Bredasta.

Kuten varmaan huomasitte, blogin pohja on pikkuisen muutoksen alla ja varmaan tulee olemaankin muutaman päivän verran. Noiden muutosten näkyminen tulee aina ihan mielettömällä viiveellä, joten saa sitten useaan kertaan vaihdella fontteja sun muita ja odotella odottelun perään, jos ekalla kerralla meneekin pieleen. Itseäni on viime aikoina ärsyttänyt todella paljon blogin sekava ulkoasu joten ajatus oli jotenkin rauhoittaa tuota pohjaa. Siirrettiin kaikki vasemman reunan sivubannerissa ollut sisältö oikealle, jonka myötä jäljelle jäi vain yksi sivubanneri ja itse asiasisältö (vahva ilmaisu tässä blogissa) on nyt sitten tässä vasemmalla. Lisäksi vaihdoin muun sivuston taustan väriä tuollaiseksi pehmeän beigeksi, jotta blogi jotenkin erottuisi paremmin... Vielä pientä säätöä fontteihin ja banneriin, joten eiköhän se siitä sitten pikkuhiljaa. Toivottavasti tekin koette muutokset lukumukavuutta lisääviksi :)


Suomessa on ilmeisesti menossa tälläkin hetkellä aika kovat pakkaset ja kuulemma luntakin tullut jo ihan kiitettävästi. Facebook-statuksia lukiessa tajusin, etten itse asiassa ole tänä vuonna nähnyt ollenkaan pysyvää lunta. Eikä muuten jostain syystä harmita lainkaan. Eihän tietysti tällainen jatkuva sataako-vai-sataako-vaan-vähän ilmastokaan ole se mieluisin, mutta jotenkin silti tykkään siitä enemmän. Erityisesti silloin, kun ei sada lainkaan ja niitäkin päiviä on ollut ihan kohtuullisesti. Olen aina tykännyt pyöräillä kaikki mahdolliset matkat Suomessakin, joten todella nautin, kun pyöräilykausi ei täällä katkea lainkaan.


1-IMG_5013


Meidän äiti on tulossa käymään täällä Bredassa heti maaliskuun alussa ja olen kovasti koittanut pohtia mitä tekemistä sitä täällä sitten keksisi. Anu vieraili täällä lokakuussa ja varmaan osan noista aktiviteeteista ajattelin äitinkin vierailuun soveltaa. Ainakin siellä Antwerpenin puolella olisi tarkoitus käydä uudelleen ja tietenkin tutustua ihan Bredaankin paremmin. Jännästi sitä tulee itsekin katsottua kaupunkia ihan uudesta näkökulmasta, kun yrittää keksiä vierailijoille tekemistä.


Postauksen muutamat kuvat on itseasiassa juurikin viime lokakuulta, joskin en muistaakseni niitä täällä ole vielä julkaissut...? Metsästettiin viimeinen päivä äitille läpinäkyvää ja mahdollisimman kuperaa sateenvarjoa, jotta sain sen lähetettyä Anun mukana Lahteen. Äiti toivoi sellaista käytettäväksi Vilin kanssa lenkeillä, mutta Suomesta ei kuulemma ollut hyvää löytynyt. Sateenvarjo löytyi ja matkasi Lahteen, joskin sen käyttöaika tuohon kyseiseen tarkoitukseen jäi lyhyeksi.


1-IMG_5015 1-IMG_5018


Sateenvarjo löytyi helposti, sillä Bredassa on paljon tuollaisia asusteita myyviä kauppoja. Erityisesti kenkäkauppoja täällä on aivan käsittämätön määrä, sillä keskustan suurimmalla ostoskadulla niitä on valehtelematta joka toinen. Lisäksi täällä on paljon pubeja ja ravintoloita, joskin jälkimmäisiin on tullut aika vähän tutustuttua opiskelijabudjetilla. Joka tapauksessa on onneksi mistä valita, jos haluaa iltaa viettää hyvän ruuan parissa.


Omalla tavallaan tykkään asua Bredassa, mutta toisaalta kaipaan jostain syystä todella paljon Helsinkiä. En niinkään kaipaa Suomeen, vaan kaipaan ison kaupungin helppoutta. Kaipaan sitä fiilistä, että jos ei Helsingistä löydy, niin eipä sitä sitten Suomesta saa. Vaikka Breda on täynnä kauppoja, on niitä hetkiä, kun miettii, että olisipa kiva käydä joku tietty tuote käydä katsomassa livenä, niin juuri sen brändin lähin liike on tietenkin siellä pääkaupungissa. Olen asunut Bredassa kohta puolisen vuotta, mutten käynyt kertaakaan Damissa. Ei siellä vaan tule käytyä, vaikka junalla menisi vain tunnin verran. Ennemmin luopuu ajatuksesta ja päättää hoitaa asian vaikka Helsingissä. Tässä vaiheessa tiedän siis ainakin sen, että jos joskus päätän Hollantiin jäädä, muutan ehdottomasti isompaan kaupunkiin.


Ainiin ja isoista kaupungeista puheen ollen, mietin taas tänään, että haluaisin ihan hirveästi päästä käymään Lontoossa. Parikin kaveria on siellä ihan lähiaikoina vieraillut ja tietenkin jakaneet matkafiiliksiä facebookissa, mikä ei millään tapaa ainakaan auta asiaan. Lontoon lisäksi en ole myöskään koskaan käynyt esim. Pariisissa, mutta siltikin tuo Lontoo jostain syystä houkuttaisi paljon enemmän. Etenkin, kun jossain osui silmään Harry Potter-kierrokset... Muistuttaa taas siitä, mikä oli oman Madrid-vierailuni kohokohta vajaa pari vuotta sitten :D


Ehkä tässä kevään aikana voisi yrittää jotain reissua kehitellä. Lontooseen lentäminen Hollannista on kuitenkin hieman halvempaa, kuin Suomesta :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti