Maxihame (diy)

Eilen illalla tuli tosi syyllinen olo hetkellisesti, kun ei tehnyt mitään koulujuttuja. Pelkkää laiskottelua ja kiinniottoa eri sarjojen kanssa. Parin viikon tenttiahdistus on luonut tällaisen klipin tuonne alitajuntaan, että pakko vaan lukea aina, kun on kotona. Mutta nyt on ainakin hetkellisesti aikaa blogillekin :)


Meinasin ensin kirjoittaa tähän lauseen, ettei ole mitään asiaa, mutta onpas! Katson juuri HHU:a TVkaistalta (se toimii taas, mutta .com ei .fi!) ja ensimmäinen uutinen oli, että jenkeissä on tehty tutkimus, jonka mukaan Garamond-fontilla printtaaminen on edullisempaa, kuin muilla fonteilla! :D Ei muuten, mutta itse käytän aina Garamondia, koska se oli "pakollinen" Haaga-Heliassa ja jotenkin se sitten vaan jäi käyttöön. Kaikki "asiapaperit" kirjoitan aina sillä, koska on jäänyt sellainen fiilis, että ne vaan kuuluu olla Garamondilla kirjoitettu. Ja onhan se nyt aika kiva, jos on mahdollista käyttää jollain tapaa "ekologista" fonttia... Tiesiköhän ne Haaga-Heliassa tuota vielä silloin? ...tai ehkä se oli juuri syy, miksi se oli SE fontti.


1-IMG_8306

1-IMG_8309

TV-ohjelmista muuten vielä pari huomiota, löysin tuossa joku aika sitten YLE:ltä sarjan nimeltä "Kimmo". Pelkkä nimi tuo jo fiiliksen, että mitä ei terve täältä taas tulee (se sattumalta meinaan tuli suoraan Siskonpedin jälkeen ja yleensä yleltä ei tule mitään hyvää sen ainoa suosikkiohjelman jälkeen), mutta sitten kun joskus jäi se ikkuna vaan auki ja vahingossa tämä Kimmo ehtikin alkaa, niin voi että! Niin hauska sarja! Ja vielä todella hyvillä näyttelijöillä tähditetty, mm. Jussi Vatanen pääosassa. Harmittaa, etten ehtinyt niitä ekoja jaksoja nähdä ja Areenallakin taitaa näkyä vain neljä viimeistä, mutta jos jollain pääsette noihin käsiksi niin katsokaa, ihan huikea! :D


Olen muutenkin ihan koukuttunut nyt kaikkiin suomalaisiin sarjoihin ja tuntuu, että seurattavaa on aivan liikaa! Taisin joku aika sitten hehkuttaa myös sarjaa "Klikkaa mua", joka alkoi pari viikkoa sitten toisella tuotantokaudella. Minttu Mustakallio on jotenkin vaan niin mahtava... Niin ja noiden ohella paneeliohjelmista haluan suositella LIVillä alkanutta "Rakkauden FAQ". Ideana on, että panelistit pohtii erilaisia parisuhteeseen ja seksiin liittyviä kysymyksiä ja kehittelee niihin vastauksia komediallisella twistillä, ja pari seksuaaliterapeuttia sitten lopuksi ilmaisee "oikeat" mielipiteet. Mutta on ihan viihdyttävää katsottavaa, joskin edelleen liputan enemmän HHU:n puolesta, mutta kuitenkin. Ja nuo molemmat tulee muuten peräkkäin keskiviikkoiltaisin ;)


Sanon aina kaikille, etten edes omista telkkaa, joten miten sitä nyt katsoisin. No joo, ei nyt ihan pidä paikkaansa. Tosin mitä nyt jostain hollantilaisesta telkkarista katsoisikaan, mutta jotenkin tuollainen suomalaisten ohjelmien tarjoama huumori iskee ja kovaa. Paneeliohjelmista tosin en ole esim. koskaan innostut Uutisvuodosta, ne vitsit on vaan maailman surkeimpia, mutta vastaavasti taas HHU on parhautta. Mitä tekisikään ulkomailla ilman suomalaista telkkaria... Jaa-a.


1-IMG_8313 1-IMG_8305

Arjen prioriteetit taas kohdallaan tämänkin sisällön kanssa, mutta nauraminen on tärkeää, ei siitä mihinkään pääse. Mutta mites tuo otsikko - maxihame. Kyllä, Suomi-reissun jäljiltä omistan täydellisesti istuvan erittäin korkeavyötäröisen mustan trikoomaxihameen. Juuri sellaisen, jota olen varmaan pari vuotta metsästänyt kaupasta jos toisesta, kun kaikki vastaan tulleet on aina olleet lantiomalleja, joko valmiiksi tai sitten ihan vaan vääristyneeltä mitoitukseltaan. Enkä edes ole mitenkään mahdottoman pitkä ja vartalon mittasuhteetkin on kohtuu kohdillaan (ei ylimittaisia jalkoja tai selkää), mutta ei niin ei.


...Kunnes sain mielettömän idean tehdä hameen itse! Joskin tässä vaiheessa oma osuuteni oli lähinnä käydä kangaskaupassa ostamassa kankaat ja kuminauha ja esitellä tämä hieno idea äidille, joka sitten taikoi tasan tarkkaan sellaisen hameen, jonka olin mielessäni kuvitellut. Siitä tuli ihan täydellinen! <3


Hameen ympärys on juurikin sen about 150cm, mitä nyt peruskangasrullassa on ja pituutta omalla kohdalla taisi olla vyötäröstä maahan sellainen about 135, jos en ihan väärin muista. Tosin vyötärönauha-, sauma- ja epäonnistumisvaraa voi ottaa reippaasti sellaisen 15 senttiä lisää. Itseasiassa tuo oma kangas oli sellaisesta jämärullasta, joten pituutta riitti sähläämiseenkin ihan helposti, kun ensimmäinen vyötärönauha meni huonon kuminauhan takia pieleen... Mutta lopputulos on kyllä juuri mitä halusinkin, olen erittäin tyytyväinen :)


1-IMG_8312

1-IMG_8314

1-IMG_8317

Hame oli ensimmäisen kerran käytössä tenttiviikolla mukavuutensa ja lämpimien säiden takia. Tuollaisessa asussa on huomattavasti mukavampi istua kolmen tunnin tentissä, kun mikään ei kiristä ja on kiva olla. Niin ja tykkäsin kyllä muutenkin yksinkertaisuudessaan kovasti tuosta kokonaisuudesta... Huivi tuo kivan piristyksen ja bikertyyppinen lyhyt takki toimii mielestäni tuon hameen kanssa tosi kivasti. Topin olen ostanut blogin kautta saadulla lahjakortilla citycenteristä, mutta pakko myöntää, ettei kyllä mitään muistikuvaa, mistä liikkeestä...




  • maxihame/maxi skirt - "diy"

  • toppi /top - "giveaway"

  • takki / jacket - H&M

  • huivi / scarf - Mulberry

  • laukku / bag - Longchamp

  • ballerinat / ballerinas - H&M


Joka tapauksessa uskon, että hameelle tulee vielä paljon käyttöä, kunhan nuo ilmat taas uudelleen lämpenee. Tuon kanssa voisi jopa toimia joku sellainen napapaita, joita tuntuu olevan tällä hetkellä kaikki kaupat täynnä... Napaa en ole innostunut paljastamaan, mutta ylävatsaa ehkä jopa voisikin, sillein sopivissa määrin :)


Mitäs muuten tykkäsitte asusta (hameesta)? :) Onko muutkin toteuttaneet jotain pitkään etsinnässä olleita vaatekappaleita lopulta itse? Ei mielestäni huonompi tapa saada haluamaansa... pitäisi tosin vaan olla hyvät ompelukoneet ja saumurit ihan kotonakin, niin ehkä tulisi oikeasti itsekin enemmän ommeltua...


Nyt kuitenkin painun nukkumaan.... ja ajastan tekstin aamulle, niin kukaan ei tajua, miten myöhään olen taas valveilla ;)


Ja hei muistakaa, että Yves Rocherin -30% kamppis on vielä tänään viimeistä päivää voimassa! Koodilla YR30 saa siis tuon alennuksen koko ostoskorin sisällöstä, sekä ilmaiset toimituskulut... Ei huono diili! :)


30_fi_aff

Kommentit

  1. Ihana hame! :) Pitäisköhän itsekin repäistä ja tehdä samanmoinen, kun mäkään en ole onnistunut löytämään mistään liikkeestä sopivaa kun olen niin lyhyt. Harmi vaan kun mun ompelukone on yhä Suomessa..

    Tuli muuten mieleen, että opiskeletko sä noiden muiden opintojen ohella myös hollannin kieltä? Jos opiskelet, niin miten sä olet kokenut ko. kielen opettelun?

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Itsellä ongelma oli päinvastainen, kun halusin mahdollisimman korkeavyötäröisen ja pitkän version :)

    Opiskelisin, jos tiedonkulku olisi ollut koululla parempaa alkusyksystä kurssin alkaessa. Kävin tammikuussa parilla tunnilla, mutta ei siitä mitään tullut kesken kaiken. Täytyy kokeilla uusiksi ensi syksynä. Parin kerran jälkeen ei siis paljoa kokemuksia jaeta, mutta aksentti on ainakin kohtuu haastava :D Meinasitko itse aloittaa opiskelun vai oletko aloittanut jo?

    VastaaPoista
  3. No höh, harmi, että koulu sössi asiat noin!

    Mä opiskelen juu parhaillaan hollannin kieltä, tai sain juuri toisen tason käytyä loppuun ja parin viikon päästä alkaa kolmas taso, jos vaan pääsin tästä läpi.. :) Mä olen henk. koht. ollut tosi yllättynyt kuinka helppo kieli hollanti on ollut oppia, kun mulle nimenomaan vieraat kielet aiheutti aina ongelmia koulussa..

    Hollantilaiset taitaa puhua vähän eri tyyliin mitä nämä belgialaiset, mun korvaan se kuulostaa lähinnä siltä kuin joku puhuisi hollantia "jenkkiaksentilla". :D Tosin belgialaisissakin on hirveesti eroja ja välillä on vähän haasteellista ymmärtää yhtään ketään luokkahuoneen ulkopuolella, kun kaikilla on ne omat murteet ja aksenttinsa. ;) Mutta pikkuhiljaa..

    VastaaPoista
  4. Itsekään en ole koskaan koulussa ole ollut mikään kielinero, mutta luulen, että se ero on siinä opiskeletko siksi, että itse haluat oppia (omaa päivittäistä elämää helpottaaksesi) vai siksi, että "täytyy" opiskella. Ja onhan se tietenkin aina ihan eri, kun kieltä kuulee joka paikassa ja sitä pääsee halutessaan käyttämään. Vaikka itse en kieltä olekaan opiskellut, niin jännästi niitä sanoja on silti tarttunut ja kyllä yleensä puheenaiheestakin saa kiinni, vaikkei sisältöä täysin ymmärtäisikään.

    Kiva kuulla, että opiskelu on tuntunut helpolta, ehkä se sitten itselläkin lähtee sujumaan, kun vihdoin pääsee kunnolla kokeilemaan :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.