13.2.2018

Just forget it. Lahti.

Naisen saa pois Lahdesta, muttei Lahtea naisesta. Paitsi, että 'se on Lahest ilman d:tä voisit tarkistuttaa kuulos --' kuten Brädi asian on todennut. No mutta oli miten on, tämä paita on ainakin Lahesta, Lahden muotoiluinstituutin joulumyyjäisistä tarkemmin ottaen. Näitä oli joskus vuosia sitten myynnissä mitä ilmeisemminkin samoissa kekkereissä ja paitojen takana häärää tietenkin kuuluisan Lahtiblogin ylläpitäjät. Olisiko ollut vuosi tai pari takaperin, kun näiden perään kyselin, mutta silloin sain vastaukseksi, ettei ole eikä tuskin enää tule.

No tuli. Ja itse kun en Lahdessa enää asu, eikä muuten asu äitikään (ja lyhytpinnaista isää nyt olisi edes turha yrittää pyytää lauantaiaamusta klo 10 kärkkymään jotain ostoksia), pyysin sitten apua ihanalta Anulta, joka ystävällisesti meni heti aamusta tuonne myyjäisiin ja facetimessa samalla konsultoimalla paidat minulle sieltä osti. Ryöstöhintaan 30e/kpl, mutta suomalaista käsityötä hei ;) Ja kokoja nyt oli oletettavasti aika huonosti tarjolla, joten otin itselleni L:n tuunattavaksi ja siskolle M:n joululahjaksi.
Ja kivahan siitä tuli. Tässä tapauksessa lähdin hakemaan tuollaista löysää croptop-mallia, eli helmasta about 15cm pois ja ompelukoneella siistiminen, sekä hihoista hiukkasen, jonka jälkeen käärin ne pari kertaa ulospäin ja ompelin päältä. Tuolla tyylillä saa kyllä todella kätevästi isoista t-paidoista käyttökelpoiset. Muistan ne ajat, kun yritti vastaavia t-paitoja fiksailla kaula-aukkoa suurentamalla, mutta siitä ei kyllä tullut lasta eikä sitä toista, koska t-paidan malli harvoin toimi lopulta oikein sen ajatuksen kanssa.

Mutta tämä tuunaus toimi ja paidasta tuli hyvinkin käyttökelpoinen. Joskin on pakko sanoa, etten ole ihan hirveästi tuolle vielä käyttötilanteita löytänyt :D Taitaa jäädä pitkällä juoksulla ihan vaan kotipaidaksi, ellei sitten joskus töihin kehtaisi laittaa. Saa nähdä.Mutta sellaista. Seuraavaksi pohdin vanhan BSB-paidan fiksaamista samaan tyyliin, mutta siinä lähtisi lyhentäessä yhden bäkkärin pää kokonaan pois, joten en tiedä olisiko sen arvoista... eli tosiaan tämä tuunailu onnistuu lähinnä sellaisten paitojen kanssa, joissa printti on pääsääntöisesti tuolla rinnuksissa. Harmi, bäkkäripaita croptoppina olisi ollut kyllä hieno... pitää vielä pohtia.

Palataan taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti