Eat your greens.

Smoothien muodossa mikä vaan uppoaa. Tämäkin postaus oli luonnoksissa jo hetken roikkunut ja nyt terästin sitä muutamalla uudella kuvalla ja vihdoin tämän tekstinkin sain kirjoitetuksi. Joskaan ei tarvitse odottaa mitään mieletöntä lifestyle 'paras smoothie-resepti'-teemaa, koska en reseptejä harrasta. Mutta ehdottomasti sellaista yleistä fiilistelyä aiheesta. Eli asiaan. 

Smoothiet. Olen itse tosi huono aamupalan syöjä, mutta nestemäisen ruuan kyllä kohtuu hyvin saa alas jo ihan aikaiseenkin, jos tarve on. Smoothiet on onnistuessaan tosi hyviä (ja epäonnistuessaan aivan kamalia, sekin on koettu), ja niihin saa upotettua kaikki mahdolliset jämähedelmät ja kasvikset jääkaapin pohjalta. Joskin kannattaa tsekata, ettei esim. pinaatinlehdet ole homehtuneet - ne menee avonaisessa pussissa ihan älyttömän nopeasti huonoksi (ja maistuu pahalle)... Mutta yleisesti ottaen melkein mikä vain jo hieman tummuneista banaaneista pehmenneisiin kiiveihin kelpaa (itseasiassa pehmenneet kiivit on smoothiessa paljon parempia kuin ne superkirpeät raa'at)..


Joka tapauksessa, oma aika vakiintunut lemppari on tehdä tuollainen trendikäs (ainakin pari vuotta sitten ne oli vielä trendikkäitä) "vihersmoothie" nimenomaan pinaatista. Erittäin ahkerana olen joskus joukkoon tunkenut myös minibroccolia sekä kurkkua, mutta jälkimmäisen funktiota en ihan aina ymmärrä, koska kurkku on aika ei minkään makuinen kasvis. Banaani pehmentämään makua ja sitä mehukkuutta tuomaan joku omenasose tai vastaava. Viimeisin löytöni laiskalle smoothien väsääjälle on tuo Rainbown valmis mango-appelsiini-smoothiejuoma. Juoma toimii itsessäänkin, mutta kun lisää joukkoon hieman pinaattia ja kookosjuomaa, on lopputulos ihan mielettömän hyvä. 

Testasin yksi päivä lisätä tuohon joukkoon myös pakastimeen unohtuneet jäätelön jämät (tiedättekö ne, joihin on jo tullut sellainen jäähilekerros, eikä oikein nappaa enää pelkälleen syödä) ja kombo toimi ihan mielettömän hyvin niin Pirkan mango-passio-jätskillä kuin Oatlyn salty-caramel-versiolla, vaikkei ehkä ihan heti ainakaan jälkimmäisestä uskoisi. Mutta jäätelö tuo tuohon toki vielä sellaista pirtelömäisyyttä, että... Tällä hetkellä pakkaseen olen ostanut Oatlyn vaniljajäätelöä ihan tällaista pirtelöhetkeä varten, luulen senkin uppoavan joukkoon mitä parhaiten.



Loppuun pitäisi varmaan lyödä tiukat reseptit näitä varten, mutta ongelma on siinä, etten niitä käytä. Kunhan tungen ainesosia blenderiin fiiliksen mukaan ja jätän aina hieman tilaa, että voi lisätä sitä mikä maistaessa on jäänyt jotenkin vajaaksi. Jos tuntuu liian kiinteältä, hieman nestettä, jos kirpeältä, vähän banaania jne. Ja mikäli smoothieta seisottaa jääkaapissa yön, voi nestemäiseen versioon heittää joukkoon myös chia-siemeniä, nehän turpoaa aikalailla ja tuo siten tekstuuria. 

Itsellä menee nämä ruokafiilistelyt aina hieman kausittaisesti. Välissä fiilistelin tuorepuuroja melkein ällötykseen asti ja nyt mennään sitten näillä smoothieilla. Äsken otin tuon viimeisen kuvan muuten uusiksi, kun aikaisemmassa kuvassa lasi näytti jotenkin samealta... Kämpässäni on sellainen minitiskikone valmiina ja se aina toisinaan jättää jotenkin sen pesun kesken, niin että osa astioista on sen astianpesuaineen peitossa... ja luulen, että sitä se sameus tuossa lasissakin oli, hyi. Pyyhkäisin reunan puhtaaksi kuvaa varten, mutta taitaa jäädä juoma juomatta :D Tosin vähän jo sitä hörpin... ja tiskiaineet tuskin niitä terveellisimpiä on nauttia. Nice. Mutta kuva on kiva, vaikka juoma ei juomakelpoista olisikaan.

Mitkä teidän lempparismoothiemixaukset on? Ehkä välillä voisi pelata jollain muullakin kuin näillä samoilla ainesosilla... jotain marjaisaa ehkä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

DIY - Fanett-pinnatuolin entisöinti

DIY: ikkunalautojen uudistus

Pientä pintaremonttia - DIY keittiökaappien maalaus.