Easter break!

Istuskelen tällä hekellä Sympin konffassa odottelemassa, että Sanna pääsee työvuorostaan. Nyt reilu vuoden laivayhtiössä työskenneltyäni nämä satunnaiset vapaa-ajan reissut ovat kyllä muuttuneet siitä mitä ehkä joskus aikanaan laivareissut on olleet. Vähän vaan :D Olin eilen nukkumassa 21-22 aikaan, riippuu hieman puhummeko Suomen vai Ruotsin ajasta, mutta joka tapauksessa. Toki asiaan varmaan vaikuttaa myös se, että teen tämän meren ylityksen yksin (vaikka kaveri laivalla töissä onkin), mutta siis niin. Sen verran on nyt töiden puolesta tullut näitä risteilyjä heitettyä, ettei niin paljoa ole nähtävää.

Paitsi koska on ihan mieletön sää, myös auringonlasku oli ihan mieletön eilen. Ja toki sitä aina saa hyvillä hinnoilla shoppailtua lompakkoon pienen loven. Sanoin juuri eilen, että jotenkin laivalla menee nykyään ihan liikaa rahaa, koska shoppailen kahdesta syystä a) tylsyyteen b) stressiin c) tarpeeseen. Niitä tulikin siis kolme, mutta nuo kaksi ensimmäistä on pahimpia. A piti paikkansa tällä reissulla, koska oli sen verran ylimääräistä aikaa eikä varsinaisesti seuraa, joten kaupassa saa ajan hyvin kulumaan. B pitää paikkansa työreissuilla, etenkin jos on joku hirveällä tahdilla vedettävä erikoisristeily ja sitten ne ainoat tauot rentoutuu kaupoissa. C on ehkä tavallaan totta, koska saadaan toki jo laivojen entuudestaan edullisiin hintoihin pientä henkilökuntaetua, joten tänne sitten säästää kaikki mahdolliset tarpeelliset hankinnat (tax free myy mm. body shopin tuotteita). Aamulla tosin noudettiin myös viikonlopun kuohuvat, koska jos Suomessa on alkoholi kallista ja vaikeasti saatavaa, niin en edes aloita mitä se on Ruotsissa.




Mutta tosiaan ihan kohta päästään ulos laivasta ja aurinkoiseen Tukholmaan! Miettikää, lauantaiksi on luvattu peräti 19 astetta lämmintä! Ihan mieletöntä... Katselin facebookin throwbackeja ja on itseasiassa peräti neljä vuotta siitä, kun viimeksi on täällä tullut käytyä tällain kunnolla. Sekin oli pääsiäinen, joskin silloin lensin tänne Hollannista, kirjoittelin gradua ja muutenkin oli elämä ihan erilaista. Tavallaan, ja toisaalta taas mikään ei ole muuttunut.

Viime syyskuussa käytiin serkkujen kanssa ihan sellaisella perus-perus päivä Tukholmassa reissulla, jolloin tuli mm. Abba-museossakin piipahdettua pitkästä aikaan, joten nyt ei sitä tarvetta ole. (Huom. Abba-museo luetaan "tarpeeksi", eli jos et ole käynyt, käy!) Pitääkin miettiä mitä sitä tälle reissulle muuta keksisi kuin aurinkoa ja piknikkejä, joskaan nekään mitään liian huonoja vaihtoehtoja ole....

No mutta nyt Sanna tulikin tuohon, että vartti ja hän on valmis. Jes, tällaista päivitystä, palaamme taas :)


Ainiin kuvista sen verran, että perusmeriaamiainen on sen verran skarpannut, että löytyi peräti vegaanisia leikkeleitä ja juustoa! Positiivista. Ja toki myös soijamaidon saa kahviin. Kuten tarjoilija totesi leipää kysyessäni "what you see is what you get"... eli kannattaa katsoa ja etsiä itse tarkkaan, henkilökunta ei aina edes tiedä mitä kaikkea siellä onkaan oikeasti saatavilla. Sitä leipää ei vissiin kyllä ollut, mutta siis tämä viittaus noihin vegevaihtoehtoihin. Hymähdin niin paljon tuolle toteamukselle. 

Mutta nyt kamat kasaan ja stokikseen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.

DIY: ikkunalautojen uudistus

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti