Pistää niin vihaksi...

Mietin tuossa jokunen hetki sitten, että miten osaisin ottaa oman olemassa olevan vaatekaappini sisällön jotenkin parempaan käyttöön ja sitä miettiessä kirjoitin Googlen hakukenttään jonkinlaisen sanayhdistelmän liittyen vartalotyyppeihin... josko vaikka jotain kivoja vinkkejä löytyisi.


Klikkailin Googlen tuloksista sattumanvaraisesti johonkin Lily-sivuston blogiin ja postausta lukiessani se tuntui jostain syystä kummallisen tutulta... kunnes tajusin: Postauksen tekstihän on itse kirjoittamani! Kyseessä oli siis oma postaukseni, jonka joku toinen bloggaaja oli härskisti kopioinut lähes sanasta sanaan omaan blogiinsa!!!!!


Voi sitä hetkellistä raivon määrää, ette usko! Miten joku kehtaa!? :D Kaiken lisäksi postauksessa oli käytetty kuvituksena itse tekemiäni kollaaseja, joihin meni silloin aikoinaan ihan tuhottomasti aikaa, kun yritin Polyvore-sivustolta juuri tietyn tyyppisiä vaatekappaleita niihin metsästää. Kyseessä on siis teksti, jonka olen kirjoittanut joskus 2011 vuoden alussa ja tämä kopioitu versio on julkaistu kesällä 2012. Se on vanha teksti, mutta voi että käytin siihen silloin aikoinaan ihan hemmetisti aikaa ja vaivaa. Kyseessä oli varmaankin ihan ensimmäiset väsäämäni kollaasit ja olin tuolloin niin ylpeä tuotoksestani. Tietenkin postauksen pukeutumisvinkit oli löydetty netin syövereistä, mutta itse olin omassa postauksessani maininnut kaikki lähteet, toisin kuin tämä postauksen "uudelleen julkaisija" - Ei mitään mainintaa alkuperäisistä lähteistä, jotka itse olin tekstin yhteyteen alunperin kirjoittanut, saati sitten linkkiä omaan blogiini.


Vastaavasta toiminnasta oli joskus muiden bloggaajien kanssa keskustelua, kun joku oli perustanut smoothie-resepteistä blogin ja kopioinut lupaa kysymättä ohjeita kuvineen muiden blogeista... Tämän asian kanssa vissiin päästiin yhteisymmärrykseen, mutta nyt kun vastaava asia omalle kohdalle osui, niin kyllä raivostuttaa niin suunnattomasti!!! Ensinnäkin tietenkin se, että teksti ja kuvat on kopioitu luvatta, mutta eniten raivostuttaa se, ettei ole millään tapaa linkattu lähteeseen - jumalauta niihin kollaaseihin kului aikoinaan ihan saatanasti aikaa!!!!!!!!


Moni ehkä miettii, että kylläpä nyt vaahtoaa tyhjästä, mutta jotenkin sitä pikkuhiljaa iän (ja bloggaamisen!!) myötä on alkanut oikeasti arvostamaan tekijänoikeuksia. Itse kuuluin vielä kymmenisen vuotta takaperin vahvasti niihin, joiden olalla roikkui se vähemmä aito merkkilaukku ja teininä CD-soittimessa soi jostain mustanmäentorilta hankittu lempibändin levy... Docventures-ohjelmassa oli itseasiassa tuosta musiikkiasiasta  joskus syksyllä keskustelua ja oliko se nyt Paleface, joka asiaan toi myös sen toisen puolen, että moni pienempi artisti ei ehkä olisi niin tunnettu maailmalla ilman sitä laittomasti levitettyä musiikkia. Kolikossa on kaksi puolta, mutta ainakin arvostus hyvästä biisistä menee sille artistille, vaikkei raha sillä hetkellä menisikään.


...Siksi kyllä itseä suoraan sanottuna vituttaa ihan suunnattomasti, että vaikka tämä ko bloggaaja nyt itselleen ne sivulataukset ottaakin sisällöstä, niin olisi nyt edes saatana kohtuullista mainita alkuperäinen lähde!!


--


No joo. Nää on näitä, mutta olipa pakko avautua, koska otti niin päähän. Tietenkin jätin kirjoittajalle kommenttia, että olipa hemmetin hyvä postaus - kappas vaan kun itse olen sen kirjoittanut, mutta lisäksi oli päästävä tämä kuohunta tännekin jakamaan.


Mutta tietenkin viikonloppu on ollut muutakin kuin raivoa. Olen mm. päässyt jo viikkoja sitten kaikki HIMYM-jaksot läpi siihen asti mitä niitä nyt on tullut ja nyt vetelen Hart Of Dixietä toisessa kaudessa. En tosin millään pääse siitä uskottavuusongelmasta yli, että  O.C.:n Summer on lääkäri, mutta koitan elää asian kanssa. Lisäksi Lemonin ja muiden "paikallisten" naisten puhetyyli on todella raskasta kuunneltavaa, mutta muuten sarja on kyllä ollut tähän mennessä ihan viihdyttävä. Joskin mielestäni kaikki Rachel Bilsonin tähän mennessä näkemäni roolit toistaa itseään vähän liikaa... Ja en vaan tajua miksei Zoe tajunnut sen eläinlääkärin charmia!!! Ensinnäkin se mies oli söpö, ja toiseksi eläinlääkäri! Eläinlääkärimies olisi aikamoinen lottovoitto kyllä itsellekin...


Mutta hei mites teidän ystävänpäivät meni? Oma Harry Potter-plaani ei mennyt ihan putkeen, sillä päädyin lopulta kaverin kanssa muutamalle keskustaan. Onneksi niitä sinkkukavereitakin on vielä muutamia ja jopa omassa ikäluokassa. Ja täällä Bredassa. Mutta siis joo, hyvä että tämäkin "juhla" on taas ohi.


funny-valentines-day-pictures-1
source

funny-valentines-day-pictures
source

valentines-day-2014-funny-memes
source

Kommentit

  1. Musta Lemonin ja muiden Hart of Dixien hahmojen puhetyyli kuulostaa niin hauskalta! :D Ja kyllä Wade on se ainoa oikea mies Zoelle ;)

    VastaaPoista
  2. Eikä, ihan uskomatonta toimintaa tuollanen kopsaaminen ilman mitään krediittejä sinulle!! Todella röyhkeää. Toivottavasti tuo "blogisti" nyt havahtuu asiaan kommenttisi jälkeen.

    VastaaPoista
  3. Ihan syystäkin pistää vihaksi! Hitto soikoon tuota röyhkeyttä! Toivottavasti ko. bloggaajalla on pokkaa juklaista kommenttisi.

    VastaaPoista
  4. Njaaaah... jostain syystä lämpenen enemmän Georgelle :D

    VastaaPoista
  5. No eikö! Jollain vaan on pokkaa... Toivotaan tosiaan, että havahtuu :D

    VastaaPoista
  6. Itseasiassa tyypillä ei ole kommenttien tarkistusta päällä, joten siellä se näkyy.. Joskaan mitään vastausta ei ole toistaiseksi tullut.

    VastaaPoista
  7. Mitä ihmettä? Ei oo tullu kyllä mieleenkään että kellekään tulis ees mieleen tehä mitään tollasta :D Aika surullista..

    VastaaPoista
  8. Jep, näitä löytyy kyllä. Ekan kerran vaan osu omalle kohdalle, niin todella naksahti! :D

    VastaaPoista
  9. Aika helposti löytyi tuo postaus googlettamalla... Hävytöntä, suosittelisin että ota yhteys Lilyn toimitukseen, että tuollaista heidän alaisuudessaan bloggaava henkilö tekee. :)

    VastaaPoista
  10. Voi vee, eipä tuohon googlailuun tarvinnut kauaa aikaa käyttää kun tuo kopioitu postaus jo löytyi. On kyllä ihan prikulleen samanlainen kuin sulla, todella törkeää toimintaa!!! Pakko oli itsekin jättää kommenttia..

    VastaaPoista
  11. Kävi mielessä kyllä... Ikivanha postaus, mutta kuitenkin kaivelee :D

    VastaaPoista
  12. No niinpä. Ja kaiken lisäksi tyyppi pääsee googlen hakutuloksissa ylemmäksi!!

    Kiitos :)

    VastaaPoista
  13. Nyt oli näköjään ko. postaus poistettu, ilmeisestikin jätetyt kommentit on tehneet tehtävänsä :D

    VastaaPoista
  14. Joo, Lilyn toimitus poisti sen, kun laitoin sinne viestiä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.