31.12.2015

2015

Viime vuonna tämä jäi välistä kokonaan ja aikaisimpina vuosina olen tehnyt kyseisen kyselyn englanniksi ja ilmeisesti osa kyssäreistäkin on ollut hieman erilaisia (tämän kopioin jostain netistä, kun en jaksanut kaikkea suomentaa ja kirjoittaa uusiksi... niin ja nyt haluan tehdä tämän suomeksi, ilman sen kummempia perusteluita :) Blogista löytyy myös vuosien 2012 ja 2013 vastaukset, jos jotain mahdollisesti kiinnostaa.

1. Mitä teit vuonna 2015 sellaista, jota et ole tehnyt aiemmin?

Kirjoitin gradun ja valmistuin maisteriksi. Ja onhan niitä monia muitakin pikkujuttuja, mutta tuo nyt merkittävin :)

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi?

En ainakaan niitä mitä tähän hätään tulee mieleen. Säälittävää.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?

Voi kuulkaa ihan liian moni. En edes jaksa niitä tähän luetella, koska kuitenkin joku jäisi pois.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?

Jotenkin on sellainen kutina, että joku olisi kuollut, mutta ei vissiin sitten niin läheinen. Edellisenä vuonna kyllä kuoli.

5. Missä maissa kävit?

Todella tylsästi ihan vaan Suomessa, Ruotsissa ja Hollannissa. Ehkä Belgiassa, en muista tarkalleen. Niin ja Unkarissa tietenkin! Meinasi unohtua :D

6. Mitä haluaisit vuodelta 2016 sellaista, joka ei onnistunut vuonna 2015?

Kivan työpaikan. Ja muutaman ylimääräisen kilon pois, että kaikki vanhat vaatteet mahtuisi mukavasti päälle. Ja joku sellainen normaali ulkomaanmatka olisi kiva, kun viimeiset pari vuotta kaikki ylimääräiset matkarahat on menneet Suomessa vierailuun.

7. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2015?

18.6. Gradu meni ensiyrittämällä läpi, ja 24.9. valmistuin maisteriksi. Niin ja tietenkin 17.7., kun tuli se pelätty 30 täyteen :D

8. Vuoden suurin saavutuksesi?

No eiköhän se tuo valmistuminen ole.

9. ...ja suurin epäonnistuminen?

Vähän kaivelee, etten saanut itsestäni irti nostaa sitä gradun numeroa puolikkaalla ylöspäin. Sinäänsä asialla ei ole väliä, koska numero oli joka tapauksessa hyvä, mutta kun mahkut oli, niin olihan se vähän hölmöä olla laiska. Niin ja sitten se about 3-5 kilon lihominen oli ihan turhaa ja se, ettei tuollaista määrää muka osaa tiputtaa.

10. Kärsitkö vammoista?

En kyllä muistaakseni.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?

Jaa. Ostin aika vähän mitään erikoisempaa, lähinnä vaan kaikkia hyötyjuttuja. En osaa eritellä mitää 'parasta' asiaa.

12. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta?

Äidin nyt aina. Sitten tietysti Anniinan! En tiedä miten olisin Hollannissa saanut kaikki asiat kasaan ilman sitä naista.

13. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta?

Miesten, aina. Joidenkin ystävien. Ja Tetén muutamaan otteeseen.

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Varmaankin vuokraan ja ruokaan. Mutta muuten meni paljon rahaa mm. lentoihin, jotka tuntuu niin turhilta ostoksilta, kun ne on ollut pääosin Hollannin ja Suomen väliä.

15. Mistä innostuit eniten?

En muista mitään isompia 'innostuksen tunteita', paitsi ehkä sen, kun tajusin oikeasti osaavani käyttää SPSS:ää (ja olevani siinä vielä hyvä) ja tulkita niitä tilastollisia lukuja ja tehdä ihan oman oikean tutkimuksen graduun... järkyttävää, mikä tunnustus tämäkin on :D) Ei kukaan listaa vuoden aikana innostuneensa tilastotieteestä?! Ehkä se innostus oli sitä, että kun tajusi, että oli yksi niistä harvoista, jotka oli päässeet kaikki tentit ekalla läpi ja ka. oli noussut todella paljon, ja sitä oli kerrankin se 'hikari'. En ole ikinä elämässäni kokenut olevani koulussa jotenkin erityisen hyvä missään lukuaineissa ja sittenkun yht'äkkiä ne oikeasti muka fiksut tyypit ihmettelee, miten sain kaiken kasaan niin nopeasti ja hyvillä numeroilla. Innostuin koulusta ja fiksuna olemisesta. Olisimpa kokenut tämänkin joskus 20 vuotta sitten, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan tai jotain...

16. Mikä albumi / kappale tulee muistuttamaan sinua vuodesta 2015?

En osaa sanoa mitään yhtä. Jos jotain tähän vuoteen sidonnaista omalta soittolistalta hakee, niin ehkä Vain Elämää kappaleet (Antti Tuisku, Anssi Kela), Ellinooran Minä elän ja Carrie, Apulannan Valot pimeyksien reunoilla, ja ehkä joku One Direction. Ja omalla tavallaan myös Spaissarit, koska niitä jamitettiin karnevaalien yhteydessä paljon!

17. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko onnellisempi vai surullisempi?

Aika samoissa varmaan. Viime vuonna olin ahdistuneempi, koska olin edelleenkin ihan pihalla gradun aiheesta enkä ollut yhtään varma miten tentit on menneet.

18. Lihavampi vai laihempi?

Aika samassa varmaan. Ehkä kilon tai kaksi laihempi.

19. Rikkaampi vai köyhempi?

Köyhempi, joskaan en paljoa. Opiskelijat saa kuitenkin vähemmän rahaa kuin ansiosidonnaisella olevat työttömät.

20. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?

Liikuntaa.

21. ...entä vähemmän?

Syömistä.

22. Oletko muuttunut paljon viime vuodesta?

Väittäisin, että olen, mutta en lähellekään niin paljon mitä vaikka olen muuttunut sitä edeltävästä vuodesta. Voi sitä henkisen kasvun määrää näiden parin vuoden aikana.

23. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä?

Valmistujaiset. Olisin kihartanut hiukset ja jättänyt sen hemmetin huivin pois niistä kuvista.

24. Rakastuitko vuonna 2015?

Joo en.

25. Miten vietit joulun?

Kotona Lahdessa äidin ja Tetén kanssa.

26. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?

Katsoin vuonna 2015 aivan luvattoman paljon sarjoja, joten en edes kehtaa myöntää. Mutta eiköhän ne parhaimmat ole aina se perus Greyn Anatomia ja Once Upon a Time.

27. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan?

Harvemmin käytän aikaa ihmisten vihaamiseen. Se on enemmänkin sellaista pettymistä ja voin kyllä sanoa, että olen muutamaan ihmiseen pettyneempi tänä vuonna mitä olin viime vuonna.

28. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Varmaan joku surkea Kinsellan pokkari. Ei vaan, ei ne ole surkeita. En muista, ei tullut mitään erityistä vastaan, luen koulukirjoten lisäksi niin vähän mitään. Tänä vuonna tuli luettua enemmänkin artikkeleita artikkeleiden perään.

29. ...entä musiikillinen löytö?

One Direction on yllättävän hyvä... ja onhan noita jotain yhden hitin kavereita enemmänkin, mutta ei kyllä mikään liiaksi sytyttänyt.

30. Mitä halusit ja sait?

Maisterin paperit.

31. Mitä halusit, muttet saanut?

Vuoden ilman ikääntymistä, bikinikropan ja poikaystävän. Mutta niinhän se on, pitäisi näissä toiveissakin olla hieman realisti.

32. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi?

Ei herännyt mitään suurempaa suosikkia.

33. Mitä teit syntymäpäivänäsi?

Juhlin Helsingissä kavereiden kanssa. Syötiin sushia, juotiin cosmoja, käytiin hohtokeilaamassa ja Apollossa tanssimassa ysäreiden tahtiin.

34. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi äärettömän paljon tyydyttävämmän?

Se viisi kiloa vähemmän painoa. Olisi ollut niin paljon vaatteita mitä olisi halunnut käyttää, mutta ne tuntui epämukavilta. Ja raha, se varmaan aina!!

35. Miten kuvailisit vaatemuotiasi vuonna 2015?

Verkkarit. Olin todella paljon kotona, koska kirjoitin gradua eikä koulua juuri ollut.

36. Mikä tai kuka sai sinut pysymään järjissäsi?

Teté!!! :D En vaan tajua ihmisiä, jotka pärjäävät ilman koiraa ja saavat elämässään pidettyä rytmin, jos mitään muuta varsinaista rytmiä ei ole.

37. Kenestä julkisuuden henkilöstä pidit eniten?

Antero Vartia. Se on vaan niin symppis. Ja tietenkin Anssi Kela sai taas fiilikset puolelleen monen vuoden jälkeen (olin joskus 16-vuotiaana todella iso fani)

38. Mikä poliittinen puheenaihe säväytti sinua eniten?

Jos ei mietitä kaikkea mahdollista eläinsuojelulainsäädännöllistä, niin varmaankin ne pakolaiset. Se hetki, kun Budapestissa kotiin lähtiessä työnsin matkalaukkuani sen surullisen kuuluisan pakolaisten täyttämän Keletin aseman poikki taiteillen sinne levitettyjen vilttien ja telttojen välistä tietä metroportaille, pieni ehkä kaksi vuotias kiharatukkainen poika tuli vastaan hymyillen kädet levällään ja tarrasi laukkuuni ja kääntyi sen taakse auttaakseen työntämisessä - tuolloin meinasi itku tulla.  Miksi elämä on niin epäreilua? Itse en tehnyt valintaa syntyä Suomeen, eikä se Keletin aseman pieni poika tasan tarkkaan valinnut syntymäänsä sotaisaan kotimaahansa. Sattumaa, niin hyvässä kuin pahassa. Jotenkin vaan oman oikeudentajuni mukaan on yksistään kohtuullista auttaa sieltä sodan jaloista pakenevia. Koska faktahan on, nuo ihmiset ei todellakaan haluaisi mitään muuta enempää kuin olla kotonaan ilman jatkuvaa kuoleman pelkoa. Pakolaisuus on näille ainut keino selvitä elossa, eikä ole kovin pitkä aika siitä, kun suomalaiset on olleet about samanlaisessa tilanteessa meidän naapurimaiden kanssa ja siksi se nykyajan suomalaisten todella kärkäs asenne on ihan liiankin surullinen. Ymmärrän kyllä eron elintasopakolaisten ja oikeasti hädässä olevien välillä, mutta jotenkin äh, en tiedä. Se aihe kuitenkin säväytti. 

39. Ketä kaipasit?

Viliä. Aina ja ikuisesti.

40. Kuka oli paras uusi tuttavuus?

Useampikin uusi kaveri, mutta en nyt tässä jaksa kaikkia luetella :) 

41. Kerro elämänohje, jonka opit vuonna 2015.

"If you focus on results, you'll never change. If you focus on change, you'll get results."

"You don't have to be great to start, but you have to start to be great."

"Never compare your beginning to someone else's middle - it prevents you from truly enjoying your own successes and achievements."


Ihanaa Uutta Vuotta 2016! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti