Back to Breda.

Suomi-vierailun postaussaldo pyöreä nolla. Ei ollut aikaa blogille, ei kavereille, eikä oikeastaan millekään... ja kaikki mitä teki muuta kuin opiskeli, toi inhottavan fiiliksen vatsanpohjaan, kun tiesi, että pitäisi olla lukemassa eikä vaikkapa tenniskentällä tai Hennesissä hipelöimässä äitiysvaatteita kaverin kanssa. Ei siis tosiaan tuntunut tuo viikko lomalta ollenkaan. Sain kyllä yhden tuskaisen kirjan luettua viikon aikana, mutta olin tehnyt itselleni todella kunnianhimoisen aikataulun ja siihen piti sisältyä toinenkin kirja ja vielä päälle kotitentti. Noh, olen aloittanut kotitentin luonnostelun, palautus on maanantaina, ja sitä yhtä kirjaa en edes aloittanut. Yllätys. Suoraan sanottuna ottaa päähän jo valmiiksi, kun tietää kuinka kurapaskaviikko tästäkin on tulossa. Sen siitä saa, kun päättää syyslomalla lomailla muutaman päivän. Ei pitäisi.


10409254_10152408832866190_3625863200075333867_n

Mutta hei jotain ihanaa sentään... Pötkötten täällä oman kämpän sängyllä tällä hetkellä joskaan en saa jalkoja suoraksi, koska jalkopäässä peiton päällä makoilee pieni karvakerä. Teté on Hollannissa! Matka meni käytännössä kohtuu hyvin, mutta olihan se lento aika raskas. Läähätyksestä päätellen ei tyttö juurikaan matkasta nauttinut ja itselläkin oli lähinnä ahdistunut fiilis, kun ei voinut pientä edes syliin nostaa lennon aikana. Junassa pikkuinen oli jo vähän rennommin ja bussissa Bredan asemalta kotiin se sammahti kokonaan... Ja samalla fiiliksellä on menty melkeinpä koko ilta, unisesti. Uuteen kotiin Teté suhtautui alkuun hieman varoen, eikä heti uskaltanut edes toista huonetta pidemmälle :D Nyt tosin on jo nämä kaksi huonetta otettu kodiksi, mutta näinköhän tarvitsee edes niistä portaista huolehtia, kun ei se sinne aulaan asti edes uskalla perässä tulla, saati sitten yksinään. Saa nähdä ajan kanssa.


Nyt kuitenkin painun nukkumaan, jotta saan huomenna sen tentin kirjoitettua edes jollain tavoin. Palataan taas, öitä!

Kommentit

  1. Moi! Halusin kysyä tuosta koiran kuljetuksesta lentokoneessa ym, koska oon itsekin miettinyt paljon koiran hankkimista, mutta asun Espanjassa ja esimerkiksi Suomeen tulee reissattua aika paljon. Lyhyemmille matkoille pystyisin järjestämään hoitajan täällä, mutta esimerkiksi kesäksi Suomeen haluaisin tietysti ottaa koiran mukaan. Kärsiikö koirat paljon lentomatkasta? Tai onko sinulla jotain vinkkejä,ja sujuuko sinun mielestäsi koiran kuljetus helposti lentokoneessa? Haluaisin hirveästi oman hauvavauvan, mutta mietityttää onko se koiralle sitten hyvä, kun tiedän että matkustelen paljon. Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
  2. Itselläni on kokemusta vain yhdestä lennosta, joten puhun vain sen pohjalta. Käytännössä kuljetus on kohtuu helppoa, Finnairilta sai todella kätevästi varattua koiralle lipun, turvatarkastukset sun muut sujui vaivatta ja muutenkaan en siinä suhteessa nähnyt mitään ongelmaa. Se itse lentomatka oli kuitenkin aika inhottava, koska koirallinen matkustaja sijoitetaan koneen viimeiseen riviin ja tilana on huonolla säkällä vain se oma jalkatila (tuurilla voi siis viereinenkin paikka olla tyhjä, mutta jos sattuu ikkunapaikalle on jalkatila tavallistakin pienempi). Koiraa ei saa ottaa syliin missään vaiheessa, vaan sen on oltava kassissa jalkatilassa koko lento. Vaikka painorajoitus onkin sinne 8kg asti (Finnairilla) ja Tetékin on vain 5,5kg, tuntui silti, että joutui liian ison koiran ahtamaan niin pieneen tilaan pitkäksi aikaa. Teté tosin oli todella hyvin koko lennon (2h), vaikka läähättikin paljon, joten veikkaan, että paljon riippuu myös koiran luonteesta miten se lentomatkan ottaa. Nousu ja lasku on tietenkin niitä inhottavimpia hetkiä (etenkin nousu), mutta muuten matka on kohtuu tasaista. Ainut harmi mielestäni on se, että tila on todella pieni ja koiran pitää olla koko aika siinä kantokassissa...

    Eli miten siis tiivistäisin... Harva koira lennosta nauttii, mutta paljon riippuu koiran luonteesta ja tosiaan mitä pienempi, sen parempi :) En siis näkisi esteenä ottaa koiraa, vaikka kesäksi Suomeen haluaisikin tulla, mukanahan se hyvin kulkee :) Ja tietenkin suosittelen hakemaan sen kaverin sieltä Espanjan koiratarhoilta, siellä on paljon hyväluonteisiä pikkukavereita vaikka kotia - Ne lentää vaikka mihin rakastavan omistajan seurassa! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti