä, lähinnä liittyen tämän asunnon kunnostamiseen ja sellaisen oman omaisuuden läpikäymiseen (näkisitte meidän varaston!!!), mutta viimeisin projektini on Tetén koulutuksen aloittaminen. Tämä ideahan sai alkunsa (kuten jo jokunen postaus sitten kerroin), kun treffailin yhtä poikaa muutaman viikon verran (no worries, sekin on jo ohi), ja sitten yksi ilta tämän luona sohvalla istuskellessa Teté puri tyyppiä naamaan. Ei käynyt mitään sen vakavempaa, mutta siinä kohdassa sitä hieman heräsi, että ei hemmetti tuo pikkutyranni voi tuolla tavalla jatkossa käyttäytyä. Ja tästä asiasta edeten, eilen vihdoin istuin koko päivän koiraluennoilla oppien siitä miten eläin oppii ja miten koiran elekieltä luetaan. Mikään asia ei ollut täysin ennen kuulumatonta itselleni, mutta paljon tuli kyllä sellaisia käytännön vinkkejä, jotka olisi hyvä ottaa jatkossa huomioon. Ja huomenna tiistaina mennäänkin sitten Tetén kanssa kahdestaan tuonne koirakoululle ja katsotaan miten asioiden kanssa päästään etenemään noin niinkuin käytännön tasolla. Ehkä siitäkin pienestä vielä kunnon koira saadaan :)

Mitäs muuta. Niin joo joulu. Miten se taas lähestyykään niin vauhdilla. En edes tajunnut, että siihen on vain vajaa pari viikkoa aikaa. Viimeiset pari joulua on menneet ehkä tarkoituksellakin hieman ohi, enkä ole tainnut yhtäkään joululahjaa avata pariin vuoteen. Tämäkin joulu jää siinä mielessä hieman vajaaksi, että sisko viettää sen Budapestissa ja tulee Suomeen vasta tammikuussa. Ehkä sekin syynä siihen, miksi sitä itse keskittyy lähinnä siihen, mitä tekisi uv-aattona, kuin itse jouluna. Lahteen sitä jouluksi mennään, mutta yhtäkään lahjaa ei ole esim. tullut vielä hankittua :D Äitikin kovasti kyselee, milloin sinne menen ja mitä jouluruokia haluan ja ääh. En tiedä. En halua ajatella, että taas on joulu. ... Ja siitä tulikin mieleen, maistoin ensimmäistä kertaa yhdistelmää piparkakku ja homejuusto. En ymmärrä sitä mölyä kyseisen yhdistelmän ympärillä? En ole erityisemmin homejuuston ystävä (paitsi pizzassa) ja jossain piirakoissa tms. Olen kyllä viime vuosina tykästynyt enemmissä määrin vahvempiin juustoihin ja kuvittelin, että mahdollisesti sitten tähänkin yhdistelmaan ihastuisin. No en ihastunut. Enkä kyllä vihastunutkaan, koska mielestäni se ei maistunut miltään. Ei hyvältä, eikä pahalta. Lähinnä turhia kaloreita. Odotan edelleen, että joskus löydän itselleni sen "The" jouluherkun, jota aina odottaisi sen koko vuoden, että pääsee hyvällä omalla tunnolla syömään. Esim. Pandan suklaakonvehdeistakin ne parhaimmat on aina löytyneet makuunin hyllyistä, joten siitäkään ei mitään erikoisuutta saa. 


Mutta joo. Nyt voisin tästä kerätä itseni ja lähteä keskustaan hoitamaan asioita. Lähinnä hakemaan Tetélle ruokaa ja palkkionameja huomista varten, sekä noutamaan postista uuden untsikan, jonka Vilan sivuilta itselleni näppäilin ^^. Kolmas jo laatuaan, ensimmäinen musta jäi jossain vaiheessa Inkerille (ja on kuulemma ihan kamalassa kunnossa), edellinen beige alkaa olemaan täynnä kaikenmaailman tahroja, joita ei ole konepesukaan irroittanut (vaaleiden takkien kirous), joten jos nyt sitten seuraavat vuodet menisi tuolla tummansinisellä. Se beige voi sitten olla vaikka koirapuistotakki. Toivotaan vaan, että malli on tuossa uudessakin tasan sama, mitä edellisvuosina. Muuten menee pieleen.

Ainiin ja vielä yksi kysymys teille, joilla on Suomen Netflix (kyllä, sorruin siihen). Sarjoja selaillessa tuntuu, että siellä on sata ja yksi sellaista, joista en ole kuullut yhtään mitään, ja tähän mennessä olen vahingossa katsonut Drop Dead Divan kaikki tuottikset (luulin ensin, että se olisi ollut leffa ja sitten katsoin tylsyyksissäni ensimmäisen jakson ja jäin jostain syystä koukkuun...) ja nyt aloitin Roswellin :D :D Kyllä. En koskaan katsonut sitä teininä, joten pakkohan on tämäkin aukko sivistyksessä paikata. Eli niin, heikoilla mennään, joten suositelkaa sieltä teidän lemppareita! Kiitos jo etukäteen. Palataan taas.

12 kommenttia:

 1. Meillä on luullakseni aika erilainen sarjamaku ;), mutta suosittelisin sulle Screamia, en leffoja vaan nimenomaan sarjaa.

  Siis mitä, joulutortut on tietty paras jouluherkku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se luumuhillo on vaan jotenkin niin ällöä... Kyllä niitä ehkä yhden tai kaksi joulunaikana syö, jos pakko, mutta ei muuten :D Ehkä pitää etsiä joku muu hillovaihtoehto.

   Poista
 2. Siskoni on noita -sarja oli aika nostalginen! Muistan kun joskus teininä tuli niitä katsottua :D Frendejä oon myös kattonu.
  Vähän uudempia sarjoja mitä oon katellu on Terra Nova, Orange is the new black ja Touch :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frendit ja Orange is the new black onkin jo katseltu (frendit tietty menee aina), mutta täytyy tutkia noi muut, kiitti :)

   Poista
 3. Suosittelen ainakin seuraavia: Suits, House of Cards, Breaking Bad, Modern Family, How to get away with murder, Arrested Development ja Orange is the new black :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suits onkin jo koluttu ainakin 4 kauden verran, mutta jossain vaiheessa kyllästyin siihen, pitää ehkä kokeilla uusiksi. Orange is the new black on myös nähty. Modern Family oli jotenkin rasittava omaan makuun parin jakson verran, mutta täytyy kurkata noi muut. Kiitos :)

   Poista
 4. Mä en oo kattonu ku OITNB:ä, Lilyhammeria, Tervetuloa Ruotsiin (jäi kylläkin kesken) ja New Girliä. Ja toki joka iltanen Family Guy on vaan kova! Eiku katottiin me myös Hannibalia, se oli kyllä kans jees!
  -Saukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Ruotsiin oli mahtava, molemmat kaudet :D New Girl on myös katottu, sekä orange is the new black... Täytyy tutkia noi muut myös, joskaan piirretyt ei ihan itteen iske :p

   Poista
 5. How to get away with murder on aivan huippu! Koukutin jo yhden kaverinkin siihen :D

  VastaaPoista
 6. Scream- ja Orphan Black-sarjat ovat tosi hyviä! Molempiin jää koukkuun.

  VastaaPoista