25.11.2016

Black Fridayn siivellä takkipohdintoja

Black Friday! Kyllä, se on nyt. Päätin ensin, etten edes laita tähän postaukseen yhtä ainutta vaatekauppalinkkiä, koska en jaksa ja toiseksi mielestäni kulutus pelkän kulutuksen ilosta on maailman turhinta, etenkin, kun monilla kaupoilla ne tarjoustuotteet on vain jämiä, ja lopulta jollain normaalilla jatkuvalla alekoodilla saa niitä oikeasti tarvitsemiaan juttuja. Odottelin itseasiassa koko viikon toiveikkaina, josko zalando olisi laittanut yhden katselemani takin alennukseen, mutta koska näin ei käynyt eikä mitään erillistä alekoodia tullut, turhauduin ja mietin, että antaa olla koko kaupallinen kakka.

Toiveikkaana käännyin kuitenkin toisen nettikaupan puoleen ja siellä takkeja selaillessani pari ihan kivaa osui kohdalle peräti puoleen hintaan! Ja miksi edes tarvitsen takkia? Periaatteessa en, koska omistan yhden lämpimän untuvatakin ja yhden miedoimmille talvikeleille soveltuvan villakangastakin... mutta kun tuota elopainoa on tässä viimeisten parin vuoden ajan kertynyt lisää useamman kilon verran, etenkin tuon villakangastakin pitäminen ahdistaa suunnattomasti. Se on ihan ok, jos alla on vain t-paita (mikä toimii syksymmällä hyvin), mutta olisi kiva, jos takin alle mahtuisi myös edes joku pitkähihainen. Siksi. Tietenkin ultimaattinen toive on, että sen vanhankin takin alle saan vielä useamman kerroksen jonain lähikuukautena mahutettua, mutta koska se nyt on aina hieman hataraa laskea jonkun toiveikkaan dieetin varaan, on ihan hyvä hankkia joku takki, johon varmasti mahtuu. Siksi klikkasin ostoskoriin tämän Vilan takin. :D :D Kyllä, jos tuonne ei mahdu alle paria pitkähihaista, niin ei sitten mihinkään!

Uutta syystakkia en varsinaisesti edes olisi tänäkään vuonna tarvinnut, mutta syyskuussa siskoni työpaikalla vieraillessa ihastuin suunnattomasti tuohon kuvassa näkyvään versioon. Se oli niin kiva, ja vielä kultaisilla detaljeilla. Lisäksi takissa oli superkivat nuo nahkaiset olkapääkoristukset. Takista sain jopa kehuja miespuoliselta pomolta, mutta lähinnä siksi, että hänkin on ettinyt vastaavaa (?!) :´D Ehkä ei nyt ihan samanlaista tarkoittanut, mutta onhan nuo tekonahkakoristukset kivat... myös miesten vaatteissa. Joka tapauksessa siitä syystakista, nyt kun -50% huumaan pääsin, laitoin tilaukseen myös Peak Performancen tuuli/syys/hupparitakin, jonka näin kätevänä ohuemman ulkoilutakin alla. Jos se on siis sellainen mitä kuvittelen sen olevan. En halua ostaa talvitakkia pelkkään koiranlenkkeilyttämiseen erikseen, mutta välillä tuolla koirapuistossa tuntuu olevan vähän liiankin fiinit vaatteet päällä... tuo voisi siis mennä sellaisen ohuemman urheilutakin (jonka peräti omistan) alla lisälämmikkeenä ja sopia siten myös tähän säähän... ja pituus oli jees, lämmittäisi myös takapuolta, kun se omistamani urheilutakki on himppasen lyhyempi.


Joskin sen verran haluan puolustella omaa kulutustani, että se pieneksikin jäänyt villakangastakki on jo viidettä talvea käytössä, ja toisaalta tuon ostamani mustan syystakin alta myin edellisen vuoden vastaavan eteenpäin siskolle, eli sinäänsä ei nurkat täyty takeilla. Joskin tietenkin noita kevät/kesätakkeja tuntuu olevan nurkissa paljon tarvittavaa enemmän... mutta aina sitä osaa selittää jokaiselle niistä sen oman tarkoituksensa ja silti käyttää jotain yhtä ja samaa ihan kaikkialla. Mutta joo, katsotaan nyt miten käy noiden booztin versioiden kanssa. Toivottavasti hyvin.

Ja netistä on aina hyvä tilata tuollein varalle, jos ei varsinaiselta shoppailukierrokselta mitään löydy. Kaveri pyysi tänään seuraksi kiertelemään Kampin valikoimat, joten eiköhän sitä voisi yrittää, vaikkei tuo kaupoissa kiertely mitään herkkua olekaan. Joskaan en varsinaisesti tarvitse tuon takin lisäksi muuta kuin talvikengät, mutta ne on niin masentavia ostettavia. Jos ei olisi koiraa, en edes miettisi jotain "timberlandien" hankintaa (tai vastaavien kolossien, jotka kestää sään kuin sään), mutta hemmetti, kun täällä Suomessa nyt vaan on talvet mitä on. Ärsyttää vaan laittaa rahaa johonkin rumiin kenkiin, kun sellaisia ei oikeasti edes haluaisi, mutta kun tarve. Miksei vaan voi olla lumeton ja loskaton talvi, niin kelpaisi peruslenkkarit hyvin, kun ei tarvitsisi missään hangessa tarpoa? Joskus monta vuotta sitten laitoin rahaa ostaakseni uggit, mutta mitä niilläkin oikeasti Suomen talvessa tekee? Hemmetin liukkaat, eikä tosiaan sovellu yhtään märempään keliin. Kesäkengät, nehän ne virallisestikin on.

No mutta, tällaisilla ongelmilla eteenpäin. Lisäksi täytyy toivoa hyviä ruokakauppa-alennuksia, kun huomenna vietetään tyttöjen kanssa pienimuotoisia pikkujouluja, joissa tietenkin pitäisi jotain pientä kivaa syömistäkin olla... ja k-marketit mainosta ben&jerry's jäätelöitä 3kpl/10e. Ei ne edes ole niin hyviä, mutta silti tulee fiilis, että pakko varmaan ostaa. Juuri tätä meinasin tuossa aloituksessa, kulutusta kulutuksen takia. 

Kivaa viikonloppua, koittakaa kestää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti